Eg får vone eg no ikkje trakkar på tær
Når eg set i gang lesehelgtråden så kjær
For når helga er koma og «alle» har fri
Er det kjekt med eit forum å småprate i

No i helga så ligg eg vel an til å bli
Med Historien ferdig, og også få tid
Til ein tur til Kambodsja, og hendingar der
Slik ei jente fortel under banyantrær.

Korleis ligg det an ellers i landet skal tru
Har de bøker å lese, og sider å snu?
Eller nyttar de heller all fritida til
Å gå skitur på fjellet i mil etter mil?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 25 svar.

He-he, flott levert igjen, Jostein :-) Som mange sikkert har fått med seg på nyhetene, har Odda atter en gang vært utsatt for naturkreftene - og igjen var det enkeltpersoner som hadde flaksen på sin side. Den ene er endog bokvenn her inne på bokelskere.no.

Jeg leser sakte og rolig i boka Fyllik av Julie Winge. Denne inviterer ikke til å "peise på" som en av og til kan tillate seg med en ordinær roman. Julie forteller sin livshistorie fram til nå, og hun forteller i en selvironisk tone - i hvert fall fram til side 73 hvor jeg er nå. Bruker nok den neste uka på å lese gjennom boka, det også fordi det blir litt mas med sakspapirer og styr og stell lokalt. Gjeeeesp!

Ei god leseuke ønskes alle og enhver!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg såg i avisa at der var steinar i vegen, ja, og håpte i det same på at Steinar var på trygg avstand. Uansett flaks at det ikkje gjekk verre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Steinar var ikke i faresonen for annet enn å sovne på jobb fordi kundene var fraværende ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

har kommet til side 89 i boka folket det er meg som er om høyrepopulismen i Europa med Le Pen, Wilders osv osv. Mye bra der..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei ganske ny bok, så vidt meg bekjent. Kan være at jeg går løs på de mørkere kreftene over nyttår. Har tett leseliste fram til dess, pust-pes;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

boka er bra, og ingen mørke krefter her..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornuftig av deg å bruke lang tid på den boka, Steinar. Det er en sterk historie. Selv brukte jeg flere uker. Ikke en typisk " utlest på to timer - bok". Ellers ser det ut til at værgudene blir relativt greie med oss vestlendinger neste uke - det trenger vi ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Koselig at du setter i gang helgetråd, Jostein. Den er et savn når den ikke dukker opp :-)

'I skyggen av Banyantreet' leste jeg ifjor, og mener å huske at jeg likte den veldig godt. Så den kan du glede deg til.

Jeg leser krim denne helga: DNA av en av mine favoritt krimforfattere, islandske Yrsa Sigurdardottir. Jeg synes hun har gode plott, og god fortellerstil. Og så liker jeg at hun ikke opererer med denne typiske supergode-men-supersære etterforskeren som ingen egentlig liker, men som er så god at alle bare må finne seg i hans nykker likevel. Og bøkene hennes er superspennende!

Så har vi fint vær her i Trøndelag i helga. Så jeg må være litt ute også. Passe på å få litt dagslys i øynene i løpet av fridagene nå når ettermiddagene etter jobb er blitt så mørke. Men jeg skal vel rekke litt av begge deler.

Dere får ha en fortsatt fin helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er nesten halvvegs i Banyantreet, og eg liker den også veldig godt så langt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tidligere i dag ble jeg ferdig med å lese "Bobs bok" av James Bowen.
Jeg leste "En gatekatt ved navn Bob" i fjor, og likte denne boka veldig godt, selv om det er en lettlest bok. Jeg likte godt å få vite om hvordan Bob og James ble kjent med hverandre, og livet de levde. Jeg følte nå det var på tide å få lest Bobs bok også, og den skuffet ikke denne heller. I denne boka får man vite mer om livet til James og Bob, og og hva som skjer i livet deres, mens han holder på å skrive det som danner historien til boka "En gatekatt ved navn Bob".
Begge bøkene kan anbefales å lese.

I dag startet jeg på "Jeg vet hvor du bor" av Unni Lindell. Jeg følte det var på tide å lese litt krim igjen nå. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg kun pensum og jobber med innlevering oppgave. Blir gjerne lydbok i kveld også tenker jeg fortsatt Rosie prosjekt. God helg alle bokelskere og kos dere med bøkene :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helga går jeg langt tilbake i tid, hva den utvalgte bokas handling angår. Den aktuelle boka har stått urørt i hylla helt siden jeg kjøpte den på et bokmarked for flere år siden. Bokas navn er nok kjent for de fleste, tittelen er nemlig " Snorres kongesagaer". Har lenge ønsket å lese den, men gang på gang er den blitt utkonkurrert av andre bøker. Nå gir jeg den endelig sjansen. Ute er det surt og kaldt, så leseværet er nok en gang godt. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

'Snorres kongesagaer' er en av de bøkene jeg leste som barn, og som var med på å vekke min interesse for historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så bra, helgen her inne er ikke den samme uten " lesehelgtråden". Jeg holder fortsatt på med Richard Herrmanns bøker. Etter boka om Elizabeth er jeg nå i gang med "Mine gleders by" - London gjennom 2000 år. Koser meg virkelig med disse bøkene, mange år siden jeg leste dem.
Hørte her om dagen at hans korrespondanse - brev går i reprise på en eller annen radiokanal, aner ikke hvem eller når dem blir sendt.
Ellers blir det mye lesing både helg og hverdag, da foten er gipset. Så skitur blir det definitivt ikke på meg.
Ønsker alle en god lesehelg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Huffda, gips er berre sånn passe moro. Har prøvd det berre ein gang, og det greier seg. Håper den skal av snart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var såvidt inne på tanken om å lage en post selv, men var opptatt med å se alpint på TV og å finne noen bøker til neste års leseutfordring.

Var på en shoppingtur med båt til Strömstad igår, denne gangen fra Fredrikstad siden jeg da kunne sove 2 timer lenger på morran. Til gjengjeld hadde jeg kun 1t45m på meg og rakk ikke alt jeg skulle, men jeg fikk med meg det viktigste: en tur på biblioteket, kjøpe et svensk blad for en jeg kjenner og hente de 2 vinflaskene jeg hadde bestilt på Systembolaget. Har også bestilt en flaske Dill Aquavit, og fikk beskjed at den var klar til henting 30 min etter at båten gikk fra Strömstad! Det betyr at det blir en tur til fredag den 1. Desember. Siden jeg litt senere under hjemreisen fikk beskjed om at jeg skal jobbe lørdag den 2. Desember er jeg i hvert fall sikker på at jeg har penger til turen og flaska.

Som lesestoff på turen hadde jeg med meg Gulosten - kjeltring, motstandsmann og kongevenn som jeg leste de siste kapitlene av i dag morres. Eller denne helgen går det i Lunch bok 3, 4 og 5 av Børre Lund. Hvis jeg rekker det starter jeg på Berømte hunder - fortellinger om menneskets beste venn som forfaller til uka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Berømte hunder høyrest ut som ei bok eg burde setje på ynskjelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest kapitlet 'Filmstjerner på fire ben' allerede. Jeg lånte boka på Fredrikstad bibliotek. Jeg har vært opptatt med å legge til bøker til leseutfordringen 2018, neste år legger jeg til forslag og linker ikke til dem før jeg begynner på boka. Eneste untak er første boka, 'A book set in the decade you were born' - 60-tallet, siden jeg står på venteliste på Strömstad bibliotek for den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så lenge du ikke setter krav til rytme og rim i svarene er det ingen grunn til såre tær!
Jeg er i sluttfasen av Hanya Yanagiharas Et lite liv. En vakker, men utrolig trist bok. Derfor trenger jeg gode råd til lystig, kvalitetslitteratur uten dysfunksjonelle relasjoner og skadeskutte protagonister. Hva anbefaler dere? Må god litteratur være trist og vondt? Må morsomme romaner også være lettbente og overfladisk?
For øvrig er jeg meget fornøyd med å ha kjøpt de første julegavene. Bøker, selvfølgelig!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lystig kvalitetslitteratur, no måtte eg tenke meg om. Av bøker som eg har lest i seinare tid så er det kanskje først og fremst Don Camillo som eg kjem på. Ei fantastisk samling med små og humoristiske, men likevel alvorlege, forteljingar om presten Don Camillo, Jesus, den kommunistiske ordføraren Peppone med fleire i eit sterkt splitta etterkrigs-Italia.

Andre tips; Mark Twain har jo skrive mykje bra, og han hadde jo ein utsøkt humoristisk penn. Eg høyrde reiseskildringa Roughing it som lydbok tidlegare i år, og lo mykje undervegs.

Den brasilianske forfattaren Jorge Amado skreiv også bøker av høg kvalitet. Temaa er ikkje alltid nødvendigvis lystige, men bøkene er likevel breiddfulle av humor og varme. Det er ikkje så lett å finne bøkene hans på norsk, men om ein leitar litt så er det sikkert mulig å få tak i dei. Nasjonalbiblioteket har forøvrig fleire av bøkene hans tilgjengelege.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eit par andre som skriv bra og humoristisk, i alle fall etter mange sin smak, er Arto Paasilinna og Erlend Loe. No ser eg av boksamlinga di at du alt har lest ei av Loe sine bøker, og at den ikkje blei nokon favoritt for å seie det på den måten. Men kanskje er det verdt å snuse på Paasilinna?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å finne noe som verken er lettbeint/overfladisk eller har snev av skadeskutte protagonister er ikke lett. Har du lest Jonathan Safran Foers Alt blir klart og betydelig? Alvorlig historie, men jeg hadde mange muntre stunder undervegs, hovedsakelig på grunn av språk og situasjonsbeskrivelser. Jeg leste den på norsk, men den er trolig like lattervekkende på originalspråket. Oversetteren må ha hatt det morsomt så lenge jobben varte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du er ute etter kvalitetslitteratur med humor, må jeg få anbefale en av mine absolutte favoritter: mesterverket Alle tiders torsdag av John Steinbeck. Begrunnelsen finner du i min omtale. Jeg har humret meg gjennom denne flere ganger!

Om du velger denne, hører jeg gjerne hva du synes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R