Nå som det har vært påske, og folk har muligens hatt bedre tid til å lese enn ellers i en travel hverdag, så lurer jeg på hva dere har lest i påsken?
Selv har jeg lest ferdig Bror din på prærien, av Edvard Hoem og Butcher's Crossing, av John Williams. Altså ikke typisk påskekrim. Nå som påsken straks er slutt, har jeg gått i gang med litt krim, nettopp begynt på Fyrvokteren, av Camilla Lackberg.
Fortsatt god påske til alle her inne :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg leste bare en bok i påska - det ble så fint utevær, så det var så fint med litt uteaktivitet. Så da ble det ganske lite lesing.

Boka jeg leste var 'Djevelen i den hvite byen' av Erik Larson, og den fenget meg bare sånn midt på treet. Det var nok også en medvirkende årsak til at jeg heller valgte andre aktiviteter...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter ei lang lesetørke fekk eg endeleg ånden over meg i påska, så her vart det lese fire bøker. "Gyllen sol" var godt under middels, og ikkje ei bok eg vil anbefale. "Skam" av Mina Bai var heilt OK, men ikkje så mykje meir. "Huswt ved innsjøen" av Kate Morton leverte grei underhaldningslitteratur som ikkje kjem til å bli hugsa særleg lenge, medan Agnes Ravatn og "Fugletribunalet" gav meg ei god lesestund, om enn noko mørk og dyster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisann og vell overstått påske.
Jeg er visst litt sent ute, men bedre sent enn aldri. Denne påsken har det vært lite lesing, men har holdt meg til krimsjangeren. Jeg holder fortsatt på med Lars Kepler - Stalker, og får til tider frysninger nedover ryggen. Selvom jeg har brukt lang tid på boken så er jeg positivt overrasket og anbefaler hele serien (må leses kronologisk) til alle dere Krimelskere som ikke har lest bøkene. Hadde håpet på godt påskevær, slik at det hadde vært mulig å sitte ute, men det gikk ikke etter planen værmessig eller lesemessig.
Håper dere har hatt en fin påske.
Ha en fortsatt fin uke

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har nok heller vært mindre tid til lesing i påska enn i ei normal helg. Har stort sett berre lest i lesesirkelboka Profeten i Evighetsfjorden, og medan eg har køyrd bil så har eg høyrt på The Lost World av Arthur Conan Doyle. Sistnemnde er mest kjend for bøkene om Sherlock Holmes, så det var nok det nærmaste eg kom påskekrim denne gongen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk fått litt tid å lese litt forskjellige bøker og lese til eksamen også. Jeg leste morsdag av G. Swift, Alkymisten av P. Coelho igjen(lest mange ganger), Det er alt M. Duras, Vita Brevis J. Gaarder igjen(Lest en gang før), Kranes Kondtitori C. Sandel, Den dagen du kom tilbake H. Boyd, Vanessa Svartemo A. B. Hovig, Hidden Figures(boka til film) og Mors gaver C. Enger. Det ble noen bøker i påsken så jeg er fornøyd og litt pensum lesning og oppgaveskriving. Du hadde også fått lest en del da.

Forsatt god påske til alle :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har truffet godt på bokvalget denne påsken, så det ble en usedvanlig god leseuke.
Aller best er nok "Størst av alt" av Malin Persson Giolito (dattera til GW Persson). Denne er fantastisk godt skrevet - basert på mitt overblikk, er dette den beste boken som utgis på norsk dette halvåret (kanskje i konkurransemessige Svikne dagar, som jeg ikke har lest). Boka starter med en 1-sides beskrivelse av et klasserom der de aller fleste er døde. Maja lever fortsatt. Hun blir arrestert og har skutt to. Dette er opptakten til en mangefasettert rettsalssdrama som toucher temaer som soningsforhold, medias forhåndsdømming og påvirkning av utfall/opinionen, med mer. Les!

Hadde også stor glede av den lille romanen "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug. En uvanlig kombinasjon av naturnært og nedpå miljø i Øvre Årdal og dystopisk scifi-drama fra Russlands kloakk og t-banenettverk.Anbefaler denne også.
Kom godt i gang med "Mine brødre" av Adel Khan Farooq - han som er veldig i vinden med Brennpunkt-dokumentaren om Ubaydullah Hussain. Synes denne lover godt. Spot on på trøblete innvandrerungdomoppvekst på Mortensrud.

Jeg synes det er litt artig med disse nyskrivningene av Shakespeare-stykkene initiert av Hogarth Forlag i forbindelse med 400 årsjubileet.Er godt over halvveis i Hekseyngel - som er en nyskrivning av The tempest/Stormen. Lettlest, søt, morsom og god roman der man samtidig får en pedagogisk innføring i originalstykket. En teatersjef med tragisk familiehistorie blir utsatt for komplott og mister jobben. Etter å ha holdt seg på sidelinjen i mange år, får han ny jobb som lærer i et fengsel, og bruker muligheten til å sette opp stykker i fengselet - og pønske ut hevn mot dem som dolket han i ryggen. God bok!

Påskens første krim var Speilenes bok av rumenske Chirovici. Dette var en kvalitetskrim - som tar begrepet Den upålitelige forteller til enda et nytt nivå. En mann leverer begynnelsen på at true crime-manus til et forlag, men dør før han får overlevert resten. Dette utløser en jakt etter å finne resten av manuset - og etter å finne ut hva som egentlig skjedde den gangen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lisbeth Kingsrud KvistenKnut SimonsenEivind  VaksvikTorill Elisabeth RevheimNina M. Haugan FinnsonEmil ChristiansenEllen E. MartolEmilie Siljuberg KlevenJenny Dahl BakkenJolinaJulie StensethJostein RøysetmoiraWenche Vargasmichelle.Line DahleMarteFrkCasparaMartinenHeidiMarteAndreaDun AenghusØyvind BerekvamAkima MontgomeryGiovanna HovdenlillianerBjørn SturødRisRosOgKlagingLinda LarsenHanne Cathrine AasRune U. FurbergHilde H  HelsethbokxleserHegeMarit HøvdeDolly Duckingar hGeir SundetJohn Larsen