Jepp, då har det gått eit år sidan sist. Då skulle eg ikkje ha noko, og endte opp med 31 bøker. Så skundar eg meg å legge til at 26 av dei var kjøpt til halv mammut-pris etter at salet hadde slutta.

Eg tenkjer eg køyrer etter same opplegg i år. Is i magen, og sjå kva som blir til overs til slutt.

Er det noko spesielt de gjeng og vonar skal dukke opp i Mammut-katalogen? Sjølv har eg ingen konkrete titlar i tankane, men bøker frå Afrika og Oseania er mangelvare i ulest-delen av bokhylla. Meir enn mangelvare faktisk, der er ingenting. Derfor kjem eg nok spesielt til å sjå etter om der er bøker frå desse verdsdelane som verkar lovande.

Eg reiknar med at katalogen kjem her i morgon mandag 18. februar. Kanskje alt rett over midnatt? Skal i alle fall sjekke.
Det kan også sjå ut som om Haugenbok så smått har begynt å legge ut nokre titlar, men i skrivande stund ligg der berre 10 bøker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 29 svar.

For dere som bor i Oslo: Vil tipse om gigantisk ombyggingssalg på Norli Eldorado torsdag- lørdag. Hele 2. etasje skal tømmes, og lageret blir åpnet. 3 for 200 = 67 kroner boka - titusenvis av bøker. Masse til barn, ungdom, krim, romaner, reisehåndbøker, strikk, hage, dokumentar og annen fakta. (Jeg jobber i Norli, men salget blir ikke noe dårligere av det).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøper ikke romaner (jobber i bibliotek så akkurat det behovet er ikke der...), men har alltid plass til en fuglebok eller to til. Ble 3 bøker på Mammut i år, "Fugler for folk flest", "Fauna for folk flest" og "I ærfuglens rike". Stofornøyd med det, praktfulle bøker til en grei pris!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fulgte planen, bestilte og hentet fire bøker, så meg ikke til siden og gikk raskt forbi bokstablene. Det viste seg at jeg hadde bestilt dobbelt opp, så klart, i frykt for å ikke få tak i de fire som jeg måtte ha. Holocaust av Bjarte Bruteig overså jeg i katalogen, så da blir det en tur til. Viljestyrke er altså det samme som tunnelsyn i en bokhandel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har du mer info om Bjarte Bruteigs Holocaust? Er det tittelen på boka? Finner den ikke.

Har nettopp lest Marte Michelets Den største forbrytelsen, og den gjorde sterkt inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ai. Han heter Bjarte Bruland og boka heter Holocaust i Norge. Hilde Vesaas har skrevet om Carl Fredriksens transport. Den var også fin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset om Hilde Vesaas; den ser meget interessant ut.
Jeg regner med du har lest Herman Sachnowitz' Det angår også deg? Jeg skal lese den sammen med klassen min nå. En utrolig sterk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har masse uleste bøker og ikke plass til flere papirbøker, så hadde egentlig ikke tenkt å handle på Mammutsalget i år. Men da e-bøkene ble lagt ut 5. mars, var det jammen en del godbiter, gitt. Uforbederlig som jeg er, endte jeg opp med ni stykker (romaner og krimbøker).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

er det noen som vet hvordan du legger inn info om egne bøker som ikke er her fra før? Hvor er redigeringsknappen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er umulig å legge inn flere bøker i en serie med samme hovednavn, men med ulike undertitler rett etter hverandre. Jeg for bare beskjed om at jeg har nettopp lagt inn denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan forsøke å nummerere hovedtittelen.
Jeg la inn Forsytesagaen for noen år siden og endte opp med å skrive bokens tittel på hovedtittelfeltet og f.eks. Forsytesagaen bind 3 på undertittel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ok, men det blir ikke helt riktig på vitenskaplige bøker da

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var innom for å "kikke" og kom hjem med Snorre i to varianter, Kongesagaene og Edda.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Romantikkens univers av Geir Uthaug er på vei fra Ark.no.

Tror den er både interessant og lærerik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klarer aldri å la være, så langt har det blitt:
Luther og Katharina av Jody Hedlund
Tobakkshandleren av Robert Seethaler
Fortielser av Monica Csango
Frans blant ulvene av Marco Politi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har berre vorte ei mammutbok på meg...til no...Den forbudte elven
av Obioma. Men, kven veit...det kan bli meir. Utvalet var no ikkje så aller verst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk tak i noen godbiter idag, som lå på bordet ved siden av Mammut-bordet. Bøkene var fra butikkens eget lager. Til svært nedsatt pris - 99 kr: Sild av Thorvald Stoltenberg, Frukt- og Grønnsaksleksikon, Bønner Erter Linser.

