Tekst som har fått en stjerne av Hilde H Helseth:

Viser 41 til 60 av 134:

Hei!
Jeg heter Hege Paulsen og studerer økonomi ved Norges Handelshøyskole. For tiden skriver jeg masteroppgave om bokbransjen og bokavtalen i Norge, og ettersom DU er genuint opptatt av litteratur håper jeg du kan hjelpe meg.

Masteroppgaven min omhandler konkurranseforhold blant norske bokhandlere. Det er derfor svært interessant å høre hva dere mener om blant annet personalet og prisene, og hvordan dette påvirker deres handlemønster.

Undersøkelsen er helt anonym og tar 4-5 minutter, jeg håper så mange som mulig ønsker å hjelpe meg ved å svare på denne. Tusen takk :)

https://nhh.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_22WFilNZ6y749Nz

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helt enig, og den unnskyldningen om at nordmenn tjener så mye mer enn svensker og dansker har gått ut på dato. På den svenske adlibris koster e-boka til Jo Nesbø "Polis" 160 svenske kroner. Det norske adlibris har ikke e-bøker, men på digitalbok.no koster Nesbøs "Politi" kr 299,- Den svenske prisen inneholder også oversettelseskostnader. Så det går trygt an å si at det er dobbelt så dyrt. Lønnsforskjellene ligger ikke på det nivået.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvorfor skal det koste 350-400kr for en ny norsk bok. De samme bøkene koster 150kr når oversettelsene slippes i Danmark og Sverige.

Jeg er ikke blant dem som trenger å ha en bok jeg har lest stående i en hylle. Om jeg skal lese en bok, låner jeg den gjerne på biblioteket. Best liker jeg å høre bøker jeg kan laste opp på mobiltelefonen min.

Jeg abonnerer på lydbøker på Audible og kan der betale $14.95 (ca 90kr) og plukke en hvilken som helst bok fra deres butikk. Skulle gjerne hatt en slik løsning i Norge. Tjenesten Ordflyt har startet en lignende tjeneste, men det er ikke mulig å abonnere enda. Der må man kjøpe prisen til vanlig norsk blodpris.

Det norske markedet er mindre enn andre markeder, men jeg synes forlagene flår oss.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg leser litt russisk historie i Aschehougs Verdenshistorie og Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", Grimberg skriver godt og underholdende,

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har sett at flere her, som meg, har store mengder med bøker de ikke har lest enda og derfor innfører kjøpestopp en stund. Jeg prøver også å begrense meg, men det går ikke så bra. Har tusen unnskyldninger bestandig. Det som er vanskeligst å stå i mot er salg og tilbud da det blir så innmari billig, og bruktsjappa.
Så jeg lurer veldig på hvordan dere klarer å motstå det da dere kommer over fristene bøker til en veldig billig penge?
Har dere noen tips å komme med?

Hilsen hun som drukner i bøker hun ikke har lest og likevel fortsetter å kjøpe raskere enn hun leser......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden jeg synes jeg hadde et dårlig leseår i 2013 (fordi jeg fikk lest så mye færre en ønsket) så er et mål i år å få lest litt flere bøker enn i fjor. Og et annet mål er å lese flere av bøkene som jeg allerede har i hylla mi, i steden for å kjøpe nye hver gang, eller låne på biblioteket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har mye, men et av de viktigste målene mine er at jeg leser:
"Hobbiten og Ringenes Herre" av J.R.R Tolkien
Jeg skal også prøve meg på "Gone"-serien:D

Jeg skal derimot kjøpe-kjøpe bøker:) Helst engelske og på nett fordi engelske bøker er mye billigere:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått lest flere av bøkene som jeg satte som mål å lese i 2013. Gleder meg til mye godt lesestoff i 2014. :-)

Jeg må også få lest flere av bøkene jeg har ventende i hyllene, i stedet for å låne mange på biblioteket hele tiden. Litt vanskelig siden å gå på biblioteket er som å være en unge i en godteributikk.

Denne helgen skal jeg lese ferdig Om mus og menn av John Steinbeck. Og fortsetter på Den gjenfødte dragen av Robert Jordan.

Har ikke vært altfor aktiv på bokelskere.no dette året, men det har tatt seg opp nå på tampen og kommer til å fortsette i 2014. Liker meg veldig godt her inne.

