Etter deg

av (forfatter) og Elisabeth Haukeland (oversetter).

Bastion 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.46 (484 terningkast.)

993 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lise Klaksviks eksemplar av Etter deg

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

(Kiosk)romaner om liv

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Den etterlengtede oppfølgeren til den internasjonale bestselgeren ET HELT HALVT ÅR.

Lou Clark har ikke glemt.

Halvåret med Will Traynor forandret henne for alltid. Nå kan Lou gripe muligheter hun aldri hadde forestilt seg. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden.

ETTER DEG er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid.

Med den første boken om Lou, ET HELT HALVT ÅR,
ble Jojo Moyes en verdenssensasjon. Med over
9 millioner bøker solgt internasjonalt og over
700.000 i Norge, har hun toppet bestselgerlistene
verden over.

Bokdetaljer

Forlag Bastion

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788283130744

EAN 9788283130744

Serie Lou Clark (2)

Genre Romantikk

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 507

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

53 184 187 51 9 0

Bokomtaler

Var veldig begeistret for "Et helt halvt år", men synes ikke oppfølgeren lever opp til forventningene. Tidvis var den god, spesielt i begynnelsen, men for meg ble det litt vel overfladisk det hele.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg har med vilje unnlatt å lese noen anmeldelser av boka før jeg leste den, da jeg ikke ønsket å vite hva den handlet om. Jeg synes Et helt halvt år var veldig bra, og trillet en 6´er på den. Etter deg klarer dessverre ikke å fange meg i det hele tatt, og jeg synes ikke den fortjener mer enn en sterk 3´er på terningen. For meg blir det litt for platt og kjedelig, og jeg synes boka blir litt for ungdommelig og enkel i forhold til Et helt halvt år.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter et helt halvt år levde jeg meg så inn i boka at jeg gikk og lurte på hvordan det gikk lenge etterpå. Nå fikk jeg svaret!
En god bok som fanget oppmerksomhete men som ikke måtte slukes som den forrige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var det. Var på mange måter som forventet, ikke helt på høyde med forrige bok. Det er vel sjelden at fortsettelser er det.Synes den var litt ujevn, så det gikk fra terningkast 5 til 4 og tilbake - flere ganger. Mye kunne med hell vært luket ut, mens mye var veldig bra ! Koste meg med boken, men terningen landet på 4

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joda, jeg har kost meg med boka, men forventet nok mer etter Et helt halvt år som jeg ga terningkast 6 til. Synes denne ble vel lang, mens den forrige ble slukt. Lurer på hvordan hun takler bok nr 3, om det blir alt for mye eller om hun tar seg opp igjen...Likte de siste kapitlene veldig godt -de og historien står til et høyere terningkast, men samlet lander jeg på en 4er ettersom denne ble for lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter "Et helt halvt år", fikk jeg nesten ikke lyst til å lese fortsettelsen, fordi følelsene fra forrige bok var så sterke, en blanding av sorg og sinne, og jeg kunne ikke skjønne hvordan historien skulle kunne fortsette videre og hvordan hovedkarakteren skulle komme seg videre i livet. Jeg var derfor temmelig skeptisk da jeg begynte å lese, og jeg må si jeg ble positivt overrasket. Familien til hovedkarakteren er fremdeles et herlig og morsomt innslag som fikk meg til å le høyt. Jeg synes boka er litt mer ujevn når det gjelder troverdigheten og kvaliteten på handlingen enn første bok, men språket er like bra og det er etter min mening en veldig bra bok. Boka tar opp flere temaer enn den forrige, derfor kan den heller ikke gå i dybden på alle, jeg tror det er dette som gjør at den tidvis kan føles noe mer klisjé. En ting som for eksempel irriterte meg litt var at den tar veldig lett på hvor vanskelig det er å komme seg etter en alvorlig fysisk skade, dette er nærmest som en liten notis i handlingen. Derimot synes jeg boka klarer å vise hvordan man kan komme seg videre etter å ha mistet noen som sto en nær, hvordan livet sakte, men sikkert blir litt mer normalt og hvordan man igjen kan finne kjærlighet og glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Et helt halvt år" var en bra bok, det er ikke det, men jeg var likevel ikke helt bergtatt, til tross for en svært sjarmerende Lou og viktige spørsmål omkring dødshjelp og retten til å avslutte sitt eget liv. At jeg gav meg i kast med oppfølgeren skyldes derfor mer nysgjerrighet, enn et brennende ønske om å vite hva som skjedde videre.
Jojo Mojes skriver med en detaljrikdom som etter min mening passer bedre for et filmmanus enn som frittstående bok. Alle Lous opplevelser blir nøye saumfart og beskrevet i denne boka,- til det kjedsommelige. Høydepunktet er sjokket om at Will Traynor har en høyst levende hemmelighet, mer skal jeg ikke røpe. Men dette skjer tidlig i boka, og resten av den er rett og slett dårlig litterær kvalitet. Det finnes ingenting mellom linjene for leseren å ruge på, bare en relativt overfladisk historie, som heldigvis innimellom har passasjer som gjør at jeg drar litt på smilebåndet.
Beklager Jojo Moyes, - dette ble for enkelt for meg, og terningen står og skjelver skuffet mellom to eller tre prikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne var fin. Kanskje litt skuffet, ga meg ikke like mye som den forrige. Allikevel en fin og lettlest bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest bok, som jeg pløyde igjennom - som jeg generelt gjør med Jojo Moyes sine bøker! Ikke det dypeste av litteratur, men akkurat passe. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Man tror jo at de alltid kommer til å være der, ikke sant, men så en dag er de ikke det lengre"

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du lærer å leve med det - med dem. For de blir hos deg, selv om de ikke lever og puster lenger. Det er ikke den samme knusende sorgen du kjente til å begynne med, den du blir helt overveldet av. Det er bare noe du lærer å gi rom for. Som å tilpasse seg til et hull. Du blir ... en smultring, i stedet for en bolle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er viktig å ikke gjøre de døde om til helgener. Det er ingen som kan eksistere i skyggen av en helgen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Margareth Thatcher! Husker du henne? Å, hun var et forferdelig menneske. Men hun hadde alltid så fin håndveske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du er ikke en gammel tulling pappa, sa jeg og dultet borti ham. Vel - du er ikke gammel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Svaret kom med et pling i løpet av få sekunder. Jeg smilte. Hvordan klarte jenter i den alderen å skrive så raskt, når de gjorde alt annet så sakte?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du, det er bestefar jeg er urolig for. Han liker ikke all anspentheten. Han skifter strømper fire ganger om dagen, og han har ødelagt to av tastene på fjernkontrollen fordi han trykker for hardt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Gratulerer," sa jeg og nikket mot magen hennes. Jeg ville si noe mer, men jeg har alltid vært usikker på om det er passende å si at en høygravid kvinne er "stor", "ikke så stor", "nett", "blomstrende" eller en annen eufemismene som folk synes å bruke for å dekke over det de vil si, som egentlig er noe sånt som "Fy fader".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lilly så seg om. "Nei," sa hun etter å ha tenkt seg om. "Vi lar dem være. Det kan være fint bare å huske det sånn. Som det var."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med det kysset prøvde jeg å fortelle ham hvor enormt mye han var for meg. Jeg prøvde å vise ham at han var svaret på et spørsmål jeg ikke engang hadde visst at jeg hadde stilt. Jeg prøvde å takke ham for at han ønsket at jeg skulle være meg selv, mer enn han ønsket å få meg til å bli.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker som beveger - spiller på noen strenger langt der inne. Godt og vondt samtidig. Love it!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i september


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fremdeles meg" av Jojo Moyes
 • "Paris for én" av Jojo Moyes
 • "Valentinas siste reise" av Santa Montefiore
 • "Jenta som ble igjen" av Jojo Moyes
 • "Når hvalene synger" av Jojo Moyes
 • "Det siste brevet fra deg" av Jojo Moyes
 • "Lyden av en lerke" av Erica James
 • "Hannah" av Nick Alexander
 • "Birøkterens datter" av Santa Montefiore
 • "Slottets siste hemmelighet" av Santa Montefiore
 • "Hagen i Hartington" av Santa Montefiore
 • "Alt i et øyeblikk" av Erica James
Alle bokanbefalinger for dette verket