Jeg har ikke lest Lindstrøm, og bare litt av Fosse. De andre har jeg lest. Jeg ville også stemt på Faldbakken. Den er herlig original, sjangeroverskridende - surrealistisk og humoristisk. Gir litt Ajvide Lindqvist-vibber. Alle de tre andre er gode også; Przewalsikis hest er en god fortsettelse på klimakvartetten med beretninger fra ulike karakterer og tidsepoker; historien til dyrehagedirektøren fra St. Petersburg gir den litt ekstra kulør. Synes nok likevel at den er mer tematisk enn litterært interessant. Mannen som elsket Sibir er så vidt jeg har forstått en «romanifisering» av dagbøkene til en oppdagelsesreisende. Spennende beretning! Hvis dette hadde vært ren fiksjon ville det ikke vært så interessant å lese for meg. Jens M. Johansson skriver alltid godt - denne gangen også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barnebibloteket Biblo på Tøyen må vel være Norges fineste og mest kreative bibliotek - selv om det er svært annerledes enn hva man tradisjonelt ser for seg. Ikke så lett å komme inn, ettersom det kun er åpent for 10-15-åringer - men jammen er det fantastisk for dem det er laget for! Man kan sitte og lese i gondoler, bøkene er plassert i hyller som henger fra skinner i taket, og kategoriseringen er kreativ. Mange fine lesemiljøer - feks kan man sitte oppe i panseret på en gammel lastebil. Jeg elsker det! Har hatt noen barnearrangementer der; derfor fikk jeg lurt meg inn. Er forøvrig glad i Arendal.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker begrepene dine veldig godt - både «litterært maleri» og «verbalt stilleben». Jeg var ikke så begeistret for boka da jeg leste den, følte at den var litt uforløst, men ser den med nye øyne etter beskrivelsen din. Kudos! Den nyeste boka, Vi var fem, leker også med sjangere, med adskillig mer action. Synes den er herlig surrealistisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste i klimakvartetten hittil. Kryper under huden... fargerikt miljø fra dyrehage i St Petersburg til øde sletter i Mongolia og Görings Carinhall under annen verdenskrig. Tett på mennesker som gjennomlever sine personlige drama og setter alt på spill for å redde den utdøende hesterasen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smart, morsom og etterhvert ganske så uhyggelig. Ravatn på sitt beste!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For dere som bor i Oslo: Vil tipse om gigantisk ombyggingssalg på Norli Eldorado torsdag- lørdag. Hele 2. etasje skal tømmes, og lageret blir åpnet. 3 for 200 = 67 kroner boka - titusenvis av bøker. Masse til barn, ungdom, krim, romaner, reisehåndbøker, strikk, hage, dokumentar og annen fakta. (Jeg jobber i Norli, men salget blir ikke noe dårligere av det).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Thomas Enger "Killerinstinkt" skal være en god og spennende ungdomsbok. "Midt i svevet" av Arne Svingen kan også anbefales. Ellers er det verdt å merke seg Johan Mjønes sine ungdomsbøker, Død manns kiste, Blodspor i Klondyke, Kapteins Nemos testamente og Skattejegerne. Noen av disse er nyskrivninger av gamle klassikere. Kan også anbefale Tom Egeland sine ungdomsbøker, Skatten fra Miklagard, Mumiens mysterium og Katakombens hemmelighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første del av boka er skikkelig god. Var på nippet til å sende bokanbefaling til alt jeg har av vinyl-elskende venner. Men mot slutten endrer boka helt karakter og blir en slags uforståelig spøkelseshistorie. Lurte på om jeg skulle gidde å lese de siste tretti sidene etter å ha slitt meg gjennom en musikalsk uforståelig grøt en stund. Endte med å ikke lese - skummet og hoppet til slutten for å få med meg løsningen. Ville gitt terning 5-6 på den første delen, 1 til slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ekstra stemme til Tante Ulrikkes vei og Et lite liv, som er nevnt under. I tillegg: Klassen av Marte Spurkland, Et helt liv (Seethaler) (sååååå vakker!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Kjenner du denne tjenesten? https://www.norlijunior.no/boktipser ? Her kan du velge hvem du vil ha tips fra: feks gutter på 9 år - og velge ulike typer kategorier: magi, action, lærerik, ekte, osv. osv. Merkelappene er basert på hvordan barna selv har kategorisert bøkene. Barna har registrert nesten 1 million leste bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det i de nye til Heidi Linde og Carl Frode Tiller. Starten på Linde skjærer i hjertet - beskriver mitt verste mareritt. Tiller er gjenkjennelig men annerledes nok til at det bare er å kaste seg over boka hans igjen. Strålende litteratur.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for nok en strålende analyse! For meg som har lest halve den første og litt i den tredje, kunne det ikke vært bedre!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har truffet godt på bokvalget denne påsken, så det ble en usedvanlig god leseuke.
Aller best er nok "Størst av alt" av Malin Persson Giolito (dattera til GW Persson). Denne er fantastisk godt skrevet - basert på mitt overblikk, er dette den beste boken som utgis på norsk dette halvåret (kanskje i konkurransemessige Svikne dagar, som jeg ikke har lest). Boka starter med en 1-sides beskrivelse av et klasserom der de aller fleste er døde. Maja lever fortsatt. Hun blir arrestert og har skutt to. Dette er opptakten til en mangefasettert rettsalssdrama som toucher temaer som soningsforhold, medias forhåndsdømming og påvirkning av utfall/opinionen, med mer. Les!