Ellers har jeg kjøpt mange sakprosa bøker hos Ark.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har forhåndsbestilt 3 bøker på Norli i dag. Det blir nok ikke noen tur i fysisk butikk i år.
Norli har forresten et ekstratilbud/ekstremsalg i tillegg til Mammut. Disse bøkene er innbundet. Der selger de bøker fra 49 kr og oppover. Jeg må innrømme at jeg bestilte flere derfra enn fra selve mammutsalget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøper omtrent bare e-bøker. Her er de jeg har sett meg ut:

Arbeid pågår av Marit Eikemo

Fanny og mysteriet i den sørgende skogen av Rune Christiansen

Harehjerte av Ingrid Meldald Hafredal

Under verden av Ida Hegazi Høyer

Fortellingen om øde av Ida Hegazi Høyer

De fems tegn av Hans Olav Lahlum

Minner nytes best alene i storm av Hilde Susan Jægtnes

Den som ser av Herbjørg Wassmo

Alt uavklart av Unn Conradi Andersen

Velkommen til Amerika av Linda Boström Knausgård

Ikke sikkert jeg kjøper alle, bør vel kanskje holde meg til omtrent halvparten av dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når er salget, og finnes den på nettet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Femte til 16. mars, men ein kan tinge bøker på førehand alt no.
Nettsida til mammutsalet er her (klikk på den blå teksta).
Her finn ein også eit oversyn over kvar for nettbokhandlar som er med på salet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For alle som har barn de skal lese for eller gi gave til kan jeg varmt anbefale 'Smarte Striper:Dinosaurer'. En fargerik bok som illustrerer vitenskapshistorien om dinosaurenes oppdagelse på en utrolig spennende og vakker måte, som tegneserie. Illustrasjonene og utsnittene er nydelige. Tankevekkende og lærerikt både for barn og voksne! Fra 10 år ca.

Selv skal jeg ha barne/ungdomsboka om Astrid Lindgren, det fascinerende mennesket. Den er mesterlig illustrert av Lisa Aisato og verdt å ha bare på grunn av det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil ha den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og nå har jeg den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leter alltid etter gode sakprosabøker og bortsett fra biografier er det meste av interesse, så det blir som oftest litt flere bøker enn planlagt hvert år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette blir spennende. Jeg gleder meg hvert år til salget, ender alltid med å kjøpe noen titler. Nå skulle jeg egentlig ikke kjøpe noe før alle titlene i huset var lest, men jeg har kun en igjen så derfor tenker jeg det er innenfor å kjøpe noe hvis jeg finner noe av interesse av bøker. Har sjekket Haugenbok lenke du la, fant ikke noe der enda.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig den tida på året. Finner alltid nye bøker jeg ønsker å lese som havner i lista over bøker jeg vil låne på biblioteket. Også dukker det alltid opp en bok eller flere i bokhylla her hjemme. Liker også å gå innom de lokale bokhandlene på slutten og se hva som ligger igjen, hender det dukker opp noe fristende som bare må bli med hjem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har til nå bare endt opp med to bøker. En til meg og en som overraskelse til min bedre halvdel. Som litt over snittet interessert i humler kjøpte jeg Humlejakt til min kjære. En bok som falt veldig i smak. Til meg selv har jeg kjøpt Villmarkssykling. Der regner jeg med å finne mye god inspirasjon til kommende langturer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokklubben har også lagt ut en liten "tjuvstart" - men bare ni bøker. Ikke stort å løpe etter. Det blir vel til at jeg kjøper litt i år også, men 31 synes jeg var ekstremt. Så mye lesverdig fant ikke jeg i fjor. Men vi får vel se ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaKay NilsenHarald KBjørg Marit TinholtTuridEivind  VaksvikHallgrim BarlaupKaroline in WonderArcticDwarfGVAndreas BokleserHilde AaBjørg L.LailaHilde Merete GjessingBjørner SandomkriraNeda AlaeiSunniva83Beathe Solbergingar hJulie StensethMarteedgeofawordLiva DelirIdaJohn LarsenvaskeklutEli HagelundBerit RHanne Kvernmo RyeLeseberta_23TralteAnjaPär J ThorssonErikmgeMarianneKnut HauglandBoktimmy