Det blir en tidlig post idag siden jeg satt og sjekket resultater fra B-løpene på skøyter fra Japan 4.00-5.00. Skal se om jeg kan får sove litt før A-løpene starter kl 9.00.

Hovedboken denne helgen blir Norsk filmhistorie - spillefilmen 1911- 2011 av Gunnar Iversen. Ellers har jeg 3 kapitler igjen i boka Forvandlingenes by - Fredrikstad gjennom 450 år som jeg skal lese ferdig først, og kanskje et par kapitler i Automated Alice av Jeff Noon som jeg først og fremst har som utebok nå.

Ellers blir det mye titting på sport på TV i helgen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Da har jeg lest ut to av de tre bøkene ti lBobbie Peers som handler om William Wenton. Dette er litt som bøkene om Amuletten, men dette er bøker på 250-280 sider, og ikek en tegneserie. Litt scifi og litt fantasy...Er i utgangspunktet ungdosmbøker, men det er ok for andre å lese også..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant boka 363 days of tea som er en billedbok o m ulike typer teposer....Ikke så altfor mye tekst, men en del artige bilder da----dRIKKER TE SELV, OG IKKE KAFFE....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne passer for meg! Jeg drikker også heller te enn kaffe, Drikker noe kaffe fra pods maskinen min, sånn 3-i-1 instant av og til, mens te lager jeg nesten alltid en tv-kanne full av av gangen. Har en hel hylle i kjøkkenskapet mitt med bare te. Smakte meg gjennom mange smaker i fjor når jeg kjøpte pakker med div enkeltposer med te på eBay. Fant en av favorittene når vi en sjelden gang la vår månedlige handletur til Torp kjøpesenter. Fant 2 boxer Ahmad tea - Mixed Berries & Hibiscus på en tilbudshylle og kjøpte begge. Har også en halv kilos pose med hakket mint, antagelig beregnet på div matlaging, i en innvandrerbutikk som jeg lager te av. Denne kan lett vare livet ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

vi hadde to stk tebutikkker i Levanger for ca 35 år siden, og der hadde de sann 140 typer, og smakte på hvertfall 80 av de. Liker ikke Earl grey, hibiscus, after eight og slike. Det er annen smak på de som er kjøpt i løs vekt og som smaker anerledes enn teposete. Blue Hawaii, Ocean Dream, Caribbean Dream og Grønn Sencha er best...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sparte på en tom pose av hver av de jeg likte når jeg prøvde meg fram, og av Ahmad tea har jeg spart på 21 stk bl a Darjeeling, chai spice, strawberry cream, Green tea Jasmine, Gr Lemon, Pure Green. Liker også teer basert på nyperose/Hibiskus. Andre favoritter er Dorset, Earl of Dorset, Dorset Blackberry, YogiTea Classic, Pukka wild apple & cinnamon, three cinnamon;Taylors spiced apple, gr tea w/grapefruit & lime, assam og English Tea Shop som jeg hadde som julekalender et år som started det å kjøpe sampler packs. Har tilogmed kjøpt meg 3 pakker à 100 tepose fra Kina til løsvektsteen min hvor mine nåværende favoritter består av Twinnings Lady Grey og Söder Te kjøpt i Sverige. Har fortsatt 3 samplerpacks Basilur og en med bare Rose Tea fra Sri Lanka. Og på podsmaskinen min liker jeg Dolce Gusto Black Tea Citrus Honey, Chai Tea Latte og Marakeesh Mint. Husker jeg kjøpte løsvektste fra en firma i Bodø for minst 30 år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

First Flush Darjeeling tea fra O Olong er bra på smak, men litt dyr. Elllers er det mye fra Karibia som karibiiiiiiiisk blanding, og andre slike ting. sOLBERG-hANSEN har mye, men ikke alt. Ellers så har de en del bra på LIFEbutikkene av Yogi med ulike smaker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var helg, og så er det brått veke igjen
Og Mulvaney blei ferdig på seinsøndagen
No får Island og Grønland og Vinland visitt
Runekorset av Henriksen tek meg med dit

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er ferdig med utsikt fra universets sentrum , so er litt tung for enkelte, men ok for de som har interesse for slikt.

