Den unge journalisten Victor Scott får i oppdrag å skrive en bok om sine tre berømte forfedre. Han legger ut på en verdensomspennende reise for å samle informasjon om faren som forsvant i Vestisen, farfaren som var forfatter, nobelprisvinner og krigshelt, og oldefaren som bodde på en øde øy i 20 år.
"Fedrenes løgner" er en handlingsrik roman om tre menn, deres liv og dramatiske skjebner. Det handler om mysterier og mørke hemmeligheter. Journalisten Victor Scott blir bedt om å skrive en bok om sine berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst, farfaren som fikk nobelprisen i litteratur, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203196836
EAN 9788203196836
Genre Spenning
Det er snart 5 år siden jeg leste denne første gang, da den kom ut. Jeg ga den terningkast 6 og markerte den som favorittbok. Nå leser jeg den på nytt. Det er jeg glad for! Boken er fremdeles en klar favoritt!
Jeg tror nok Tom Egeland passer best til å skrive krim, og ikke romaner. Jeg synes ikke han fikk dette skikkelig til. Det blir litt "beint fram" og forutsigbart og til tider kjedlelig. Han klarer ikke å få til en dramatikk rundt løgnene. Jeg hadde egentlig tenkt å gi terningkast 2, men de siste 15 minuttene var såpass bra at jeg løfter den opp til 3.
TID, SKREV OLDEFAR EN GANG, er en lenke av øyeblikk.
Når vi vokser opp, vet vi ingenting om verden. Først når vi ser oss tilbake, innser vi hva vi har vært en del av.
Historien er fremtidens kladd.
Det er alltid et øyeblikk i barndommen da døren går opp og skjebnen kommer inn.
GRAHAM GREENE
La oss si at du kjører i en lokalbuss i en by et sted i utlandet, for eksempel Nice, for du skal besøke Chagall-museet med kjæresten din, som sant og si er mer opptatt av Chagall enn du er, og idet bussen passerer et lyskryss og tar fatt på klatringen opp åssiden, kaster du et blikk ut av vinduet og ser to menn i hvite trøyer som står på en brannbalkong og røker og prater engasjert, og du tenker: De er like virkelige som meg, de er statister i mitt liv slik jeg er i deres, for hadde de kikket ned fra brannbalkongen og sett ansiktet mitt gjennom refleksene i bussens vindu, ville den ene av dem kanskje ha tenkt akkurat samme tanke som meg.