Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

"Menn. Hvorfor er det så om å gjøre for dere å risse navnene deres inn i verdenshistorien? Å etterlate dere et slags spor etter at dere er borte?"
"Tror du det er det jeg driver med?"
"Er det ikke det? Du har forsøkt deg med poesi, du har forsøkt deg i politikken ... nå gjør du et nytt forsøk med teosofien og er villig til å begå mened for å lykkes. Hvorfor kan dere ikke bare leve livet deres og la det bli med det? Du kommer til å dø og bli glemt, akkurat som oss andre," sier hun og trekker på den ene skulderen mens hun betrakter ham gjennom senkede øyevipper. Robin blunker og ser oppriktig overrasket ut over ordene hennes.
"Jeg har ikke lyst til å bli glemt. Jeg ..." Han løfter hendene, vet ikke hva han skal si. "Er det altså forskjellen mellom menn og kvinner? Er det derfor menn hevder seg, mens kvinner ganske enkelt eksisterer? Er det derfor det er mennenes navn som lever evig i historiebøkene?"
"Ingenting varer evig. Har du ikke lest Ozymandias?"
"Keats?" spør han, og Cats rister på hodet.
"Shelley. Men det er dere som trekker det korteste strå. Dere menn. Kvinner lever evig. Vi kan etterlate spor av oss selv i våre barn, og i våre barns barn; mens mennene er travelt opptatt med å være førstemann til å bestige et fjell".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han beskriver teosofien som en søken etter visdom og åndelig opplysning, og gjennom sin praksis håper teosofene å løsrive seg fra kjødets lenker og kommunisere med vesener på et høyere nivå. Jeg antok i grunnen at det var det vi søkte å oppnå gjennom våre bønner, men det er tydeligvis noe ganske annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem som helst kan komme bankende på døren min og fortelle meg hvor syndig jeg lever i deres guds øyne, men hvis jeg sier at det ikke finnes noen gud, blir folk helt fra seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

[...] Noen ting forsvinner med tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å,som jeg lengter etter å se havet igjen!.[...]Så endeløst,åpent og...vakkert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shelley.Men det er dere som trekker det korteste strå. Dere menn. Kvinner lever evig. Vi kan etterlate spor av oss selv i våre barn, og i våre barns barn; mens mennene er travelt opptatt med å være førstemann til å bestige et fjell. Å? Er det ikke spor av fedrene også i alle disse barna,da? Jo, hvis mannen tar seg bryderiet med å avlegge spor. Hvis han ikke er for opptatt med å bestige fjell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...]Men alt bar preg av ikke å ha vært i bruk på lang tid, noe som gjorde Leah; det fylte henne med nostalgi, som om hun savnet menneskene som en gang bodd her like sterkt som huset selv så ut til å savne dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke noe vakkert i en løgn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror...jeg tror at hvem som helst kan bli en slave av sine lyster, hvis de tillater seg å gjøre det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mennesker feiler - det ligger i deres natur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H Hoel