Det du ikke ser

av (forfatter) og Jan Chr. Næss (oversetter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.30 (189 terningkast.)

454 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tonjes eksemplar av Det du ikke ser

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Katherine Webb

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

England 1911. Presten Albert og kona Hester lever et stille, harmonisk liv i en landsby i Berkshire. Men alt endrer seg da den nye tjenestejenta Cat Morley og den sjarmerende Robin Durrant, ekspert på det okkulte, flytter inn i presteboligen.

Omtale fra forlaget

Ny, stor roman fra forfatteren av Arven.

England 1911. Presten Albert Canning og hans naive hustru Hester deler en pasjon for spiritisme og lever et lykkelig liv i en søvnig landsby i Berkshire. Men idyllen blir brutt av to nykommere til landsbyen: Først kommer Cat, den nye tjenestejenta, en fri sjel som blir reddet ut av fengsel av det vennlige ekteparet. Mens hun forsøker å finne en utvei til å rømme, finner hun seg vel til rette i landsbyens hemmelige underverden.
Så ankommer Robin Durrant, en ledende ekspert på det okkulte, nysgjerrig på rykter om at overnaturlige vesener holder til i myrene rundt landsbyen. Robins magnetiske sjarm og store karisma gjør at han snart blir en ettertraktet mann - som fascinerer flere.
Gjennom en lang, varm sommer blir atmosfæren stadig sterkere ladet av ambisjoner, kjærlighet og sjalusi - en blanding så kraftfull at den til slutt ender i mord.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205419216

EAN 9788205419216

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 459

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 50 98 20 4 0

Bokomtaler

lett å lese , inneholder det som skal til for å gjøre den spennende

Godt sagt! (4) Varsle Svar

EN GANSKE SÅ AMBIVALENT FØLELSE er det jeg sitter igjen med. På den ene siden fattet jeg en enorm godhet for en av bokas hovedpersoner og håpet inderlig at det hele ikke ville få det utfallet som jeg fryktet og som forfatteren hele tiden la opp til. Nå når boka er ferdiglest, vet jeg ikke hvilken følelse som er sterkest: Er jeg mest trist fordi det gikk som det gikk eller føler jeg mest snytt fordi handlingen var så forutsigbar? Ikke desto mindre, jeg ble virkelig revet med under lesingen, så det må vel bety at boka tross alt var godt skrevet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den unge Cat Morley blir sendt rett fra fengselet til en landsby i Berkshire. Her har hun fått jobb som tjenestejente i prestegården. Presten Albert Canning og hans kone Hester lever et tilsynelatende harmonisk liv. Sommeren 1911 slår fasaden sprekker, og da presten inviterer en teosof inn i hjemmet ender det hele i katastrofe.

Hundre år senere blir det funnet et lik av en soldat fra 1. verdenskrig. Frilansjournalisten Leah påtar seg saken med å finne ut hvem han var. Det eneste sporet hun har er to brev soldaten har på seg. Begge er underskrevet H. Canning...

En spennende og interessant historie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes boka startet veldig tregt. Vurderte og legge den fra meg flere ganger i løpet av første halvdel av boka. Boka ble bedre etterhvert. Men en helt grei bok med enkelt språk. Til syvende og sist endte den med terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er ikke noe vakkert i en løgn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvem som helst kan komme bankende på døren min og fortelle meg hvor syndig jeg lever i deres guds øyne, men hvis jeg sier at det ikke finnes noen gud, blir folk helt fra seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi må ikke le av ting simpelthen fordi vi ikke forstår dem, Hetty. Hvorfor skulle ikke vesenene fra barndommens eventyr og myter ha en eller annen basis i virkeligheten,på et eller annet nivå?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åndelig lyd er noe ganske annet enn den menneskelige stemme[...]

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle kan bli fri. Man må bare finne en måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Begge visste at det ikke var mulig. Å glemme. Hun kikket opp på ham,på ansiktet som skinte i skjæret fra stearinlyset på bordet.Hva var det i henne som gjorde at hun ble trukket mot ham? Det var noe uavvendelig i det, som tyngdekraften. Det ville være så mye enklere å bare overgi seg til tyngdekraften og falle ned fra et fjell enn å klore seg fast og hale seg opp igjen. Så mye enklere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skyer av støv henger rundt Cat mens hun feier i peisen og på teppene. Så faller de til ro, bare for å bli feid opp i luften enda en gang, opp i luften,ned på gulvet. Hun er glad for at Hester aldri står opp tidlig nok til å se hvor nytteløst det er å prøve å bli kvitt det. Mennesker består av støv. Hus består av støv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mennesker feiler - det ligger i deres natur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror...jeg tror at hvem som helst kan bli en slave av sine lyster, hvis de tillater seg å gjøre det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...] Noen ting forsvinner med tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har laget en liten liste over sommerbøker. Hvis du har tips til flere romaner så fører jeg det opp her.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lettere (dame)underholdning som ikke krever mye å lese - bare kos :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg vil lese sommeren 2012:-). Jeg vet ikke om jeg klarer å komme igjennom alle disse bøkene. Det er jo mulig at jeg får plutselig innfall om å lese noe annet det som står på denne lista.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte jeg nok en gang sku prøve å lage en leseliste, noe jeg har gjort en del ganger før men har aldri blitt å lese alle bøkene på lista.. Her er hvertfall noen bøker jeg skal lese framover :D


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har lest hittil i 2013


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei foreløpig liste over hva jeg har lest i 2012. Det er ikke så mye å skryte av foreløpig. Men lista vil bli oppdatert fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skjulestedene" av Katherine Webb
 • "Det forbudte barnet" av Katherine Webb
 • "Den engelske piken" av Katherine Webb
 • "Italienske netter" av Katherine Webb
 • "Spor i støvet" av Katherine Webb
 • "Sjasminsøstrene" av Corina Bomann
 • "En sang fra fortiden" av Katherine Webb
 • "Til vi ses igjen" av Dinah Jefferies
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "Parfymehagen - roman" av Kate Lord Brown
 • "Timer av fløyel" av Alyson Richman
 • "Tedyrkerens kone" av Dinah Jefferies
Alle bokanbefalinger for dette verket