Lesehelg og høysommer! Varmen ligger klamt over oss her jeg bor på Østlandet. Skulle tro at giddesløsheten som kommer over en når det er så varmt fører til stillesittende lesing. Men den siste uka har ikke leselysten vært for stor. Jeg leser dog en lettlest krim: The Good Life av den britiske krimdronningen Martina Cole og har nok lektyre der for kommende uke. Forresten leser jeg innimellom en del i The New York Times også - har abonnement på Kindle. For øvrig er sommernettene stemningsfulle, og det er godt å sitte ute om kvelden når dagen er så het. Blir kanskje frem med stearinlys og bok på terrassen i kveld.

I dag er det 22. juli - en viktig merkedag hvor vi minnes ofrene for tragedien som rammet for 5 år siden.

Ønsker alle bokelskere en fin sommerhelg. Nyt livet og litteraturen!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 26 svar.

den andrre boka som jeg leser heter Flådd av frisøren, og er om tullete avisoversktifter og feiltrykk osv. mye sprøtt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisann.
Jeg er litt treg, men bedre sent enn aldri.
Denne helgen har jeg vært på stranden. I solsteken har jeg lest "Den beste sommeren - Monica Polbratek". Det et en lettlest bok, som gir inntrykk på meg. Det gjør vondt å lese, samtidig som en får en forståelse av viktigheten rundt det positive, når sykdom først rammer. Hvor viktig det er å ta vare på gode minner, samtidig som å skape minner mens muligheten er der. Siden jeg er i den "triste verden, så fortsetter jeg nok med Englepappa - Magne Helander, og pass på liten og på stor - Jostein H. Sandmark. Håper alle har hatt en solrik helg, og mange positive bokopplevelser.
Ha en god uke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser boka av Josh Foer som heter Moonwalk med Einstein. Handler om hvordan du kan forbedre din hukommelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nyter sommeren på det blide sørland☺️ Blir nok ferdig med Metro 2033 denne helgen. God sommerhelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser "Et lite liv" (A Little life). Tårene triller. Snikleste litt i et kjøpesenter tidligere i dag også mens datteren min spiste is, og endte med å måtte gå ut med rødsprengte øyne. Kruttsterk, mørk og fantastisk god bok som hittil handler om en vennegjeng på fire unge menn i New York, og om å forsøke å danne seg et liv etter verst mulige oppvekst. Dette er en "må lese"-bok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å, den høres ut som en bok for meg! Har lagt den inn på ønskelista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært sammen med det eldste tanebarnet mitt Dennis, som er en Jack Russel Terrier mens familien hans er på ferie. Det er ikke jeg som passer på ham siden formen er som den er, men han er hos foreldrene mine og jeg var der fra i går til i dag for å være sammen med ham. Det er ingen hemmelighet at jeg er mer glad i dyr enn mennesker. Dyr er ekte og herlige:) Selv om han er en hund, så ser jeg på ham som tantebarn likevel;) Akkurat som med katten min, Turbo. Han er ikke bare en katt, men gutten min;)

Forrige torsdag ble jeg ferdig med Eating Animals av Jonathan Safran Foer og det var en hard bok for en dyrevenn å komme seg gjennom. Men kom meg gjennom det og som nevnt tidligere er det viktig å lese om vanskelig tema også. Etter at jeg ble ferdig med Eating Animals begynte jeg på I Am Number Four av Pittacus Lore. Jeg leser fremdeles Huset ved innsjøen av Kate Morton og jeg leser ved siden av The Gunslinger av Stephen King som er første bok i The Dark Tower serien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker å bo i Finnmark fordi det aldri blir for varmt her oppe, men nå er det kvelende. Men man kan vel ikke klage :) Jeg har akkurat avsluttet The Slow regard of Silent things, Patrick Rothfuss'bok om Auri. Idag leser jeg Måneskinnshagen av Corina Bomann.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her i Trøndelag nytes livet til fulle :-) Jeg har ferie, vi har godt vær, jeg har gode folk rundt meg - og ikke minst - jeg passer på å alltid ha en bok tilgjengelig. Hva mer trenger man?

I dag skal jeg starte på 'Ready Player One' av Ernest Cline. Planla egenltig å starte med den forrige helg. Men så snek det seg en liten krim innimellom... 'Sikre tegn på din død' av Torkil Damhaug ble kjøpt på salg i Bokklubben for en tid siden. Og ved en nærmere titt på den, så oppdaget jeg at hele handlingsforløpet utspiller seg i løpet av sommeren 2014. Altså nok et punkt å krysse av på leseutfordringen: 'En bok hvor handlingen foregår om sommeren'

Sånn kan det gå.. noen ganger dukker det bare opp ei bok som ikke kan vente.Dog skal det sies at den nok ikke svarte helt til forventningene, jeg synes nok ikke dette var Damhaugs beste.. Men nå ble den avsluttet i går, så nå er jeg veldig klar for litt sci-fi :-)

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På ein lengre biltur denne helga, på øyret blei eg ferdig med A Tale of Two Cities (Charles Dickens), og er godt i gang med My Man Jeeves av P.G. Wodehouse. Sidan familien er med på turen blei det også ein del prating og musikk undervegs, det er triveleg det også.

På nattbordet har eg Politi av Jo Nesbø. Dei første 100 sidene eller deromkring har vært svært bra, på linje med dei beste av dei andre Harry Hole-bøkene. Men sidan programmet for helga er ganske tett så tviler eg på at eg kjem særlig langt i den før ut i veka ein gang.

God Helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har vært delvis fravæende her det siste halve året. Skal prøve å ta opp lesinga igjen. Har såvidt begynt på Alice Munro sine beste noveller, valgt ut av norske litterater. God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir fort for varmt for meg, men idag har det vært ett deilig skydekke som gjorde at jeg lå ute i 2 timer. Da går det i pod-cast og det er fortsatt Adnan Syed fra Serial det handler om, men denne gangen med Truth & Justice with Bob Ruff. Dette er nå tredje pod-Carsten jeg hører om saken, men det er så mange nyanser som gjør det interessant.

Tidligere idag leste jeg ferdig Jenta som sluttet å snakke av Trude Teige og siden jeg skal på "ferie" snart så vil jeg ikke begynne på noe omfattende. I bokhylla fant jeg derfor den lille boka "På vegne av venner" av Kristopher Schau, en kort bok om offentlige begravelser.

God helg og god sommer til alle bokelskere :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja her i Nord-vest hadde vi varmen i går,så ikke så lange plaga med andre ord :)
Jeg har finni ei lita perle av ei bok fra Århundres bibliotek som jeg ikke har husket at jeg hadde, nemlig "De fortapte spillemenn" av William Heinesen. Den er god,rett og slett. Koser meg med den så lenge det varer,så finner jeg kanskje noe annet som jeg har glemt.
God sommerhelg,med eller uten bøker.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Renhet" av Jonathan Franzen er såpass at det kan forsvares å bruke en formiddag på å lese i stedet for å klippe plen eller lage suppe. Jeg har ingen følelse av å lese et mesterverk, figurene er litt for kyniske eller grunne til det. Eller er det heller tvertimot. Vet ikke ennå. I går ble jeg ferdig med et av leseprosjektene i sommer: "Svart jord" av Timothy Snyder. Da blir den snakkende middelklassens utfordringer ganske små. "Svart jord" tar for seg Holocaust i Øst-Europa, og går inn i hvordan det kunne skje. Frantzen starter der, han også, i Øst-Tyskland. Like før Glasnost. Det kan hende at jeg spinner videre på den koblingen. God leseferie.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvor langt er du kommet i Renhet? Den blir bedre og bedre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble ferdig samme dag. Det var ingen dårlig bok, men Franzen kan bedre. På et tidspunkt tenkte jeg at det er drama og forviklinger i all litteratur, men nei, det ble for mye. Historier skal ikke gå opp i alle bauger og kanter, det fremstår som for konstruert. God som sommerferien, krever lite og er passe politisk bevisst. Jeg kan godt like at man har et politisk ståsted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg var Purity en skuffelse i forhold til mesterverkene Freedom og The Corrections. I de to sistnevnte lar han samfunnskritiske og eksistensielle temaer utvikle seg gjennom persongalleriet på en systematisk måte. I Purity blir potensielt interessant tematikk for fort forlatt; og det blir som du sier for mye fokus på rene personkonflikter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mangelen på eksistensiell dybde er et poeng. Det er mange spørsmål som blir vurdert i et rasende tempo, og mange personer som bare helt overfladisk velger og tenker, og jeg sitter som leser igjen og tenker "skulle ikke hun være impulsiv, og så er hun plutselig ikke det lenger, uten noe mer om og men". Hva kunne ikke Knausgård fått ut av dette? Siden jeg akkurat leste en omtale av hans siste bok her. Det er nok en vanskelig øvelse å balansere mellom det personlige og det politiske, så Franzen ble kanskje for ambisiøs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De med god hukommelse blir sikkert lei meg nå. Jeg har skrevet om mine forsøk på å lese Franzen før. Det går aldri særlig godt. Nå hører jeg på Purity. Og er enig i din kommentar om dybde og en annens om personkonflikter. Noe av det som "lurer" meg til å forsøke Franzen igjen er tematikken og denne gangen synes jeg deler av DDR - delen er spennende. Men jeg blir så lei alt det overfladiske pjattet og denne gangen opplever jeg også alle referansene til seksuelle forhold som masete. Jeg føler tidvis at det er som reality-TV? Franzen skriver ikke for ungdom. Til det er det for gammelmodig. Hva vil han med historien tror dere? En annen grunn til at jeg velger Franzen på nytt er at han får så mye skryt for å være en som kan skrive og virkelig forstår sin samtid. Purity skulle i følge omtalene ikke være så ironisk som foregående romaner, men det kan jeg ikke forstå. Når jeg leser tror jeg ikke på de kvinnelige karakterene. For meg framstår de som lite sammensatt. Hører gjerne hva dere andre synes om de kommentarene jeg har. Og hva det er som gjør at noen mener Korrigeringer og Renhet er bedre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sammenlikninger med reality-show og Dickens er passende. Jeg ser egentlig bare fiksjon og dokumentarer på skjermen og har lest lite av Dickens, og uttaler meg allikevel friskt om det. Han er det største forbildet til John Irving, og Franzen minner vel litt om Irving også. Siden i går har jeg tenkt at den største skuffelsen med Renhet er at jeg forventet noe mer enn underholdning og fikk en bok som minner om "Et helt halvt år" i stedet. Så forventninger betyr mye. Hva er det Franzen vil si med boka? Det forsvinner litt i mellom alle relasjonene folk har her. Han tror, som jeg også gjør, at situasjonen vi lever i, er viktigere enn og preger livet mer, enn de valgene vi selv gjør innenfor rammene. Da blir vi straks mindre sammensatte og nokså mye kjedeligere, for du har rett i at ihvertfall Pip og mora er det. Neste gang er det fint om personene overrasker meg litt mer. Jeg skal lese den neste boka, men låner den på biblioteket istedet for å kjøpe den. Så Franzen har blitt redusert til underholdning, men god underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis anmeldere hevder at The Corrections og Freedom er ironiske har de ikke lest dem. Uansett: Det som skiller mesterverket The Corrections og nesten-mesterverket Freedom fra Purity, er at Franzens vidtfavnende samfunnsmessige og eksistensielle spørsmål i disse, er utviklet systematisk. I Freedom møter vi alt fra gnisninger i kjernefamilien, desillusjonert miljøkamp, til manipulasjonsmennesker i forbindelse med Irakkrigen. Freedom kan også leses som en "avhandling" om frihet, der ulike frihetsbegreper blir satt opp mot hverandre, og alternativer konkretiseres gjennom hovedpersonene.

Så ja, Jonathan Franzen er, eller var en viktig forfatter. (The Corrrections har større eksistensiell dybde enn Freedom.) Franzen har selv sagt at når det blir lett å lese en forfatter, den dagen hans bøker ikke gir deg motstand, er det ikke lenger nødvendig å lese forfatteren. Det blir med andre ord spennende å se hva Franzen gjør i sin neste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var igrunnen lite motstand i denne boka. Det har sikkert med alder og lesehistorie å gjøre. Det er for lite tid igjen til å lese dårlige bøker. Franzen er ingen dårlig forfatter, men nå ble det mer underholdning enn substans. Synd. Det er sant å si mange forfattere som mister gløden og ville vært tjent med færre utgivelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var ment å være underforstått i kommentaren min. Vil Franzen komme back on track i neste bok? Eller er han ferdigskrevet i og med The Corrections og Freedom?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leif Ekle skrev om ironien

Jeg leste ironi inn i Frihet og likte det ikke. Jeg trodde ikke temaet var ironisk ment, men jeg syntes personene var karikerte. Jeg synes dette er enda mer fremtredende i Purity. Basert på det jeg har lest. Om jeg fullførte kan det jo hende jeg endret oppfatning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke Korrigeringer er bedre. Jeg fordrar ikke måten Franzen skriver på, det virker så uekte og at en del av tingene han skriver kun er "shock factors." For meg er han oppskrytt og får nesten kaffen i halsen av at noen vil kalle bøkene hans for mesterverk. Men smaken er som baken, og godt er det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, godt vi er flere! Jeg forstår heller ikke hvorfor han skal være så bra, men går på limpinnen hver gang likevel. Mulig Purity blir tredje boka jeg gir opp av Franzen. Antagelig på tide å innse at jeg ikke liker det han skriver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hallgrim BarlaupMonica CarlsenSolKnut SimonsenAmanda AmoiraTine SundalIngunn STove Obrestad WøienVebjørn FagernesAnniken LTanteMamieEileen BørresenLogikaJan-Olav SelforsHarald KMarianne  SkageKarin  JensenBenedikteEvaNinaDagfinn JakobsenLine DahleMarianne AugustaJulie StensethJane Foss HaugenFinn Arthur JohansenNils PharoLibraritas vTorill Elisabeth Revheimingar hAstrid TobiassenRuneStjernekasttuhamreHildaBerit RBirkaHanne MidtsundLaila