Godt nyttår! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser fordi det ofte er både konkret kunnskap og abstrakt kunnskap å hente i skjønnlitteraturen også, og fantasy og lignende sjangre blir å gå inn i noen annens dagdrøm... Noen bøker leser jeg fordi forfatteren har en god historie å fortelle, jeg går visst ikke lei av å lete etter de uvanlige fortellingene...

I tillegg er det er langt mer fornuftig tidsfordriv enn å se på tv, for eksempel, og langt mer egnet å ha med seg på jobb for å slå i hjel 20 min her og der. Tenker som så at en times lesing med timelønn fordi jeg må være standby på jobb betaler inn igjen boka om det er en pocket... Ettersom jeg har betalt for å vente kan jeg like gjerne lese!

Jeg må innrømme at i skoletida leste jeg nok mye i stedet for de leksene jeg skulle lese, fordi jeg hadde liten tålmodighet med "teite" oppgaver, og ser jo i ettertid at det var derfor jeg droppet ut av skolen. Uten skolegangen er det vanskelig å få jobb der en vil... Så jeg må vel anbefale å ikke la skjønnlitteraturen bli noe mer enn et berikende tillegg. Men jeg forstår godt at oppramsende fakta blir kjedelig...

Kan ikke si jeg angrer heller, for uten den motgangen hadde jeg aldri møtt de folkene som har inspirert meg videre i livet eller utviklet samme lidenskap for eller samme søken etter gode bøker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Aftenposten har en kort artikkel om Messel i forbindelse med hans 50-årsdag i 1983. Overskrift "Roman-frelst 50-åring". Av innholdet: Hans første sak på trykk var novellen "Taktikk" i Aftenpostens "Søndagssidene" 1959. Han har i 1983 skrevet 26 spenningsromaner for Bladkompapaniet, hvor han debuterte i 1974. Han er "profesjonell skribent", tidligere "møbel-eksportør i Afrika og Midt-østen". Han er forfatter av Frank Lestar-serien og SOS-serien som "allerede har solgt godt i Danmark, Finland, på Island og i Nederland". Messel "reiser meget i utlandet, for der å studere miljøet og det stoffet han skal spinne historien over". Medlem av Rivertonklubben.

Fra nekrolog ved Finn Arnesen i Aftenposten jan. 1996, framgår det at han døde brått og uventet på Fornebu da han 20. desember 1995 kom fra sitt hjem i Sør-Spania for å feire jul med familien. Det framgår også at han arbeidet som oversetter etter flytting til Spania.

Forfatterside på LibraryThing: http://no.librarything.com/author/messelgunnar (oppgir ikke særlig mer enn de årstallene som andre har kommet med)
WorldCat idendtity page http://www.worldcat.org/identities/lccn-n92-12659 kjenner 28 verker på 5 språk.
NORBOK har ham som oversetter på mellom 50 og 60 bøker - blant annet John Jakes, Eric Ambler, Mickey Spillane, W.E.B. Griffin. Over 40-egne utgivelser

Han har hatt flere noveller på trykk i A-magasinet, i 1991 var han "innkjøpt i A-magasinets nordiske krimkonkurranse".

Ingen dårlig forfatter-karriere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med Josten Røyset.
At aktive brukere legger ut info om at "jeg har skrevet en bok, den kan kjøpes her" ser jeg ikke som et stort problem.
At mindre aktive brukere forteller at "jeg er en forfatter som har skrevet en bok om zzz, og den kan kjøpes her eller i bokhandelen" ser jeg heller ikke som et problem.

Det jeg SER som et problem er
- forfatteren som, via pseudonym her inne forteller "denne boken bør dere lese, for den er den beste jeg noen sinne har lest"
- konkurrenter til bokelskere.no som lager en bruker her og forteller "se for en flott bokelsker-side dere kan finne et annet sted enn på bokelskere.no". (Det gjelder enten de gjør det åpent (kom til MIN bokelskerside) eller vha pseudonym (jeg har funnet verdens beste bokelskerside, kom hit)

Jeg har også visse issues med folk som legger inn bokanmeldelser her som sier "Så hyggelig at du vil lese om zzz, du kan finne min fantastiske bokanmeldelse på min egen blogg, så derfor skriver jeg ikke mer her. Klikk her for å komme til min fantastiske bokblogg."
Men det er kanskje bare meg...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

For en del år siden var det to tullinger her i Levanger som prøvde å lage en ny religion som de kalte Den Hellige Dualismens undersåtter. De påsto at Jorden var blitt til under en episode av X-Files, og at det var guden Jubalong som gjorde dette. Guden hadde etterpå trukket seg tilbake for å meditere, og gikk nå rundt reinkarnert i en person i Levanger. KUD avslo blankt søsknaden...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kos deg på vei inn i vampyrverdenen.

Meyer er vel ganske typisk for den "Jeg skal på High School, og den hotte typen er vampyr"-genren. Og man kan si hva man vil om kvaliteten, hun har i alle fall truffet et marked.
Det kan også være greit å få med seg at "50 Shades of Grey" startet som Twilight-fanfiction...

Og husk at om EN forfatter ikke faller i smak, så er det mange andre der ute du kan prøve.
Skriving er vanskelig; en god forfatter kan få en dårlig historie til å bli fantastisk. Men en dårlig forfatter kan ødelegge lesegleden for lange tider fremover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The Color Purple av Alice Walker. Den omhandler etterkommere av slavene i USA (sørstatene), med hovedpersonen Celie. Boka var engasjerende og tar opp flere viktige temaer, blant annet mishandling og overgrep, kvinners rett, samfunn i utvikling, omskjæring, rasisme, seksualitet, lengsel og kjærlighet. Jeg anbefaler denne boka!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Vampyrbok" er et veldig vidt begrep, egentlig.

Hvis vi starter med de yngste, så har du jo "Den lille vampyren" av Angela Sommer-Bodenburg. Som absolutt ER for de unge. Fortrinnsvis de veldig unge, og ikke veldig skummel.

Så har vi ting som Twilight (og det er IKKE tilfeldig at jeg lister opp Twilight som "et lite skritt videre fra den lille vampyren"), som egentlig er midt i en LANG rekke vampyrserier fra Amerika. De litterære kvalitetene er... varierende, men boken har vampyrer og varulver og annet som var veldig populært i USA for 10 år siden.
Undersøker du litt, så vil du se at det er veldig mange forfattere som har skrevet historier av typen
- Hjelp, jeg er vampyr og starter på High School imorgen
- Hjelp, den hotte typen som starter på High School med meg imorgen er vampyr
- Hjelp, jeg vil være vampyr før jeg starter på High School imorgen
- Hjelp, jeg starter på High School imorgen, og den er spesielll for ALLE har en eller annen form for overnaturlige krefter.
(I ovenstående kan du bytte ut "vampyr" med varulv, heks, trollmann, spøkelse, succubus eller dodraug, og du vil finne flere serier om det.)

For de litt eldre leserne finner du Laurell K. Hamiltons "Anita Blake" eller Charlaine Harris "Sooki stackhouse", og flere dusin andre. Disse bøkene har litt mer voksen handling, og etter min mening, litt mer kvalitet.. Men det er mange, og kvaliteten ER sprikende.

Liker du dårlige sexbøker, så kan du holde deg til Hamiltons "Anita Blake" etter bok nummer...8(?) hvor forfatteren fant ut at det gikk raskere å skrive dårlige sexskildringer enn å skrive gode spenningsscener. (De første bøkene hadde handling som spente over noen måneder, de senere bøkene handler om dager. Eller netter...)
Og "50 shades" startet som fan-fiction til Twilight.
Her er vi i alle fall GODT inne i husmor-pornoens verden, hvor alle menn har brede brystkasser og sixpack, og alle kvinner, uansett hvor sterke de er, absolutt foretrekker at det kommer en sterk, bestemt mann og...
Mange forfattere der ute skriver VESENTLIG bedre sexscener enn Hamilton, om man først vil lese sånt.

Så har du de rene grøsserne, hvor vampyrene ikke er så søte og snille lenger, og hvor leserne absolutt ikke bør forville seg inn i bøkene alene hjemme med vinden ulene utenfor hushjørnene. Her må jeg tilstå jeg ikke har så mange eksempler, for jeg har holdt meg unna rene grøssere siden jeg forvillet meg inn i H. P. Lovecraft alene hjemme som 12-åring.
Men bøkene finnes.

Deretter har du selvfølgelig de som forviller seg inn i vampyr-seriene mer eller mindre ved et uhell.. Ofte kjennetegnet med en helt(inne) som fomler seg gjennom livet i en fullstendig uviktig jobb, og rent tilfeldig ramler borti vampyrer og andre vesener.
Vi snakker bakere, rengjøringshjelp, flyttebyråer... alt forfatterne mener er "uinteressant" hvor en fomlete hovedperson kan få utfolde seg, og hvor en og annen mer eller mindre tannløs vampyr er med på å løfte humoren i boken.

Så har du selvfølgelig også andre genre-overskridelser, hvor du har vampyr-krim, vampyr-kjærlighet, vampyr-historisk roman, vampyr-noir (som vel egentlig blir en avart av vampyr-krim).
Vampyr-humor har vi nevnt, hvor man også da naturlig får vampyr-humor-krim, vampyr-humor-kjærlighet osv.

Problemet er at vampyrer er UT i øyeblikket, rent lesemessig. Om jeg ikke husker helt feil, så er ENGLER de nye vampyrene.
Vi har falne engler, vi har engler som har glemt at de er engler, vi har soldat-engler (alle lett gjenkjennelige på "brede skuldre og sixpack", englevinger er enten usynlige eller kuttet av...)
Og så får vi engle-krim, engle-kjærlighet, engle-historiske romaner...

Poenget er at det er vampyrbøker for folk i alle aldre, og innen de fleste genrer. Å lese EN bok av EN forfatter og så felle en dom over hele "vampyr-verdenen" går ikke.
Har du en genre du er glad i, så kan du regne med at minst EN vampyr-forfatter har skrevet en bok som har ødelagt den.
Men er du heldig, så finner du også en vampyr-forfatter som har tilført noe ingen andre har gjort.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har faktisk gått Beseggen to ganger, helt fantastisk tur, men ikke for de med høydeskrekk :-) Da jeg var 14-15 lovet jeg pappa at jeg skulle gå den sammen med han da han ble 50. Jeg trodde selvfølgelig at 50 var kjempegammelt, mens det viste seg at pappa aldri hadde vært i bedre form før.

Det undrer jeg meg over og, for jeg VET at edderkopper ikke er farlige (hvertfall ikke i Norge), enda kan jeg finne på å hyle som en fjorten år gammel Bieber-fan om jeg ser en. Det er sterke krefter i sving og store forskjeller på ubehag og fobi. Personlig er jeg veldig obs på forskjellen, jeg er ikke veldig glad i mark heller, men da kan jeg hvertfall oppføre meg rasjonelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høyde har jeg heldigvis aldri hatt noe problemer med, selv om jeg ikke var spesielt høy i hatten da jeg "klatret" opp Beseggen. Det er mye vanskeligere og høyere enn det ser ut som. Det er vel den samme følelsen uansett om det er edderkopper eller høyde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tarantellaer ja, er glad det ikke er jeg som må lese den. Jeg har en helt idiotisk fobi for edderkopper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er jeg da fortsatt en ungdom og ikke "ung voksen", men jeg kan komme med et innslag hvis du ikke har noe imot det :)
Jeg mener at det er best du legger ut "spor" underveis, slik at de som legger merke til "sporene" kan på en måte finne ut en mulig avslutning selv. Og ha alltid med en tydelig rød tråd og ikke hoppe alt for mye fram og tilbake. Ha gjerne med en overraskende avslutning, og når man tror at boka er ferdig, kan det kanskje skje noe ekstra...
Og litt romantikk kan også komme godt med :)
Sånn er det jeg ser for meg den perfekte bok da, men det kan hende andre har andre meninger, for vi alle her har svært forskjellige smak.
Så får jeg ønske deg lykke til med boka da, og håper jeg ser den i bokhandelen om noen år ;))

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enkelt forklart er en trolovelse i vår tid kalt forlovelse. En forlovelse er når to mennesker bestemmer seg for å inngå ekteskap - altså å gifte seg. Denne avtalen er ikke bindende, men man deler ofte den gode nyheten med venner og familie. Når det er snakk om en trolovelse, er også dette når man bestemmer seg for å inngå et ekteskap, men dette var med kirken som vitne (en prest og fem vitner) - avtalen var bindende. Fra gammelt av ble dette innført slik at man ikke skulle gifte seg uten en prest til stede.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal