Julen er over for i år, nå er det tid for å reflektere over året som er gått og hva man vil endre i året som kommer. Eller er det bare en klisje?

For meg har det vært et noe variert leseår, men med både gode og dårlige perioder vil jeg si at alt i alt er jeg fornøyd. Endringen jeg ønsker å gjennomføre er den samme som i fjor, jeg skal lese flere av bøkene jeg allerede har i stedet for å kjøpe nye.

Denne helgen regner jeg med å fullføre Outlaw av Troy Mason. Den er jeg nesten ferdig med så jeg regner med at Death with Interruptions av Jose Saramago blir siste bok i 2013.

Dette er siste lesehelg-innlegget for 2013 og jeg vil benytte muligheten til å takke for alle som bidrar til at bokelskere.no er ett så inkluderende og hyggelig nettsted. Ekstra stor pris setter jeg på de som også bidrar til lesehelg-innlegget, både de faste og de mer sporadiske :-)

God helg og godt nyttår!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Imponerende tallmateriale fra siste innlegger under her. Jeg nøyer meg med å slå fast at jeg avsluttet åter med Skygge over London av CJ.Sansom, en forfatter jeg har hatt glede av flere ganger i 2013. Solid og god krim/action fra ulike årstall, som jeg har fått mer og mer sansen for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal ein først reflektere over leseåret som har gått, så vil eg helst nytte talmateriale som underlag heller enn å gi meg ut på rein synsing. Derfor har eg telt opp bøkene eg har lest, gruppert på ulike måtar, og oppdaga eit par tendensar som eg ikkje hadde reflektert over før eg gjorde denne øvinga.

Først; eg har lest 62 bøker i år. Dette er mykje meir enn eg hadde reikna med å lese ved inngangen til året, og det er nok først og fremst deltakinga på desse sidene som har gjort at eg har lest, etter min målestokk, såpass mykje. Tusen takk til alle de som bidrar til desse sidene, og til administratoren som held dei i sving. Tre av bøkene eg har lest var lydbøker. Eg fekk også uvurderleg starthjelp til å kome i gang med lydbøker her på desse sidene.

Terningkast
Ingen av bøkene eg har lest har vært direkte dårlege, eg har ikkje delt ut terningkast 1 eller 2 i 2013, og det er ikkje for å vere grei. Det handlar meir om at eg har undersøkt bøkene litt på førehand før eg vel å lese dei (eller å ikkje lese dei). Dette er noko eg kjem til å halde fram med i 2014. Gjennomsnittleg terningkast i 2013 var 4,32, og 4 var det vanlegaste terningkastet.
skriv bildebeskrivelse her

Språk
49 av bøkene har eg lest på norsk, 7 på portugisisk og 6 på engelsk. Det vil vere naturleg å sikte på eit liknande antal framandspråklege bøker til neste år.

Lengde
Bøkene fordeler seg på 15 784 sider (lydbøker ikkje medreikna).Gjennomsnittslengda på bøkene eg har lest er 268 sider. Nesten alle bøkene eg har lest er på mellom 100 og 400 sider. Det kan sjå ut som eg har skrekk for lengre (eller kortare, for den saks skuld) bøker. Men leseplanen for neste år inneheld alt fleire verk på godt over 400 sider, så det er mogleg at fordelinga på sideantal vil sjå litt annleis ut neste år.
skriv bildebeskrivelse her

Årstal
Eg har lagt vinn på å lese både ny og eldre litteratur i året som gjekk, og eg er særs nøgd med fordelinga som gjeng fram av figuren nedanfor. Som ein kuriositet nevner eg at 3 av bøkene var frå 1966, året eg vart fødd. Den eldste boka eg las var ei japansk reiseskildring frå år 935.
skriv bildebeskrivelse her

Bok-kategori
Eg var klar over at eg har lest mest romanar, men eg trudde ikkje denne kategorien var slett så dominerende. Og eg trudde eg hadde lest fleire krim-bøker enn 8. Her er det rom for å variere litt meir til neste år.
skriv bildebeskrivelse her

Nasjonaliteten til forfattaren
Dette var den største overraskinga eg fekk frå denne øvinga. Så godt som halvparten av bøkene er skrivne av norske forfattarar. Sjølv om eg har lagt vinn på å lese variert i året som gjekk, så har eg ikkje tenkt over nasjonalitet når eg har lagt leseplan. Berre 2 forfattarar frå Asia, og ingen frå Afrika eller Oseania i 2013. Dette er heilt klart noko ein kan ta omsyn til når ein skal legge inn variasjon i leseplanen for 2014.
skriv bildebeskrivelse her

Apropos variasjon, så har eg prøvd å avgrense omfanget av å lese 2 eller fleire bøker av same forfattar i 2013;
John Steinbeck: 7 bøker (dette på grunn av felleslesing av Steinbeck sine verk)
Jo Nesbø 3 bøker
Machado de Assis, Kjell Aukrust, Jørgen Brekke, Kjartan Fløgstad, Erlend Loe og Arvid Møller: 2 bøker av kvar.

Då trur eg at eg har tværa lenge nok på talmaterialet frå leseåret 2013, og eg kjenner meg godt rusta til å take fatt på 2014.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Imponerende måte å reflektere på, må si dette er den grundigste analysen av bokåret 2013 jeg har sett. Nå lurer jeg faktisk på om jeg må gå litt grundigere til verks, dog uten den flotte presentasjonen din :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg synest det er litt moro å vere nerdete, då.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et riktig godt nyttår til deg også, Vibeke. Slutter meg til flere her inne om at du/vi fortsetter denne helgetråden. Jeg har nok ikke bidratt hver uke, men føler at jeg er én av de trofaste.

Denne helgen leser jeg ingenting, det vil si,; jeg har surfa litt rundt på nettet med ordet "Middlemarch" og George Eliot i søkefeltet. Leste en del anmeldelser på goodreads.com, mye positivt og nyttig å hente der.

Så har jeg lastet ned utdrag av et par versjoner av Middlemarch med introduksjoner på amazon.com og iTunes, gratis og informativt.

Riktig godt nyttår til alle bokelskere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var godt sagt gretemor, VI fortsetter denne helgetråden. Om jeg fortsetter den alene ville det bli ganske stusslig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg avslutter leseåret 2013 med "kraften av en"av Bryce Courteney. Den er på drøyt 700 sider så ikke sikkert jeg rekker å bli ferdig innen årets utgang. Den er lovende på langt:-) liker godt tråden din og går nok under kategorien sporadisk bidragsyter, men jeg leser den hver uke og koser meg med den. Ønsker deg et riktig godt nyttår og må 2014 bli et år fylt av gode leseopplevelser:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser egentlig Sebastian Faulks "A Week in December", men tok pause fra den i jula for å lese noe hyggeligere. Etter å ha lest ut Carole Matthews "Når himmelen faller ned" (en merkelig norsk tittel som ikke har sammenheng med noe i boka, den heter egentlig "With Love at Christmas"), har jeg nå plukket Bill Brysons "At Home" ut fra bokhylla. Har gledet meg til den lenge, og nå har jeg kost meg gjennom forordet og første kapittel, om hvordan de kom på å bygge the Crystal Palace til den store verdensutstillingen i London. (Ja, det ga fotballklubben sitt navn.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste lesehelga tar jeg livet med ro, og koser meg med Nemi-farlig farvann. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg for min del holder på med Nemi- du kommer ikke til å angre. Liker Nemi- kule damen ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på hyttetur med gode venner, og har tatt med tre bøker: analfabeten som kunne regne, Orkanen og Barfotdronningen. Det blir ikke så mye tid til lesing med en stue og fire barn, men litt kos foran peisen blir det jo. Datteren min på tolv har rappet "Analfabeten", så "Orkanen" er den jeg leser først. En nytelse å lese!

Ellers håper jeg mange oppdager Jordmora av Katja Kettu, som jeg nylig har gledet meg over. Jeg får begeistrede sms fra andre i den nye lesesirkelen min. Etter en litt treg start har alle blitt "hekta" på denne. Språklig, historisk og psykologisk interessant bok!

For dere som prøver dere på e-bøker har jeg satt ned prisen på en del virkelig gode e-bøker på Norli.no i romjula - som Unntaket, Tjuendedagen, Harold Fry, Balansekunst og Innsirkling (Jeg vet at ikke alle liker reklame, men dette er så gode bøker at jeg vil dele dem med mange!)

Stor takk til deg, Vibeke, for disse fine lenkene. Fortsett med dem! Blir veldig glad når andre leser bøkene jeg selv er så glad i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei sann, å "løkk med jula" som vi sier i mine trakter. Romjula er tid for lesing og sosiale lag, og god tid til begge deler. Har lest ut "Mellom rødt og svart", og startet i dag på "analfabeten som kunne regne". Har også fått 3 bøker til som jeg gleder meg til å lese.

Fra 1. desember i 2013 har jeg innført 12 mnd shoppestop, det gjelder alt av klær, sko og stæjs - men untaket er det jeg kan finne på bruktutsalg. Og der finnes det bøker, så det skal nok ikke påvirke leseåret 2014. Jeg ligger som vanlig på ca 100 bøker om året, og trives med det.

Setter stor pris på helgetråden, har fått mange tips her :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjøpestopp beundrer jeg deg for. Har selv vært inne på tanken, men jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet det ikke går. Målet er uansett å være flinkere til å tenke meg om før jeg kjøper noe tull bare fordi det er billig :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseåret 2013 har befestet mitt svært nære forhold til lydbøker. I de periodene jeg ikke leser på "vanlig" måte, så kommer lydbøkene (lastet ned på mobilen) inn som et fantastisk god mulighet. Dessuten er de lydbøkene jeg har lyttet til så godt skrevet, og (ikke minst) så godt oppleste, at jeg nærmest ikke skjønner hvordan jeg skal fortsette å lese på "gamlemåten" (dvs uten lydbok) :-)

audible.co.uk er den bokhandelen (lydbokhandel) jeg sverger til og anbefaler (altså engelskspråklig).
I det kommende året har jeg planer om å lytte til bøker fra den franske og den tyske audible også. Så gjenstår det å se om det blir gjort. Jeg hadde håpet at den franske audible (nyåpnet) hadde litt større utvalg, men man kan da prøve noen av klassikerne før dommen faller.

Jeg fikk det nyeste Kindle-lesebrettet til jul av min kjære (og ble veldig glad for det). Det blir en ny opplevelse å laste ned bøker for å lese på brettet. Foreløpig har jeg lastet og lest noen engelskspråklige litterære magasiner. Jeg merker at jeg trenger å venne meg til lesebrett-lesing. Det er veldig praktisk, på mange måter, men ennå litt uvant. Vi drukner i bøker her i huset, så Kindle er dermed svært velkommen. Men de fysiske bøkene står, enn så lenge, høyt i kurs.

Til slutt vil jeg gjerne takke VIbeke for en hyggelig helgetråd (som jeg håper videreføres).
Jeg siterer Vibeke:
"jeg vil benytte muligheten til å takke for alle som bidrar til at bokelskere.no er ett så inkluderende og hyggelig nettsted."

Et godt nytt år og et godt leseår ønskes alle positive, velmenende og høflige deltagere på bokelskere.no. For all del; man kan være uenige, men la oss være vennlige :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg synes det er en god ting å tenke over om det er noe man ønsker å endre ved seg selv. Jeg bruker vanligvis ikke å ha nyttårsforsetter, men har gjort et unntak i år. Jeg er en person som gjerne sier det jeg mener, akkurat sånn som jeg tenker det og har veldig mange ganger i året som har gått opplevd at det jeg vil få frem forsvinner i andres sårede følelser. Og for meg blir det helt meningsløst å ha meningsutvekslinger hvis jeg er så krass at meningene forsvinner, så personlighetsmessig er det dette jeg skal prøve og endre på til neste år. Tenke meg om to ganger før jeg snakker og revurdere hvordan jeg formulerer meg. Så får vi se om det blir en suksess ;) Ellers skal jeg prøve og bruke det flotte biblioteket vårt oftere, først og fremst kanskje fordi jeg ikke har plass til å eie flere bøker akkurat nå :) Helgas bøker er Catch 22 , som nok er den rareste og mest absurde boka jeg har lest på lenge , og Mannen som fløy av Bente Pedersen. Godt Nytt År!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå har jeg lest ut bøkene jeg lånte på biblioteket.
Jeg avbrøt Seierherren står alene av Paulo Coelho tidligere, men nå har jeg gitt den en ny sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese i et magasin jeg abonnerer på, fikk det i posten i forrige uke men har ikke hatt tid og ro på meg , til å lese, før nå. Magasinet heter Bokvennen og handler denne gang om flere spennende forfattere. Det er er også noveller og flere intervjuer, så kvelden og helgen blir nok hyggelig. Ellers skal vi i familier spille brettspill med yngstemann, man må også gjøre ting sammen, ikke bare gjemme hodet bak ei bok.....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har aldri hørt om det magasinet før så måtte søke det opp og titte litt. Virker som noe jeg kunne like, så tror det kanskje blir til at jeg bestiller et abonnement. Takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke helt i lesemodus for tiden. Det går sakte framover med de bøkene jeg holder på med: I lesekroken (papirbok): "Mellom rødt og svart" av Guillou. Tidvis god, tidvis noe langdryg. På senga (e-bok): "Nattmannen" av Horst. Godt skrevet krim, men ikke verdens mest spennende. På tur (lydbok): "Tvillingen" av Junker, tja, må høre den ferdig, men heller ikke noe mer. Bare jeg blir ferdig med disse, må jeg ha en page-turner, vet bare ikke hva.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg får mykje inspirasjon av desse innlegga - det er både ein målestokk for meg sjølv om eg har komme vidare sidan sist, og litt nye input om kva som finst der ute som er verdt å lesa, raskt og oversiktleg. So fortset med dette, Vibeke!
Denne helgi (som førre -det er blitt mange av dei i år) les eg Neverwhere av Neil Gaiman. Eg er skikkeleg hekta, men med heile familien heima blir det meir film, fjernsyn og spel enn lesing. Eg har òg byrja på nokre av julegåvene, mellom anna Frå Ragnar til alle. Det er eit utval e-postar Ragnar Hovland skreiv til tilsette i Samlaget, ho er ustyrteleg morosam og kjelde til meir kjennskap til Hovland sin store forfattarskap.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har akkurat fullført Harper Lee "Drep ikke en sangfugl". Og nå har jeg bestemt å lese en del bøker om igjen,så nå er jeg på søk i mine egne bokhyller. Har lest den første i serien om Shardlake av C.J.Sansom, Oppløsning, og nå har jeg begynt på Mørk ild. Skal lese alle opp igjen,har jeg tenkt. Og ellers blir det nok noe bokkjøp etter hvert igjen. (Kjenner jeg meg selv rett) Ønsker deg og alle her inne Et godt nytt leseår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Drapet på Aurora Lindkvist, bok 6 Dette er en lettlest bokserie på 12 bøker. Har vært utrolig godt å lese bøker som bare blir ferdiglest på en to tre. Samtidig som historien er bra. Handler om 15 år gamle Aurora Lindkvist som blir drept og etterforskningen som derfor settes igjen for å finne morderen. Samtidig får vi hører tanker til morderen på starten og slutten av hver bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år ble det skikkelig langfri fra jobben, så jeg har fått avsluttet "Harold Frys utrolige pilgrimsferd" - ei herlig bok :-) Jeg har brukt veldig lang tid på den, desember ble mer travel enn normalt, både på jobb og hjemme....Men de siste dagene har jeg bare sovet, spist, spilt spill (yatzy o.l.), lest og sett tv - sånn stort sett da....I dag blir det tur til skøytebanen, og juletrefest til kvelden :)

Under juletreet lå "hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" - helt perfekt lesestoff nå i romjula! Tenker jeg leser den ut i helga, om jeg fortsetter å "slappe av" på denne måten...
Jeg er nok et "julemenneske", nyter stemningen, luktene, maten, konfekten...og alt det andre som hører med jula. Har hatt alle 4 barna hjemme (2 har egne hjem nå) - koselig. I fjord feiret datter nr. 3 jula i Tyskland - hun var utvekslingselev - så for henne var det ekstra godt å være med familien i år!

Jeg vil gjerne takke deg Vibeke for en flott "lesehelg-tråd" :-) Er innom hver fredag kveld og kikker, noen ganger deltar jeg, andre ganger henter jeg bare ideer til lesestoff...Håper den består også i 2014 !

God helg - og godt nyttår :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Harold Fry fekk eg til jul, og hadde aldri høyrt om ho. Godt å sjå at ho vert anbefalt av nokon!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! Så lenge folk ønsker lesehelgen og bidrar så ser jeg ingen grunn til å ikke fortsette tradisjonen inn i 2014 :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette året har jeg lest mye mer enn i fjor, det var mer jeg forventet. Jeg synes det var haug med gode bøker og blir nok flere neste år. Jeg får gjerne ikke lest like mye neste år, men jeg skal forsøke i helger og ferier. I denne sist helga forsetter jeg med boka fra Ken Follett fall of giants, denne blir jeg nok ikke ferdig med. Likevel skal jeg kose meg med den, ønsker alle et godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg en bok jeg fikk i julegave og leste første gang for mange år siden, nemlig Drømmen om Narnia. Kanskje fortsetter jeg på Løven, heksa og klesskapet når jeg er ferdig, eller så går jeg over til en eller annen bok jeg ikke har lest ennå. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Julebesøket er unnagjort
Tida gjekk vanen tru alt for fort
No blir det godstol og lesetid
Turen med Charley er snart på glid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Rett før jul begynte jeg på boken Madame Bovary av Gustave Flaubert, men jeg har ikke fått viet boken så mye tid som ønsket etter det. Har kommet hjem fra juleferie idag så i helgen skal jeg lese boken ferdig.
Det ble ikke bokpakke på meg under treet i år, men bokgavene jeg ga bort ble tatt godt imot.

God helg til dere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Orker ikke å reflektere over 2013. Det har vært et helvete. Et år med bare sykdom. Har vært syk siden 17 des 2012 så har vært syk i godt over ett år nå. Har vært sykmeldt 100 % siden august nå, og jobbkontrakten går ut 2 januar. De har tatt meg ut av venteliste for et nytt tiltak på arbeidsplassen (jeg er arbeidstaker i et attføringsbedrift som skal hjelpe meg videre i arbeidslivet), men de valgte å sette meg ut av ventelisten på et annet tiltak foreløpig for på det tiltaket må jeg jobbe 50% og de mener at jeg ikke er klar for det ennå. Så tror ikke 2014 blir så mye bedre. Har begynt å gå til fysioterapeut og gjør alt jeg kan for å holde sjakk på hodepinen, kvalmen og den fordømte svimmelheten (lei av å være i bakrus hver eneste dag:) for som sagt, dette hjemmelivet er ikke noe for meg, men det høres ut som om jeg må være hjemme/holde meg unna arbeidslivet en god stund til. Hater tanken på det for jeg vil mer enn gjerne jobbe. Er innmari lei av ustrukterte dager. Vet ikke forskjell på dag eller natt, hverdag eller helg lenger.

Er glad jula er over for har ikke vært i julemodus i det hele tatt. Bare maset og ville bare ha det overstått så nå er det bare å grue seg til nyttårshelga. Jeg er ingen fan av høytider lenger.

Nok om det. Det positive er at leselysten er tilbake etter to ukers fravær og godt er det. Jeg blir så apatisk. Så håper at det ikke skjer igjen.

Tidligere denne uka ble jeg ferdig med Frimurernes hemmeligheter: Fortalt fra innsiden av Roger Karsten Aase & Gamer av Tor Arve Røssland.

I helga skal jeg fortsette med ungdomsfantasyboka Arven av Alyson Noel, kommer nok til å bli ferdig med den i dag, for jeg har ikke mange sidene igjen.

Og jeg skal fortsette med Min kamp 4 av Knausård. Har tydeligvis blitt hekta på Knausgårdbøkene i høst:) Trodde jo ikke jeg ville like disse bøkene, men heldigvis er det ikke typisk gubbelitteratur som jeg trodde de var:)

Jeg er også så smått i gang med Monstermenneske (herlig tittel) av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Så henne i Bokprogrammet og konseptet virket festlig da hun fortalte om boka. Derfor ble jeg nysgjerrig på den.

Phew. Jeg går ikke tom for lesestoff denne helga heller:)

Beklager om dette innlegget høres sint eller krass ut, men jeg er så irritabel/forbanna for tiden for jeg har ikke mer tålmodighet igjen. Livet føles ut som et venteværelse nå for tiden og jeg hater å være i den bobla.

Og det er nok vi som skal takke deg Vibeke for at du tar deg tid til å starte og engasjere oss med disse lesehelg-innleggene:)

God helg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har hatt litt av ett år ja, det er det ingen tvil om. Jeg skjønner godt at det ikke frister å reflektere over året som har gått, men kanskje det er da det er viktigst å gjøre det?
Etter 5-6 år som syk er jeg fortsatt evig optimist. Hvert år er jeg overbevist om at dette året skal jeg bli frisk, og om ikke det skjer så håper jeg hvertfall at jeg skal bli flinkere til å takle symptomene. Det blir kanskje en liten nedtur når året er omme og jeg fortsatt er syk, men det er min måte å takle det på :-)

Monstermenneske leste jeg for en stund tilbake og likte den veldig godt. Jeg leste den først og fremst fordi den til en viss grad skulle handle om ME, men den handler om mye mer enn det. Jeg vil tro det er mange som kan kjenne seg igjen i den. Hun befant seg jo på venteværelset til livet hun og.

Takk for takken :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I forhold til deg har jeg egentlig ikke noe å klage over, men forskjell på deg og meg er at du er positiv og jeg er negativ. Jeg var positiv lenge i begynnelsen, men nå har jeg mistet denne tålmodigheten og orker ikke å være optimistisk. Så det beundrer jeg deg for. At du har vært syk såpass lenge og likevel har du denne spiriten som ikke jeg har. Skulle ønske jeg også hadde den spiriten, men den har jeg dessverre mistet:( Og frykter at neste år blir det samme som i år siden ting ikke skjer så fort. Det går heller meget tregt. Men får bare holde ut som vanlig.

Monstermenneske ville jeg lese ikke bare på grunn av at det handler om sykdom, men så henne på bokprogrammet og syntes at forfatteren var festlig da hun snakket om boka. Hun tar opp et alvorlig tema på en humoristisk måte. Derfor ble jeg meget nysgjerrig på denne boka. Det er en murstein, men mursteiner skremmer ikke meg:)

Håper på flere lesehelg - innlegg i neste år:) Jeg vet ikke forskjell på hverdag og helg lenger, så lesehelg - innleggene hjelper meg å minne på det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forskjellen er også at jeg har hatt 4 år til å venne meg til situasjonen på. De første årene var faktisk de tyngste for meg, det tok veldig lang tid for meg å godta at kroppen ikke fungerte som jeg ville. Da var både humør og optimisme vanskeligere å finne enn det er nå. Og det er lov å være både frustrert og sint når man er i denne situasjonen.

Lesehelg-innleggene hjelper også meg til å skille ukedagene fra helg så de fortsetter nok til neste år, så lenge det er bokelskere som ønsker å dele :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok det jeg fremdeles sliter med. Jeg nekter å innrømme på en måte at jeg ikke fungerer som jeg skal foreløpig, og hater at andre har rett i at jeg ikke er i stand til å jobbe. Jeg vil ikke være enig/innrømme at de har rett. Det strever jeg mest med og det er det som gjør meg samtidig forbanna. Og verre er det å tenke på hvor lenge kommer denne tilstanden til å vare? Det er det ingen som vet. Det føles ut som en evighet siden jeg fremdeles sliter med å kvele dagene uansett hva jeg gjør. Utrolig lei av å krangle med meg selv haha:)

Ser frem til lesehelg-innleggene neste år og håper det er flere enn oss som kommer og bidrar da også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg titter ofte innom denne tråden, men skriver sjelden noen her. Er i den privilegerte situasjon at jeg stort sett leser det jeg vil, uavhengig av hverdag og helg.

Jeg forstår at både du og flere har mye å streve med. Vil gi deg et lite dikt av Kolbein Falkeid, Rufsetufsa (vet at det har vært gjengitt her inne før) med ønske om livet skal gå lettere for deg i 2014.

Det er morgen igjen, vesle håp
og verden frotterer seg med nyvasket solskinn.
Livets ansikt er aldri det samme
selv om vi ser på det i all evighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott dikt som sier mye med så lite.

I en bok jeg ga til min farmor til jul kom jeg over dette flotte ordtaket" "Hvorfor være inne når alt håp er ute?". Det ga både meg og familien en god latter før julekvelden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var det tilfeldigvis Sommar i Thereses gate av Ronnie M.A.G Larsen? Der er i alle fall eit liknande sitat der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det var "Gode ord" utgitt av Bokklubben. Det er en sitatbok så det er godt mulig at det opprinnelig kommer fra Sommar i Thereses gate.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for dikt selv om dikt og positive vers og ord ikke har noen tendens til å oppmuntre meg. Er lite påvirkelig, dessverre. Men tusen takk likevel. Setter jo pris på det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innimellom mat og gaver og hygge i ro og fred har jeg fortsatt på "Formål ekteskap" som jeg satser på å avlutte i helgen. Skotter også retning av Gaute Heivoll sin bok "Over det kinesiske hav", som lå under juletreet. Fristende....

Gleder meg til mer bokglede-deling her i 2014.
Fortsatt god jul og snart godt nytt år :)
Anne

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest flere tegneserier (bøker, pockets, album) i år enn på lenge, og pga de kommet opp i over 300 bøker i år. Var skikkelig sylta for et par uker siden og leste da kun Billyblader i en uke siden jeg ikke klarte å konsentrere meg om bøker.

Denne siste helgen leser jeg i hvert fall på TV sett fra den andre siden og Helt Johan - gap opp og hold kjæft.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått lest flere av bøkene som jeg satte som mål å lese i 2013. Gleder meg til mye godt lesestoff i 2014. :-)

Jeg må også få lest flere av bøkene jeg har ventende i hyllene, i stedet for å låne mange på biblioteket hele tiden. Litt vanskelig siden å gå på biblioteket er som å være en unge i en godteributikk.

Denne helgen skal jeg lese ferdig Om mus og menn av John Steinbeck. Og fortsetter på Den gjenfødte dragen av Robert Jordan.

Har ikke vært altfor aktiv på bokelskere.no dette året, men det har tatt seg opp nå på tampen og kommer til å fortsette i 2014. Liker meg veldig godt her inne.

Godt nyttår! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg videre i "Vidunderbarn" av Roy Jacobsen, og fullfører "Alene sammen" av Abraham Verghese. Første bok i det nye leseåret, blir "For dagene er onde" av Anne K. Elstad. God helg og godt nytt leseår :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er fornøyd med lesåret som snart er omme,synes jeg har lest mye variert både krim,romaner,biografier og bøker fra virkeligheten:-) ellers håper jeg at jeg får enda mere motivasjon til å lese enda mere i året som kommer:-) denne helgen leser jeg "og fjellene ga gjenlyd av Khaled Hosseini,en spennende tykk bok som jeg regner med å bruke litt tid på:-) ellers håper jeg å finne meg en større leilighet i året som kommer,at jeg kanskje får litt større plass:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne siste helgen i 2013 skal jeg lese Busemannen av Knut Nærum. Boken var julegave fra lillesøsteren min, og jeg gleder med til en bok fylt med mye humor og spenning.

Nyttårsforsettet i forhold til bøker og lesing blir å lese flere bøker enn i år, samt at jeg skal prøve å redusere antall bøker i hyllen med bøker som skal leses. Så jeg tror det blir litt handlestopp på bøker for min del i 2014, men det blir sikkert noen bøker jeg bare føler at jeg må ha.

Vil samtidig benytte anledningen til å takk både Vibeke og dere andre som er med på å skrive i denne tråden hver helg. Jeg synes det er spennende å lese om hvilke bøker dere andre leser og hva dere synes om dem. Jeg har plukket opp flere lesetips fra disse trådene.

Ønsker dere alle en fortsatt god romjul og et riktig godt nytt år!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

SiriStig TLars Johann MiljeAnniken LHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn S