Da er det lesehelg! Jeg tar over stafettpinnen fra Vibeke Hulback. Hun har, med sin helgetråd de siste 2 årene, vært et fast holdepunkt for mange og en god bidragsyter til at bokelskere er et trivelig forum. - Takk, Vibeke :-)

Våren er i anmarsj og jeg gleder meg til lesing utendørs. På lesefronten går det mest i dystopi. Jeg har tyvstartet å lese The Passage av Justin Cronin som den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere har valgt. Hittil er den veldig fengende - en bok på rundt 800 sider bør være det for å bli lest. Jeg er dessuten et stykke på vei i Brødrene Karamasov av Dostojevskij - en murstein den også. Her er lesemotivasjonen noe mindre, men jeg krabber da fremover.

Liker du å lytte? – Jeg elsker podcast og oppdaget i vinter Criminal - en podcast som har fått god omtale. I frittstående episoder på ca 20 min presenteres mer eller mindre snodige krim-relaterte historier fra virkeligheten. http://thisiscriminal.com/

Riktig god lesehelg til alle! :-)

Godt sagt! (21) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Holder på med den røde pyramiden av riordan. ok og lettlest med 515 sider.Første bok i en ny serie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Strålende at du fortsetter denne tråden!

Eg er ferdig med "Ikke bestått" av Hjort&Rosenfeldt. Meget god bok. Nå har eg ein lesestopp... Må snart finne frem en ny bok, men det fine været og Masters i golf har satt en foreløpig stopper for det..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg ja:-) den kom fort denne helgen og jammen er den snart over alt. Jeg bare surrer på lesefronten om dagen jeg. Leser litt både her og der, men kommer liksom ikke ordentlig igang med noe. Var på loppemarked i går og fikk med meg 18 bøker hjem, så ska kose meg med å registrere de i hvertfall. Men nå må jeg ut i Hagen! Endelig fint vær og vår i lufta.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser På liv og død - En frontkjempers erindringer av Ørnulf Bjørnstad og Frontkjemperne av Karl Holter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velkommen som ny lesehelgtrådstarter:)

Jeg leser Vinternatt (norske kriminalfortellinger) utvalgt av Nils Nordberg, og Steinengler av Kristina Ohlsson. Tar vel litt tid før jeg blir ferdig med Vinternatt for den er på over 700 sider. Har lest mange tykke bøker før så er ikke redd dem, de tar bare litt lenger tid. Steinengler blir jeg kanskje ferdig med i natt. Når jeg blir ferdig med Steinengler skal jeg begynne på The Outsiders av S.E. Hinton, som sikkert de fleste har hørt om:) Mer rekker jeg vel ikke å starte på i helga:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så fint at du har påtatt deg å videreføre lesehelgtråden. Jeg er ikke alltid like flink til å legge igjen kommentarer her, men jeg tror jeg er innom og leser det dere andre skriver nesten hver eneste helg. Jeg er derfor veldig glad for at vi fortsatt har denne helgetråden.

Denne helgen har jeg lest ferdig Djevelkysset av Unni Lindell. Jeg begynte på denne boka i påskehelgen, og hadde jo trodd at jeg skulle lese den ferdig den helgen, men så fikk et akutt lesestopp. Har ikke klart å finne roen når jeg har satt meg ned for å lese, og boka i seg selv var kanskje heller ikke den mest spennende boka. Gir Lindell en ny sjanse og starter nå på Brudekisten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lesetørke om dagen. Det er sjeldent jeg leser så lite som jeg gjør nå. Jeg har ikke fullført en bok siden påskeferien. Jeg har lest kanskje 50 sider siden det. Det kommer seg vel, tenker jeg.

Jeg har i allefall startet på Voodoo på vestkanten av Knut Nærum. Den virker lovende. Det er ikke boka jeg ikke liker, det er bare at jeg ikke klarer å sette meg ned. Jeg veit ikke. Frustrerende.

Jeg vil også anbefale en podcast! Bokpod. Den er fantastisk. Det er intervjuer med norske forfattere på ca. en time. Det er så lenge at en virkelig får litt taket på dem. Veldig gøy!
Jeg gleder meg til å høre intervjuet med Agnes Ravatn i den poden som kom nettopp!

God helg alle sammen! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Samme her, tipper jeg også har lest maks 50 sider siden påsken. Det bedrer seg vel etterhvert når det roer seg litt på andre plan, håper jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott at lesehelgen fortsetter, krira:) Mange koselige innlegg her, som gir en god start på helga.

Jeg leser det samme som forrige helg, Garps bok av Irving og Gift av Kielland. Eller, leser og leser, har ikke blitt så mye tid til det siste uken. Veldig travelt på jobb om dagen som stjeler det meste av min oppmerksomhet. Kanskje jeg får lest litt videre i helga.

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forøvrig veldig glad i podcast, kjekt å ha på øret under spaserturen. Så takk til deg og Vibeke for gode tips på denne fronten også de siste månedene:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir ikke tid til så mye lesing for tiden, men holder på med 2 bøker. Det er Stenansiget/ Thea Marie av Vilhelm Krag og så leser jeg biografien om August Strindberg av Olof Lagercrantz

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen tar jeg sikte på å fullføre boka "Innvandrerne " av Vilhelm Moberg. Dessuten starter jeg på to nylånte bøker - "Bare et menneske" av Kristine Næss, og "Hvitt hav" av Roy Jacobsen. Det blir mye utendørs lesing, siden våren omsider er kommet hit til Vestlandet, etter en kald vinter. Takk for at du sa deg villig til å overta denne tråden :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har også den serien av Vilhelm Moberg. Hva synes du så langt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er også i gang med denne serien, så langt har eg lest ferdig Utvandrerne 1 og 2. Satsar på å lese dei 6 neste binda i løpet av våren og sommaren. Kjekke og lettleste bøker som det er lett å leve seg inn i. Delte ut 4'arar til dei to første.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg i dine to terningkast. Bøkene er så absolutt lettleste, Moberg skriver godt og tydelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liker denne serien godt, innholdet har svart til mine forventninger. Den har bra skildringer av utfordrende menneskeskjebner, og forfatteren skriver på en måte som gjør det rimelig lett å leve seg inn i handlingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei.
Så bra at du tok over stafettpinnen☺️☺️Det setter hvertfall jeg stor pris på;)
Liker godt denne Lesehelg tråden.

Jeg har etter mye om og men fått tak i My name is Mahtob - Mahtob Mahmoody (dette med hjelp og tips fra dere bokelskere, så tusen takk for god hjelp). Dette passet fint med tanken på at bok går innunder punktet (bok lånt på bibliotek på leseutfordringen). Helgen er rolig for min del og jeg skal legge meg på sofaen med kaffe og bok og ha en god Lesehelg.

Ønsker dere alle en god helg/lesehelg☺️☺️

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for at du fortsetter "lesehelgen", det setter jeg stor pris på!
Jeg har begynt å lese Leoparden av Guiseppe Tomasi di Lampedusa og jeg storkoser meg med den. Boken har stått i hyllen i åresvis og takket være mitt 1001-bøker prosjekt ble den hentet fram og jeg er glad jeg begynte med dette. Har fortsatt 40 bøker fra lista i hyllene og gleder meg til flere herlige lesestunder :-)
På iPoden surrer The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon. Det var litt rart å høre en barnestemme lese til å begynne med, men det gikk fort over. Fin historie med både humor, sårbarhet og ikke minst godt fortalt om hvordan verden kan oppfattes om man er autist.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har noen få sider igjen av Bare et menneske av Kristine Næss. Siste halvdel av boka har jeg lest så tregt som jeg kan, bare for å få den til å vare litt lenger. Her har hun virkelig fått til hele mennesker og den kommer til å få mange prikker på terningen.

Neste bok i bunken tror jeg også blir en godbit, nemlig essaysamlinga Lenger unna av Jonathan Franzen.

Jeg hører ikke på lydbøker, men har bokpodene til NRK og Cappelen på abonnement. Her får man både forfattermøter, skrivetips og bokanmeldelser rett i øret. Tommel opp.

Og takk til deg, Krira, for at du viderefører Vibekes kjempejobb!

God bokhelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser Sällsamheter i Uppsala siden den er fornyet 3 ggr nå, så den må leveres på neste handletur til Strömstad. Skal se om jeg kommer meg gjennom en til av dem, Sällsamheter i Halland før vi dra den 19. April. Har så mye annet å lese på, så de har bare blitt fornyet, men har bestemt meg for å lese ferdig minst 2, kanskje 3 av dem denne gangen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Glemte en bok. Jeg leser også Safrankjøkkenet av Yasmin Crowther. (Og leksikon med guttungen, men det er så kjedelig og tørt, så det nevnes bare såvidt)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for at du tar over helgetråden, det blir liksom ikke helt helg uten. :)

Denne helga leser jeg Uglen av Samuel Bjørk. Likte godt den forrige boka, så er spent på denne.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gang på gang har jeg hentet frem Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", når jeg ønsker å forstå tiden forfattere levde på eller skrev om. Han tar selv med mange verk og forfattere i sine historier og jeg liker språket, humoren og tankene til Grimberg.