Har du lest Det store tivoli? Norsk films histori fram til 1978.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan legge ut bilder av bøker du leser? Klarer ikke å gjøre dette ---

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikkje heilt klart for meg kva du meiner.
1 - ynskjer du å ha eit bilete av bokomslaget inne i eit diskusjonstillegg?
2 - ynskjer du å legge til eit bilete av ei bok slik at det visest i bokhylla di?
3 - noko anna?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tatt et bilde med min mobil av boka som jeg leser, og vil legge dette ut her på en gruppe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får du til å legge det inn som omslagsbilete på boka du les?
F. eks, dersom det skulle gjelde boka Hva visste hjemmefronten (tilfeldeg eksempel), ser ein at under biletet er det eit val for å laste opp omslagsbilete.

Trykker ein på dette, så kjem ein hit. Her ser ein at der er enkelte krav til biletet som skal lastast opp (format jpg, gif eller png, og storleik mindre enn 9,8MB). Eg har ikkje prøvd, men gjeng ut at det er mulig å nytte mobilen til å lasta opp biletet. Om dette ikkje gåt ovefør biletet til PC og prøv å nytte PC til å laste opp biletet.

Om du får til å laste opp biletet på denne måten, kan du seinare nytte det som illustrasjon i innlegg du skriv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har flere steder jeg finner bilder, på div bibliotek sine hjemmesider, på AdLibris, Bokbörsen, søker på Google, annonser på eBay, og hvis jeg ikke finner boka der scanner jeg dem og laster opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men den er en av de interesente i literaturlista. Men den kan ikke være fram til 1978 for boka kom ut i 1967

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den vi vrukte på skola var til og med året da Ibsen døde, og det var i 1978...Den er svart og hvit, og det er mulig at den har kommet ut i flere utgaver med samme forside.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  1. utg kom i 1967, 2. utg i 1992, så dere brukte nok 1967 utgaven.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg hørt to kapitler av "The legends of King Arthur and his knights." Det er et forsøk på å komme i gang med lydbøker. Nok et forsøk. Jeg liker stemmen som leser. Vet ikke om det er Sir James Knowles, eller han er forfatteren, siden det ikke står mer info på Audible sin egen utgivelse. Men hvem skrev først om Kong Arthur og hans riddere. Det er ikke bare meg som lurer på om de har eksistert, eller om noen har funnet dem opp. De lærde strides, ifølge Wikipedia. Vel, jeg blir stadig klokere, eller i det minste mer informert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg så et program på en av historie kanalene med for fatteren Graham Phillips som hadde forsket på Arthur legenden, og han hadde kommet fram til at Arthur ikke var en konge, men en Walisik herfører som sloss mot sakserne på 600-tallet som var kjent som 'Bjørnen', det var et kallenavn og walisisk for bjørn er Artos. Han hadde funnet fram til en gravhaug som han mener er hvor Arthur er begravet, han hadde også funnet navnet til faren hans, Uther Pendragon (også et kallenavn) i kildene.

Merlin, Camelot, dronningen og ridderne ble lagt til av franske forfattere i middelalderen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har notert meg at både John Steinbeck og Kazio Ishiguro har brukt Arthur og gjengen som inspirasjon, fordi de representerer en slags urhistorie. Husker ikke helt kildene, men Ishiguro siste bok er ihvertfall et nikk til disse historiene. Tror han sa det selv. Takk for svaret ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt og kaldt vær i Odda, og undersolt ettersom fjellene tar i mot for sola. Da er det godt å gå tur eller jogge ute og komme inn til en vedovn som er varm etter forrige ilegg. Nytt ilegg og Peter May sin Svarthuset tar plass i mine armer små ;-) Så langt ei veldig god krimbok som samtidig beskriver øysamfunnene nord for Skotland veldig godt. Tar nok boka med til Bergen søndag når jeg man-tir skal være meddommer i Gulating. Kort sak denne gang og er nok hjemme tirsdag kveld - da til ei diktbok av Ruth Lillegraven som heter Skogen Den Grøne. Visstnok for barn men jeg trives godt med måten hun skriver på - og denne passer fint for en på 53 også :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da er det sannelig fredag igjen - og denne uka er det spesielt deilig med fredag etter en særlig hektisk og arbeidssom uke :-)

Ekstra deilig da at denne helga er helt åpen uten store planer. Jeg håper på litt tid ute i frisk luft og dagslys, og litt sosialt samvær, blant annet kafetur med venninner og samvær med voksne barn. Og ikke minst gleder jeg meg veldig til masse lesetid :-)

I kveld er jeg helt på de siste sidene av All gjeldende fornuft av Wenche Mühleisen. Denne har jeg hatt lyst til å lese siden den kom ut ifjor, men jeg må innrømme at den ikke helt svarer til forventningene. Den er liten, og språket er godt, men jeg får ikke helt taket på den. Gleder meg til å bli ferdig, så jeg kan starte på noe nytt.

