"Kjære Movembergutter, fokus på prostata- og testikkelkreft er superfint! Men en snasen bart redder ingen liv. Det gjør derimot en hanskekledd legefinger i rumpa i tre sekunder. Bestill time i dag."

Dette er en status som deles på Facebook for tiden, ingen tvil om at Movember er kommet for å bli. Første årene synes jeg dette var tullete, men nå har jeg begynt å få sansen for det. Ikke minst koser jeg meg med å se mer eller mindre kledelige barter, alle like flotte.

Denne helgen leser jeg en True Crime-bok, Pure Murder av Corey Mitchell. En grusom historie om en to jenter som ble misbrukt og drept av en gjeng gutter.
Inatt fullførte jeg The Exorcist av William Peter Blatty. Idag er den kanskje ikke så sjokkerende, men når den kom ut for 40 år siden vil jeg tro den lagde litt av et ramaskrik.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Selv om barten er lite kledelig, så er det flott med fokuset! :)

Jeg leser Bokhandleren i Kabul, av Åsne Seierstad denne helga. Har vært spent på denne i mange år, var jo litt oppstyr da den ble utgitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg har det gått mye i fanfiction den siste tiden, for det meste Supernatural etter a lest noen crossovers med Good Omens. Men skal lese ferdig Det store eventyret - årbok 2001, og startet igår på Er de norske trollene utrydningstruet? - hva turistene vet om Norge. Sitter nå og ser på V75 på VGTV, og leser litt mellom løpene.

Senere i kveld skal jeg se 2 filmer på Den Store Kinodagen i Sarpsborg, var igår og hentet billettene, for å så når jeg kom hjem brukte resten på kontoen på hester (kr 67). Hvis det ikke blir noen gevinst det er verdt å ta ut (minst kr 200), så kommer bostøtta på Tirsdag. Skal se Bølgen og Villmark 2, og før det skal jeg en tur på Peppes for en sen middag (ca kl 19.20), første filmen er kl 21.30. Det blir Peppes fordi jeg har gavekort der på ca 300 kr. Nå skal jeg ikke spise så mye her hjemme så jeg orker å spise en hel medium pizza alene. Har gjort det hjemme en gang jeg var virkelig sulten. Har spist en gang før der under Den Store Kinodagen da den filmen jeg skulle se i 3D ikke virket og den de sendte isteden var jeg ikke interessert i (fikk en gratis billett isteden). Siste serverte de Lasagne, men ikke nå lenger.

Jeg kommer til å ha med meg 1 liter saft og en bok på kinoturen siden det er 45 m å vente mellom den første og den andre filmen, og jeg tar med meg enten Historien om det som ikke skjedde - kontrafaktisk historie eller Ufo-fenomenet, har ikke bestemt meg enda. Regner også med å lese Brev til Julenissen denne helgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes movember er et kjempebra tiltak, på lik linje med rosa sløyfe aksjonen. Og mye bedre enn alle de her "mystiske" statusene på Facebook som liksom skal sette fokus på brystkreft.
Denne helga har vært utrolig travel, med studiesamling og danseklasser, i tillegg skal jeg ha tid til min vakre storfamilie. Heldigvis er det lørdag, som er grøtdag. En enkel middag når jeg bare gir den et oppkok før jeg slenger hele gryta i ovnen hvor den godgjør seg i noen timer.
På lesefronten fortsetter jeg på The Eye of The World, langtidsboken min, og starter på Råta av Siri Pettersen. Gleder meg veldig til den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt på Anne Oterholm sin nye bok "Liljekonvallpiken". Jeg så en anmeldelse av den tidligere i høst - ble veldig nysgjerrig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Anne Oterholm er forøvrig ei flott dame - og Odda-venn. Hun besøker Odda under litteratursymposiet nesten hvert år, hun har endog vært styreleder for Sentralbadet (også kalt Bokbadet) i Odda sentrum som alltid blir brukt under symposiet. Under symposiet nå i oktober inviterte butikken jeg arbeider i (Fargerike) nettopp Anne Oterholm til å lese i butikken, og jeg fant at teppeavdelingen måtte fungere utmerket. Og det gjorde den! Hun leste fra Liljekonvallpiken i omlag 45 min. Den skal jeg også lese!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei på dere - lenge sinden jeg rapporterte på lektyre, men jeg leser stadig :-) Har nå lastet ned
Britt Karin Larsen - "De som der etter tegn" på Ebib, handler om taterliv på Finnskogen i 50 - 60-årene. Har ikke kommet langt nok til å si noe om boka ennå, den er nr en i en trilogi og jeg har lastet ned alle tre. Det går stadig bedre å lese E-bøker, men jeg foretrekker nok absolutt papirbøker. Har vært på ferie, og for første gang hadde jeg kun med 7 bøker til 2 uker ferie. Resten var nedlastede E-bøker. Kofferten holdt seg godt innenfor vektgrensa.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg også begynner med Britt Karin Larsen denne helgen -- første bok i serien fra Finnskogen, "Det vokser et tre i Mostamägg". Den har ligget på vent lenge; godt å være i gang.

Larsen tatertrilogi leste jeg for et par år siden etter å ha besøkt Finnskogdagene og sett "Spelet om innvandrerne". Du har noe å glede deg til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan jeg spørre hvor har du lastet de ned? Bibliotekenes e-bokutlån har vel ikke akkurat denne serien, såvidt jeg har fått med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er på eBokBib, går inn med mitt lånenummer på mitt lokale bibliotek og søkte etter forfatter, der lå den som en bok med alle tre bøkene,,, jeg lånte da en av to eks, - det andre var ledig for 5 minutter siden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. De har den ikke på Akershus Fylkesbibliotek, men jeg har fått låne den fra Nord-Trøndelag Fylkesbibliotek :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oktober er brystkreftmåned og november er prostata - og testikkelkreft måned. Lurer på hvem som har bestemt hvilken måned som setter fokus på de sykdommene. Men uansett, begge er måneder og sykdommer som er viktig å sette fokus på.

På tirsdag ble jeg ferdig med Evna av Siri Pettersen. Og jeg leser fremdeles i Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, og jeg har begynt på Edgewise av Graham Masterton (selv om Halloween er over leser jeg ekstra mørk litteratur rundt Halloween og i tiden etterpå siden det er for tiden mørketid:)

Og blir det tid til overs skal jeg begynne på Om høsten av Karl Ove Knaugsgård. Jeg digget Min kamp bøkene hans så håper han har litt av den samme tonen i denne boka.

Ser du leser true crime bøker. Leste mye av det før men det er dog lenge siden og en sjanger jeg har lyst til å lese av igjen. Som deg er jeg fascinert av seriemordere og tragiske mordsaker. Grusomme greier, men det er spennende å lese om:)

God helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag tidleg ferda eg Shakespeare sin Richard II, og tenkte eg skulle lata det vera med han for ei stund, men i kveld var eg på bokslepp for den nyaste boka til min gamle professor, og sjølv om eg ikkje hadde råd til den (Shakespeare and the Visual Imagination, eit praktverk) måtte eg heim til litt Shakespeare, so no er det Shakespeare av Bill Bryson (hakket lettare...)
Eg les og Bølle på døra av Jennifer Egan, som ein del av årets bokutfordring (vinnar av Pulitzer Prize), medan eg på øyra har fyrste bok i serien Outlander av Diana Gabaldon. Det er ein serie frå 90-talet, men eg har ikkje lagt merke til den før i sommar, då eg var i Skottland og såg at den vert brukt for alt den er verd i marknadsføring og souvenir-sjapper, og sjølv hjå sylvsmedar og andre handverkarar. Eg vart nyfiken, og skeptisk, og 6 timar inn i lyttinga er stoda omlag den same.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Movemberbarten og det like gamle skjegget (6 dager - latskap,og intet annet!) er på vei vekk, kler ikke bart i det hele, god sak eller ei. Da er nok en finger opp der du nevnte like greit...

Ellers blir det sesongavslutning for fotballdømming denne helga, gutter 16 på Halsnøy lørdag og kvalifisering til 5. div. senior herrer søndag i Rosendal.

Natt til søndag blir det natteravning på en bygdefest i kommunen, det er venta over 300 ungdommer.

Da sliter jeg med å bli ferdig med boka til Inga Marte Thorkildsen. Har lest meg 3/4 av gårde nå. For å gjenta meg sjøl fra ei uke tilbake; denne boka er viktig!

God helg til enhver med leselyst :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat fullført Kledd naken av Agnes Lovise Matre. Boka har fått gode og sterke kritikker her inne, temaet er uten tvil sterkt og sårt. Som så mange av dagens forfattere, synes jeg hun går i det jeg vil kalle for "overdrivelsesfella." Når det skjer mister karakterene troverdighet og uansett hvor rørende historien er, så faller det på stengrunn for min del.

God helg til alle!

P.S. Titta akkurat innom bibliotekenes e-bokutlån og var så heldig å finne den siste til Kjell Askildsen ledig. De må nettopp ha lagt den ut. Spent.

Noen få timer senere er jeg ferdig med Askilldsens "nye" novellesamling. Med et sidetall på 57 i min utgave, må det være briljant for at det skal kunne forsvares å utgi en ny bok etter min mening.. Her rår pengene, lite annet. Noen av novellene er til og med utgitt tidligere. Jeg forstår at han ikke har ønsket en ny utgivelse selv, kanskje fordi han innerst inne visste hvor tynt matrialet var. Verdt å låne, men ikke verdt å bruke over 300 kroner på.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

God helg, ja.

Meir gjeterhund-aktivitet denne helga, det ser ut for at eg kan få ein avtale med ein bonde i nærleiken, som også har Border Collie, om å få trene saman med han. Gjeng det i boks, så blir eg heilt på jordet ein god del av helga. Så bør eg nok også finne fram denne boka igjen i kveld.

Ellers er det ikkje noko nytt sidan førre helg, det gjeng sakte men sikkert framover (3-4 sider om dagen) med Til, og ellers så les eg i lesesirkelboka Mnem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg fikk bare lyst til å gi deg litt skryt for at du er så flink til å aktivisere hunden din. Border Collien er så intelligent at den trenger det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visst, gjeterhunden er flink til å aktivisere eieren sin.
Og kommer to av dem sammen på eiertrening, er de fort så smarte
å bytte plass, for å se om eierne merker at de får feil hund
med hjem?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He he, ein kollega av meg hadde eit enno betre forslag. Han meinte at hunden er så smart at han snart kan blåse i fløyta for å dirigere meg medan eg spring og hentar sauene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vurderte å anskaffe e-valp, en sånn simulator utgave.
Kontaktskapende ute i løypa?
Men den hadde ikke noe videre nyttig instruksjonssett.
Er ikke engang online med internett, så den kunne
søkt opp og lært nye kunster iblant..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen skaffer seg enda heftigere e-dyr: Krigens hunder, og hester

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, takk, men eg er på ingen måte spesielt flink i så måte. Men det ser ut for at vi har lukkast i å stimulere han såpass at vi har unngått det meste av problemadferd. Det meste, ikkje alt.

Forøvrig skulle eg for inntil eit drøyt år sidan aldri ha hund. Ikkje interessert i det heile, tvert om heller motviljug. Men kona overtalte meg til å bli med og sjå på denne kvalpen, og det skjedde noko magisk då eg løfta han opp første gongen. Heilomvending. Sidan har eg vært i fyr og flamme. Og det trengs, for det er ein utfordrande rase å ha i hus.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De er krevende, men er det ikke det som ofte gir den største tilfredsstillelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På e-bok er det ikke de helt store forandringene siden forrige helg. Holder fortsatt på med Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates og antologien The O. Henry Prize Stories 2013.

På lydbok hører jeg - i tillegg til en og annen fortelling fra The Collected Stories of Lydia Davis - Fates and Furies av Lauren Groff og Selected Shorts - For Better and For Worse, også den en antologi. Sistnevnte er ganske kort, og jeg regner med å bli ferdig med den løpet av helgen. Vet ikke helt hva jeg skal begynne på etterpå, men det blir nok noveller eller essays.

God helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg las Fordi det er bittert... osb. i engelsktimane enten på ungdomsskulen eller tidleg på vidaregåande, og sjølv om eg ikkje hugsar noko må den ha rørt noko i meg - tittelen synes eg enno er strålande, og eg får ei bittersøt kjensle i magen av den. Kos deg, om det går.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det. Jeg har stor sans for Carol Oates og hennes imponerende og omfattende forfatterskap. Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte er foreløpig intet unntak. Originaltittelen, Because It Is Bitter and Because It Is My Heart, er forresten hentet fra Stephen Cranes dikt «In the Desert». Koser meg med denne romanen gjør jeg nok ikke, nei, men det er jo noe som heter at: Enten kan du kose deg, eller du kan lese en god bok.:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har så smått begynt å pakke,skal flytte om tre uker, så det blir ikke så mye lesing. Men holder på med Den evige jøde av Bergljot Hobæk Haff, den er bra. Og så har jeg liggende Noveller av Somerset Maugham som jeg kan begynne på etter hvert.Og håper jo det også blir tid for litt uteliv,flott gå-vær til å være uti november.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ble ferdig med Fremmed i eget land denne uka, og har begynt på Bipolar Superstar. Handler om selvopplevd hverdag med bipolare problemer osv. Kan minne litt om den boka med den japanske gutten som skrev selvbiografien Hvorfor hopper jeg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg fortsette på Absalom, Absalom! som har måttet vike plassen for Mnem en stund. Den tar lang tid å lese og biblioteket vil vel ha den tilbake snart. Men jeg har også begynt å smuglese på Kallocain og har ikke lyst til å legge den på vent. Får håpe det blir tid til å lese i begge.
På øret surrer Gjøken galer som jeg ble veldig begeistret for. Jeg ville derfor finne ut mer om forfatteren Robert Gailbraith og fant ut at det var J.K. Rowling som sto bak pseudonymet. Så klart jeg liker det da! Det er uansett godt å få litt London-følelse inn i stua.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien