Det gjekk feiande flott med nyttorsforsettet frå i fjor, det var kun målet om antalet bøker på portugisisk eg ikkje greidde. Det vart 2, ikkje 3. Eg ser ikkje nokon grunn til å endre særleg på målsetjingane for dette året:

 • lese minst ei bok frå kvar verdsdel
 • lese minst 2 bøker som er utgitt før 1800
 • lese minst 2 bøker som er nye av året
 • lese minst 6 bøker på engelsk
 • lese minst 3 bøker på portugisisk
 • lese bøker frå minst 2 nobelprisvinnarar som eg ikkje har lest noko av frå før
 • ha færre enn 75 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (97 pr 1. januar 2019)

Korleis er det rundt omkring, er det andre som tumlar med nyttårsforsett? Mange er jo med på diverse leseutfordringar, dette er jo forsett gode som gull.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Blir inspirert av dere! Mange spennende forsett. Jeg liker å føle meg fri i valg av lesning, men har i år, som i fjor, noen få punkter å styre etter.

Mine leseforsett for 2019:

 • Lese 52 bøker.
  I 2018 ble det 59!

 • Lese minst like mange bøker av kvinnelige forfattere som mannlige.
  Dette klarte jeg i 2018! Greit å være litt bevisst...

 • Lese en bok fra min kjære avdøde pappas bokhylle. ❤️

 • Lese en hel bok ute i friluft.

 • Lese en bok om Ragnhild Jølsen. (Godt mulig det blir Drømmen og hjulet av Bjørneboe).
  Familien min er i slekt med R.J., noe jeg synes er fryktelig stas!

 • Lese noe av Ragnhild Jølsen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal prøve å
- høre mer på lydbøker
- rydde opp i egne bøker (er i gang), har visst 3 eks av "Brødrene Karamasov"
- ikke låne tjue bøker på en gang, siden det har vist seg som en dårlig strategi
- ikke lese ferdig dårlige bøker, og
- innse at forfattere som skriver serier dabber av etter hvert

Og til slutt kan jeg nevne at et tidligere løfte til meg selv om å lese boka før jeg kjøper den, har virket godt. Ikke fullkomment, men mer enn godt nok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skal si du er målbevisst, Jostein!
Jeg for min del har gitt opp alt som heter litterære nyttårsforsetter. Har stort sett bare hatt ett det siste året, og det har gått dårlig: Det er det samme som mange andre nevner: Lese flere bøker i egne hyller og låne/kjøpe færre. Men bokhyllene mine rommer, som i fjor og i forfjor ca. 360 uleste bøker. Det kommer jo så mange nye fine og spennende bøker hele tiden! Tror jeg bare fortsetter å lese etter innfallsmetoden, jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg styrer vanligvis unna alt som ligner på nyttårsforsetter, men ble inspirert til å lage meg ei leseliste. Det går ofte i rykk og napp med lesinga, så forhåpentligvis kan det å planlegge en måned av gangen gi et litterært puff i baken. Ambisjonen er å lese ei bok i uka. Og fortrinnsvis fra egne bokhyller. Så januar ser slik ut:
Wilson - et lite drap i Lisboa
Alder - Alle tings mål
Kolbert - den sjette utryddelsen
Mostue - når historien slutter

Så får jeg se om et litterært nyttårsforsett var noe for meg. ;)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg la meg tett på deg i mine nyttårsforsetter for 2018. Som deltidsstudent ved siden av full jobb ble det lest mindre skjønnlitteratur enn vanlig, men jeg leste bøker fra alle verdensdeler unntatt Afrika, jeg leste 1800- og 1900-tallsbøker, jeg leste nye bøker, kun en skjønnlitterær på engelsk (og maaaange fagbøker), ingen på fransk, to for meg nye nobelprisvinnere og noen bøker fra bokhylla. Alt i alt en god spredning, tenker jeg.

Skal gjøre ferdig masteren i 2019, så det blir fremdeles en hovedvekt på faglitteratur, men jeg satser på kvalitet og variasjon fremfor kvantitet i år også:
- en bok fra de ulike verdensdeler
- to romaner skrevet før min fødsel
- to nobelprisvinnere
- to prisvinnende romaner (unntatt Nobelpris)
- to 2019-romaner
- en diktsamling

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har tre planer: lese Dickens i kronologisk rekkefølge...venter nå på Nicholas Nickleby fra bibben, lese H.C. Andersens eventyr og biografien jeg fikk til jul og den siste planen er innfallsmetoden! Det innebærer spennende anmeldelser her inne, noen av lesesirkelens valgte på sidelinjen og dykking inn i egen hylle! En plan til dukker opp når jeg skriver dette og det er å ha et gjennomsnitt på 3 bøker i måneden...er en sakteleser nemmelig! :o))

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg vil også prøve Dickens-planen, den kan kanskje gjennomføres med lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbøker ja, da må du nok høre på originalspråket for jeg tror ikke mange bøker av Dickens er lest inn på norsk...Selv må jeg ta til takke med gamle norske oversettelser for jeg er desverre ikke på et Dickens nivå i engelsk. Gled deg til fantastiske bøker om du setter igang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes noen få, jeg sjekket på Storytel. Til sammen var det omkring 60 ulike utgaver av og om Charles Dickens, så det vil ta tid før jeg er i mål der, om noen gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om jeg de 4 siste årene ikke har blitt ferdig med PopSugar Reading Challege gyver jeg løs med ny frisk iår, skal til og med prøve å komme meg gjennom Goodreads Reading challenge også, og har valgt 11 respektive 12 bøker. Jeg venter jeg med å spikre flere før jeg er nede i 4, siden jeg har kjørt meg fast før ved å velge bøker for tidlig. Leste litt over 160 bøker ifjor så det skulle gå bra. De siste årene har det også vært sommer leseutfordringer ved et eller flere bibliotek som jeg har prøvd meg på (vant en bok i Strömstad i 2017). Det skal være en på Instagram på Sarpsborg bibliotek, men smart telefonen min har for dårlig minne til at jeg kan laste ned programmet. Får bare følge med på oppslagene på biblioteket, siden jeg husker fra i fjor av at det var en bok i måneden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg likte nyttårsforsettet ditt :)
Jeg burde nok ha en leseutfordring som gikk ut på å lese alle uleste bøker i bokhyllen her hjemme, men jeg synes det er så spennende å følge ulike leseutfordringer. Det gir felleskap, og det gjør at jeg leser mer, for nå følger jeg med hva som rører seg i litteraturverden hele tiden.
Jeg henter inspirasjon fra ulike leseutfordringer, blant annet her inne. Jeg har en ide om å lese verden rundt. Jeg ønsker derfor i stor grad lese bøker fra andre verdensdeler, lese på engelsk og spansk, hente fra verdenslitteraturen og nobelprisvinnerne, m.m. Så i løpet av hvert så blir det lest litt av hvert.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gjenlese de 27 bindene i Nye Hamsun Samlede (utgitt 2007-2009).
+ Edvard Hoems siste utgivelser, Karl Ove Knausgårds Om året (fire årstider i ett bind),
og de bøkene som skal fellesleses i "Lesesirkelen av 2014" (LS 2014).

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Godt nytt bokår! :)

Moro å ha noen målsetninger med lesingen. Her er mine:

 • Lese minst 52 bøker (som i fjor)
 • Delta på biblioteket mitt sin leseutfordring (som i fjor)
 • Lese flere av mine egne bøker, enn biblioteket sine
 • Delta på minst én felleslesning i lesesirkelen her inne
Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg har satt meg to mål for 2019 når det kommer til bøker:
- Lese 100 bøker
- Ha færre enn 1400 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (1438 i dag)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leseåret 2019 er over, og jeg har klart mine mål :)
- Leste 101 bøker
- Har nå 1389 bøker som skal leses

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Status pr 30.juni er som følger;
- 44 leste bøker
- 1415 uleste bøker

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Også jeg som hadde dårlig samvittighet for mine 787 uleste :-). Heldig du som har så mange skatter liggende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du verden ... eg innser at eg er ein pingle når det gjeld å hamstre bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mitt litterære forsett i år er å jevnlig fortsette å lese bøker :) Popsugar reading challenge hjelper meg godt på vei med det. Det jeg synes er bra med Popsugar sin leseutfordring, er at man ender alltid opp med å lese noe nytt, noe man ikke nødvendigvis ville valgt selv. Det gir utvikling og nye perspektiver. Samtidig er det godt med rom til å plukke egne favoritter og finne en plass for de også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg hiver meg på Popsugars leseutfordring. Det er vel 52 bøker. Endte opp med 62 leste bøker i 2018, så det bør gå bra.

Av disse ønsker jeg å låne flest mulig på biblioteket, for ikke å fylle opp så mye her hjemme. Har kassevis med bøker jeg sannsynligvis ikke kommer til å lese omigjen allerede...

Så burde jeg forsøke å lese et par bøker på engelsk. Er en stund siden (noen år) sist jeg gjorde det, og merker at engelsken min har blitt dårligere. Så det hadde gjort meg godt antagelig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Min leseutfordring i 2019 blir først og fremst å få lest en god del av de mange uleste bøkene jeg i flere år har hatt stående i hyllene mine. Disse er blitt «glemt» fordi jeg har lånt litt i overkant mye på biblioteket. Så dermed blir det trolig betydelig færre lån på biblioteket i 2019, i allefall frem til den nevnte utfordringen er oppnådd. Håper å starte i løpet av helgen. Ellers vil jeg prøve å lese flere engelskspråklige bøker enn tilfellet ble i 2018.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg er ikke med i noe leseutfordring, men jeg kunne tenke meg å høre flere lydbøker og lese mer bøker som står i hylla som er uleste.

Ønsker alle et godt nyttår og lykke til med lesningen :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Utfordringen for det nye året blir for meg å lese flere bøker fra egne hyller. og samtidig prøve å ikke fylle opp like mange nye....

Ellers har jeg hektet meg på 2 forskjellige leseutfordringer i år. 104 bøker tilsammen. 42 er fra egne hyller, så må vel si meg fornøyd med det. :-)

Godt nytt leseår til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Mitt nyttårsforsett er å lese bøker på 6 språk- norsk, svensk, dansk, engelsk, tysk og fransk.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

SyntaksfeilTone SundlandritaolineHarald KJulie StensethAnniken LGlitterMyyToveDolly DuckFride LindsethArcticDwarfRandi BorgenWenche VargasSiv ÅrdalIngunn SOleKay NilsenTorill Elisabeth RevheimLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne Dahlingar hBkRuneKirsti Vettran NederhoelLine DahleThina NordtveitGro Anita MyrvangIngeborgTonesen81Beathe SolbergEli HagelundHanne Kvernmo RyeLailaVannflaskekjell kTheamoiraAgathe MolvikMarianneHanne