Eg køyrer på etter same mal som tidlegare år, med små justeringar:

 • lese minst ei bok frå kvar verdsdel
 • lese minst 2 bøker som er utgitt før 1800
 • lese minst 2 bøker som er nye av året
 • lese minst 6 bøker på engelsk
 • lese minst 3 bøker på portugisisk
 • lese bøker frå minst 2 nobelprisvinnarar som eg ikkje har lest noko av frå før
 • ha færre enn 100 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (113 pr 1. januar 2018)

Det er vel kanskje det å lese bøker raskare enn eg skaffar meg nye som blir største utfordringa.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Mine mål er:

 • Lese minst en bok utgitt på hvert tiår av 1900-tallet
 • Lese minst 15 klassikere
 • Lese flere bøker av kvinnelige enn mannlige forfattere (spesielt klassikere) - fikk meg en overraskelse da jeg fant ut at 75% av bøkene jeg har lest var skrevet av menn
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min målsetnining er:
Lese en bok fra 1600, en fra 1700 og en fra 1800 tallet.
Lese minst 6 norske bøker.
Lese bøker av minst 2 nobelprisvinnere.
Lese minst en bok fra hver verdensdel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eneste litterære nyttårsforsettet jeg har, er å få lest/hørt minst en bok i uka. I fjor ble det tilsammen 53 bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil gjerne legge meg tett inn på dine nyttårsforsetter, men med noen modifikasjoner:
- lese minst en bok fra hver verdensdel
- lese minst en bok fra hver av de siste århundrene (1900-tallet, 1800-tallet og 1700-tallet)
- lese minst to bøker som er nye av året
- lese minst tre bøker på engelsk
- lese minst en bok på fransk
- lese bøker av minst to nobelprisvinnere som jeg ikke har lest tidligere
- lese minst seks bøker som står ulest i bokhylla per 1.1.18

Volum er ikke viktig, men variasjon og kvalitet skal tilstrebes! Det aller viktigste er likevel å beholde lesegleden gjennom hele 2018.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kommer til å bruke Popsugar sin leseutfordring for 2018 til å velge meg ut bøker å lese i år. 2017-utfordringen kom jeg i mål på, og er veldig fornøyd med det! Det er en fin måte til å få lest variert, samtidig som det er rom for personlige tilpasninger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gjør et nytt forsøk på å komme meg gjennom Popsugars reading challenge, har lest 4 punkter allerede (2 var barnebøker og 1 mest bilder) og har stablet de 29 (-4) som jeg har spikret først i lesekøen. 13 av bøkene i 'leser' er PRCh bøker.

Kom meg gjennom halvparten av punktene ifjor (26 av 52), men ble bl a distrahert av Strömstad biblioteks sommerbingo hvor du skulle lese 5 på rad utifra ett rutenett på 5x5 punkter, og vant og fikk meg en bok til til samlingen min.

Det er også ett foresett, å lese flere bøken enn jeg kjøper. Senest igår bestilte jeg meg 4 nye bøker fra AdLibris; en serie på 3 som jeg har notert meg ned tidligere som jeg ble minnet på mens jeg leste Farlige bølger og en engelsk utgave av 'Pet Sematary' til PRCh for punktet 'A bestseller from the year you graduated high school' - 1983 ifølge New York Times Bestseller liste. Den kunne og ha passet til punktet 'A book made into a movie you've already seen' siden jeg har sett filmen, men jeg foretrekker å lese en bok til hvert punkt og har allerede valgt meg 'Breakfast at Tiffany's' for det punktet.

Bestilte meg også en bok fra Haugenbok sitt Januarsalg som jeg hadde på ønskelista mi. Så jeg er asjur nå siden jeg har lest 6 bøker og har kjøpt 5.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år tror jeg ikke jeg vil sette opp noen målsetting for året, ei heller delta på noen leseutfordring.

Nå begynner ønskelistene mine her inne å bli lange nok til at jeg nok har lesestoff for 2-3 år framover:
Ønskeliste
Bøker med tall i tittelen
Forfattere jeg vil smake på
Favorittforfattere jeg veil ha mer av

I tillegg har jeg begynt på en liste over bøker jeg har lyst til å gjenlese....

Så vet jeg av erfaring at jeg gjennom året kommer til å finne ei bok eller fem som jeg bare må lese med en gang :-)

Forresten, ETT mål har jeg: Det er å forsøke å finne flest mulig av disse bøkene på biblioteket! Det begynner å bli noe fullt i bokhyllene her, så om jeg kan klare å disiplinere meg til å drasse hjem noe mindre vil det være en fordel :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det skjer minst en gang i måneden at jeg finner en bok som blir for fristende, og derfor må begynne på umiddelbart. Og i likhet med deg har jeg god erfaring med overfylte bokhyller, så for meg er det nesten litt "uheldig" at biblioteket mitt ligger nesten rett utenfor døra der jeg bor. Ofte blir det tatt med litt for mange bøker hjem ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mm, kjenner igjen den - det er fort gjort ja :-) Men det gjør jo ingenting - det er jo bare å levere dem tilbake! Ingen uopprettelig skade skjedd :-)

Etter min mening er bibliotekene et veldig godt samfunnstilbud som vi burde bruke mer. Er vel snart det eneste man kan finne på å gjøre som fremdeles er gratis! Mitt lokalbibliotek er godt også, med godt utvalg av både nye og gamle utgivelser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Glemte å nevne at mitt nærbibliotek i et ca ett år har hatt ordningen "meråpent" - dvs at alle kunder som ønsker det kan bruke biblioteket både før og etter ordinær åpningstid - like mye gratis som i vanlig åpningstid. Forutsetningen er at de gjennomgår ca 10 minutter opplæring fra personalet mht viktige regler mht inn/ utlåsing, pluss undertegner kontrakt. Ordningen er blitt en betydelig suksess.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det samme på Sarpsborg hovedbibliotek og bruker det for det meste når jeg har glemt at biblioteket er stengt når jeg skal hente/levere noe eller hvis jeg venter på bussen hjem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Meråpent-tilbudet fins ikke her hos meg - men det er en ordning jeg er litt misunnelig på :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet at de ikke har det på Fredrikstad fordi jeg spurte sist jeg var der, og det er fylkesbibliotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De har det visst på Østsiden...på Sellebakk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, hvis jeg planlegger et besøk på en bibliotek har jeg nesten alltid med meg handlevogn siden det er så lett å finne spennende bøker, særlig de som jeg kun besøker 2-3 ganger i året. Siden jeg leser oftere fagbøker enn romaner hender det rett som det er at jeg finner noen nye bøker å sjekke ute, enten nevnt i teksten eller i kildene.

Er nylig ferdig med første boka for i år, Farlige bølger av Astor Furseth, for et punkt på 2018 års leseutfordring ('A book you borrowed or that was given to you as a gift') siden det var en biblioteksbok og fant der en ny bok for et av de andre punktene som er 'A book mentioned in another book'. Sjekka og så at de hadde den på mitt lokale bibliotek (som er ca 1 km unna, før jeg flyttet hjemmefra lå det 3 kvartaler unna)..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vBenedicte Sønsteby AndreassenBoktimmyTrygve JakobsenCecilieTorill Elisabeth RevheimellinoronilleedgeofawordDolly DuckPilarisKjerstiNeda AlaeiGrete AastorpSisselMarteEmilieskEster SKarin JensenLesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik OlsenTerje SteiroIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie StensethDun AenghusDaffy Englund