Hadde også stor glede av den lille romanen "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug. En uvanlig kombinasjon av naturnært og nedpå miljø i Øvre Årdal og dystopisk scifi-drama fra Russlands kloakk og t-banenettverk.Anbefaler denne også.
Kom godt i gang med "Mine brødre" av Adel Khan Farooq - han som er veldig i vinden med Brennpunkt-dokumentaren om Ubaydullah Hussain. Synes denne lover godt. Spot on på trøblete innvandrerungdomoppvekst på Mortensrud.

Jeg synes det er litt artig med disse nyskrivningene av Shakespeare-stykkene initiert av Hogarth Forlag i forbindelse med 400 årsjubileet.Er godt over halvveis i Hekseyngel - som er en nyskrivning av The tempest/Stormen. Lettlest, søt, morsom og god roman der man samtidig får en pedagogisk innføring i originalstykket. En teatersjef med tragisk familiehistorie blir utsatt for komplott og mister jobben. Etter å ha holdt seg på sidelinjen i mange år, får han ny jobb som lærer i et fengsel, og bruker muligheten til å sette opp stykker i fengselet - og pønske ut hevn mot dem som dolket han i ryggen. God bok!

Påskens første krim var Speilenes bok av rumenske Chirovici. Dette var en kvalitetskrim - som tar begrepet Den upålitelige forteller til enda et nytt nivå. En mann leverer begynnelsen på at true crime-manus til et forlag, men dør før han får overlevert resten. Dette utløser en jakt etter å finne resten av manuset - og etter å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for nyttig tilbakemelding!
Opplegget er: Dette er et lesespill.
-Alle som deltar registrerer hva de leser, og er med på å lese oss gjennom Europa.
-Det er 24 stopp på turen. Når reisefølget kommer fram til et stopp, kan man lese om stedet, være med på quiz og få boktips, og en vinner får et brettspill.
-Hvis man har lest minst 100 sider på en etappe, får man trofé når man kommer fram.
-Familier kan melde seg på som et lag. Når alle i familien har klart 10 troféer, er man med i trekning av tre reiser på 10.000 kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Det er mer enn boktips - det er et verktøy hvor du kan gå inn og velge hvem du vil ha tips fra: barnas kjønn, alder og type bok, så får du tips som er "spot on". En boktipser, med andre ord :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Norli tester et geografisk lesestunt: "Oppdrag Europa" er et lesespill der alle sidene deltagerne leser, blir lagt etter hverandre. Lesereisen er en litterær/historisk rundreise i Europa på totalt 9.000 km / 45 millioner sider. Man kan se i et kart hvor langt reisen er kommet.

"Oppdrag Europa" er laget for at foreldre skal hjelpe barna med motivasjon til å lese, men det er åpent for alle - også uten barn. Om du synes dette høres gøy ut - ta en titt og bli gjerne med! https://norlijunior.no/?hjem (jeg er ansvarlig for prosjektet)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har dere vurdert Jan Roar Leikvoll - feks Fiolinane? Jeg har ikke lest han ennå, men har sett en rekke anmeldelser - og grugleder meg til å starte. Ekstremt mørkt, men usedvanlig bra, så vidt jeg forstår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser "Et lite liv" (A Little life). Tårene triller. Snikleste litt i et kjøpesenter tidligere i dag også mens datteren min spiste is, og endte med å måtte gå ut med rødsprengte øyne. Kruttsterk, mørk og fantastisk god bok som hittil handler om en vennegjeng på fire unge menn i New York, og om å forsøke å danne seg et liv etter verst mulige oppvekst. Dette er en "må lese"-bok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvor langt er du kommet i Renhet? Den blir bedre og bedre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1984 er både tynn og nokså lettlest, så den kan neppe stemples som "overkill" :-). Tolkningene av boka er viktig for forståelsen, så det kan være greit å lese litt om boka på nettet for å få mer ut av den. Klassikeren som har overrasket meg mest med sin enkelhet er Machiavellis "Fyrsten". Den var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg.

Prosessen av Kafka kan også være spennende å starte med - men den gir deg mer å bryne deg på.

En real utfordring vil være Brødrene Karamasov, som ikke så rent få anser som tidenes beste bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Randi Annie FramnesMerethe SolstadTove Obrestad WøienAlice NordliSilje HvalstadIngunn ØvrebøLibraritas vAnne Berit GrønbechTonesen81TralteThomas Heie H.Tine SundalHarald KTrygve JakobsenPirelliJulie StensethIngeborg GRoger MartinsenLinn-Joan SharplesHanne MidtsundMartineSyntaksfeilAnne-Stine Ruud HusevågPrunellaCaroline Ekornes JohannessenNina BallerinaStian DalbergIdaRolf IngemundsenAndreas BokleserLisbeth Kingsrud KvistenKaroline in WonderSteinar JøsokLeseberta_23Astrid Terese Bjorland SkjeggerudTorill Elisabeth RevheimHelena EFrode Øglænd  MalminMarit Aamdalsvarteper