I dag har jeg lest om alle de omveltningene og alt som skjedde i Europa på midten av 1800-tallet. I tillegg har jeg lest om den spanske inkvisasjonen i siste halvdel av 1400-tallet. Grådighet og religion er røde tråder gjennom hele den historien... Alt dette relatert til Dostojevskijs "Brødrene Karamasov." Noen har nevnt lesesirkelboka i tråden, og jeg må innrømme at jeg henger langt etter min egen leseplan. Mange bøker har jeg hastet igjennom, men denne blir ikke én av dem.

En riktig god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Mine foreldre har den komplette Grimberg samlingen, og jeg kommer til å arve den når den tid kommer, siden mine søsken ikke har meldt sin interesse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk halvparten av bindene i Grimbergsamlingen til min konfirmasjon av bestefar, og min tvillingsøster fikk den andre halvparten, så tilsammen har vi den komplette serien :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste i sin tid de fleste av Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", husker jeg kom helt til Napoleon for jeg ga meg en gang på midten av 80-tallet. Har fortsatt bind 22 Historisk atlas som jeg slår opp i fra tid til annen for kart og hersker rekker. Jeg lånte noen på biblioteket, men gikk etter hvert over til å låne dem av en kusine til pappa. Hun var ganske gammel da, tror over 90. Husker at hun døde før jeg var ferdig med serien, det er derfor jeg har bind 22 fortsatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han har fått kritikk som seg hør og bør når det gjelder historikere, men ingen kan ta fra han at han skriver godt, ikke minst med humor og innlevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig at du tar over stafettpinnen. Jeg har begynt på Tommi Kinnunen og hans bok Der fire veier møtes. Veldig bra,er ca halvveis. Og innimellom leser jeg litt i Godt språk av Helene Uri.
Været her på Nordvest-landet frister ikke til uteliv, derfor blir det go'stol innendørs til lesing denne helga.
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for at du overtar, krira. Helgetråden er noe av det jeg setter stor pris på med Bokelskere :-)

Gleder meg til Cronin, jeg også, men venter med å begynne på den til i neste uke.

Denne helgen leser jeg romanen The Life and Death of Sophie Stark av Anna North. Den handler som tittelen sier, om Sophie Starks liv og død. Vi blir kjent med Sophie gjennom ulike mennesker som sto henne nær i forskjellige perioder av livet. North tegner de ulike personene svært godt og gir hver av dem sin helt særegne stemme. Jeg liker boka og synes hun har lykkes godt med måten å fortelle historien på.
Flere forfattere har brukt dette fortellergrepet med å la ulike stemmer fortelle sin beretning så de til sammen danner en historie – det blir nesten som sammenhengende noveller. De første jeg kommer i tanker om, og som jeg setter stor pris på, er Elizabeth Strout med Olive Kitteridge og Bill Clegg med Did You Ever Have a Family

På øret hører jeg England and Other Stories av Graham Swift. Det er mitt første møte med Swifts noveller – har tidligere bare lest romanene hans. Skal også begynne på en roman av en for meg hittil ukjent amerikansk forfatter, nemlig Provinces of Night av William Gay. Den har fått gode omtaler, og Gay er blitt sammenlignet med bla William Faulkner og Cormac McCarthy.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg, ja.

Til mantraet "den er ikkje sååå lang, den er ikkje sååå lang" så har eg no kome i gang att med Brødrene Karamasov. Har vært nesten full stopp ei stund, men no nærmar eg meg halvvegs. Halvvegs i første bind av 3 altså. Skal eg ha nokon von om å kome i mål innan leseperioden er over så må eg nok halde meg til berre denne i helga, og utover veka.

Ja, og så lydbok, då. Eg høyrer framleis på Penguin Island av Anatole France. Strålande satire i starten, men ved ca 1/3 av boka tek den ei vending som eg ikkje heilt forstår. Kanskje blir det klarare etter kvart?

Og til slutt, takk til deg krira for at du ville ta over helgeinnleggstråden. Det blir ikkje ordentleg helg utan.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er så flott at tråden ikke stopper opp!
Jeg har vel ikke vært den mest aktive til å holde diskusjonen i gang, men har lest tråden hver eneste helg, og har plukket opp mange gode boktips herfra.

Jeg skal lese Utrenskning av Sofi Oksanen denne helga. Denne forfatteren blir et nytt bekjentskap for min del. Jeg begynte så vidt på den i går, likte språket og 'anslaget', om jeg skal kalle det det, og gleder meg til fortsettelsen :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

holder på med den røde pyramiden..Slags fantasy og scifi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølThomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. Hope