På øret på mine gåturer hører jeg nå på Xinran og hennes Tapte døtre. Hjerteskjærende, men viktig å vite om. Ser det er flere i tråden som leser Xinran, og det er virkelig verdt å lese.

I morgen må jeg da starte på ny bok, men jeg vet ikke helt hva jeg skal ta fatt på ennå. Jeg har Resten av dagen (i norsk oversettelse) av Kazuo Ishiguro liggende, den kan det hende det blir. Ellers skal jeg innom biblioteket for å levere i morgen - og da er det nå mye trolig at noe blir med hjem... Som kommer til å skyve Ishiguro til side...

God helg til dere alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har aldri problemer med nok lesestoff for leselista mi er på flere hundre bøker. Men jeg har noen ganger vanskelig med å bestemme meg for hvilken bok som er den neste og kan stresslese litt fordi så mange bøker frister. Bestemte meg derfor for et par uker siden å lese bøker utgikk i hvert årstall fra jeg ble født og fram til dagens år. Så jeg har lagd meg en liste med bøker de har på mitt lokale bibliotek og som jeg fra før har planer om å lese. Blir visst ikke helt utgivelsesår men året for norsk oversettelse, godt nok for meg. Er gla jeg fikk denne planen for nå leser jeg om kaniner og storkoser meg. Har en del kaniner selv og kan stadig linke språk og adferd til en eller flere i flokken min.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Flukten til Watership er en av de bøkene som har grepet meg mest. Forstår godt du koser deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har høvevis av bøker selv, for tiden leser jeg om film og TV-serier, har 5 på 'leser nå' og gravde fram en til igår kveld, A Spanish Labyrinth - The Films of Pedro Almodovar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sambuaren min er også veldig glad i å sjå på sport på TV, eg derimot...meeeh... så eg skal nok lese litt mens han får sjå sporten sin i fred.
Så eg reknar med p få lese meg nesten ferdig med Store forventninger av Charles Dickens som eg starta på på onsdag. Har hatt ho lenge på hylla, men stadig utsett å lese ho, har vel fått det føre meg at boka er tung og vanskeleg, berre fordi det er ein eldre klassikar. Men så feil kan ein ta..eg elsker denne boka og ho går unna i overraskande høgt tempo. Har lese omlag hundre sidar kvar dag.

På lydbok har eg nettopp starta å lytte til "Slipp håndtaket når du vrir" av Tor Åge Bringsværd. Ein veldig merkelig roman, sært, sært, sært, men bra og høgst underhaldande. Også veldig fint med Kim Haugen som leser

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Avsluttet Store forventninger for en uke siden. Dickens er suveren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, suveren er ordet. Dette gav meirsmakmog eg kjem til å lese meir av Dickens! Blir nok ferreig med boka i dag, måndag. Brukte rett under ei veke på denne tjukke boka, så detbhar gått mykje kjappare å lese ho ut enn kva eg førestilte meg det ville gjere. Som betyr at det finnst meir tid til p lese meir Dickens. Tenkte forsøke meg på Den boka med jul i tittelen...det står heeeeilt stilt i hjernen...a christmas story? A christmas tale?! Den er iallfall på veg til postkassa mi, just nu!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her finn du verka til Dickens med fine kommentarar.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den samlesingen der skulle jeg gjerne vært med på. Men det var dessverre før min tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jøss! Takk, dette var jo supert

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror kanskje "The Old Curiosity Shop" er den jeg har likt best til nå. På min leseliste står "Tale of two Cities" nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

A christmas carol heter boka, det har du nok funnet ut for lengst men en Dickenselsker som meg kunne ikke la det stå åpent! God lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

'Livsmot, geo-kulturell fordeling av'

En fant 10 søketreff på 'livsmot' i meldingsbasen her.

Er det ordet, eller realiteten som er i ferd med å bli
gammelmodig-klenodisk?
Overså vi noen viktige synonymer?

Belys det mens jeg spår statistikk over underspøkelsen :

Av treffene er ett fra meg, og ett uklart å hurtigsortere
(bokmelding ad roman av fru Haff)

men av de 8, vil jeg si minst 7 refererer til
"en annen kultur og en annen hverdag enn den typisk norske"
(sitert fra ett av søketreffene !)

og det ene, som kan gjelde vårt mentalklima her og nå -
vitner om at livsmot kunne avledes av Paasilinnas roman
'Kollektivt selvmord' -

den misjonerte da tross alt ikke så effektivt for formålet ?

/ /
/ /

..så en liten ønskereprise, bare a-nesten-propos :

{

..Å innføre en egen avgift for at de som får akutte helseplager
(el-overfølsomme, anslagsvis 5-10% av befolkningen)
skal få slippe en mikrobølgekilde i entreen
som står på døgnet rundt ...

er omtrent som å innføre en egen avgift for rullestolbrukere
for at de skal få komme opp rampa til Rema 1000 for å gjøre innkjøp:
Argumentet er at de påfører jo butikken en kostnad, og den kostnaden
er det jo klart at de bør betale for.
Rampa skulle jo bygges en gang, og nå skal den jo vedlikeholdes,
den krever areal, og av og til må man jo kanskje ut å se til den.

Å innføre en egen avgift for at de som ikke har fått akutte helseplager,
men bare ønsker å få beskytte seg mot helsevirkninger
som oppstår litt etter litt,
er omtrent som å kreve beskyttelsespenger:

«Først gjør vi det utrygt her i strøket,
og så kan du få betale oss for at vi ikke skal skade deg!»

At NVE har gitt sin velsignelse til dette røveriet, er så sin sak.

( Flydal )

}

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Norsk filmhistorie hørtes ut som leseverdig bok. Hørtes ut som du får en flott helg. Denne helgen blir videre eksamens lesning.

Ønsker alle en flott helg, forhåpentligvis med bøker for bokelskere :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her i Hammerfest er det meldt mye vind i helgen, så jeg regner med at vil holder oss mest inne. Det blir nok litt sport på tv hos oss også denne helgen, både ski og håndball. På bokfronten leser jeg Våre sjeler om natten av Kent Haruf. Jeg så filmen for et tid tilbake og fikk lyst til å lese boken også. Det sies at dette er en bok man aldri vil glemme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg befinner meg fortsatt i lesehimmelen. Betatt av Macbeth, har jeg nå gått løs på Jo Nesbøs versjon og storkoser meg med den. Synes han har funnet smarte løsninger på å modernisere handlingen til nær framtid - eller er det parallell nåtid?
Jeg har også begynt på Hamlet, foreløpig på nynorsk og bokmål, engelsk versjon er underveis. Også her blir jeg helt oppslukt av ord og vendinger og spør meg selv om hvorfor jeg ikke har lest dette før.
Som avkopling til Shakespeares univers tenkte jeg å låne en liten diktsamling og endre opp med Kolbjørn Falkeids samlede dikt på 750 sider. Litt oppgitt tenkte jeg at dette kommer jeg aldri til å klare å lese gjennom, men allerede i forordet begynte jeg å sikle. Denne personen kan skrive og drive framsnakking, tenkte jeg og det viste seg at det var skrevet av Lars Saabye Christensen, og han løy ikke. Falkeid skriver dikt som er musikk for sjelen.
Så denne helgen fortsetter jeg med Shakespeare og Falkeid og det varer forhåpentligvis i lang, lang tid. Stakkars Scarlett O´Hara må vente, til tross for at hun har startet som sagbrukseier og har sluttet å besvime.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Xinrans Stemmer i natten. Sterke historier . For å myke opp litt så har jeg begynt på Juleroser ved siden av, der er det mere hyggelige historier og fortellinger . Greit å lade opp litt til Jul. Blir mye lesing i helgen og i dag har jeg en stille protest for meg selv mot alt Black friday maset. Null shopping på meg i dag.
Ha en strålende helg, med eller uten bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Stemmer i natten var også min første bok av Xinran. Hun har skrevet mye bra. Har fått lest flere etterhvert, og jeg har møtt damen to ganger da både Kinaforeningen og adopsjonsforeningene har invitert henne på besøk. Hun er en uttrolig sjarmerende dame med et stort engasjement.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Cathrine Marie HansenSusan StensrudKarin  JensenDun AenghusHegeGuro BEmilieskmoirakrirakakekjeksLiva DelirJulie StensethlillianerLibraritas valpakkaBjørg L.kjell kIngunn SLilleviJeanetteKaren PatriciaiinaRandiASisselKaren RamsvikCamillaStineMonica CarlsenEster SRolf IngemundsenChristineBjørn SturødMariarBenteRandi FramnesSoffa86My Criminal MindEirik RøkkumOdd HebækTorill Elisabeth Revheim