Leeesehelg! Og høstferie for noen (ikke meg).

Starter med et sukk, for etter å ha forfattet et lengre innlegg så forsvant hele teksten. Så da prøver jeg igjen - om enn i forkortet utgave. Denne pc'en er moden for utskiftning...

Her er det fortsatt opptur på lesefronten jeg blar, eller rettere sagt lytter, febrilsk til verdens beste bok - The Nix av Nathan Hill. Denne debuten er så sterk at det bare er å krysse fingrene for ny utgivelse innen overskuelig slik at det ikke blir uutholdelig å vente. Bekymringen nå ligger i det å ta det rette valg ift neste bok; det MÅ jo bli en god bok slik at jeg ikke lander med et mageplask i giga leseskuffelse! Det gjelder sannelig å gjøre litt god research for å justere sjansene for fortsatt fin leseflyt samt leseglede.

Hva skjer mellom permene deres? - Latter, vantro, refleksjon,tidtrøyte, kontemplering, beundring, avsky, undring, kjedsomhet, iver eller kanskje beundring? - Hyggelig om dere lar høre fra dere.

Nyt livet, helgen og litteraturen!
God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Det blei arbeid i helga, ein dugeleg sjau
For eg var med og ordna med bane og sau
Slik at krinsmeisterskapen i gjeting med hund
Kunne haldast som planlagt og ei gå på grunn

Men på biltur med sauetung tilhengar bak
Vart det tid til å høyre på lydbok eit tak
The Prince and the Pauper er unnagjort no
Og Den løynlege hagen blei bok nummer to

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Må hver enkelt sau stroppes fast under tilhengertur -
de sitter vel ikke inni bilen med sikkerhetsbelter?

eller man bruker hestetilhenger, og spenner vogna
foran sauen?

..du får kanskje med endel kål på samme billasset..?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommet til side 200 i ML. boka, og nå er det en del intervjuer med folk som var og er kjendiser som var me di ML. Bla Jon Michlet. Forteller om at det var en gjeng med raddiser som hadde tatt hånd om Oktober Forlag, og de hadde ikke npe særlig disiplin..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ei uke med delvis sol og ellers oppholdsvær og varmt, 17-20 grader, i Odda tusler nå hen. Har lest Rigels Øyne av Roy Jacobsen, ei bok jeg har venta på ei stund, helt siden august ;-) Poenget er at jeg leste de to første bøkene i trilogien om Ingrid fra Barrøy på nordlandskysten to ganger hver i sommer, og jeg var pukka nødt til å se hvor dette endte. Jacobsen innfridde igjen og jeg håper han skriver ytterligere om Ingrid og hennes liv der ute på kysten. Alle disse tre bøkene gjorde noe med meg, jeg kjenner det faktisk fortsatt i kroppen, og jeg kommer snarlig til å lese Rigels Øyne for andre gang.

Boka jeg nå har kommet drøyt halvveis i kjenner jeg også på kroppen. Det er En Sånn Jente av VG-journalist Monica Flatabø. Dette handler om voldtekt. Hun tar utgangspunkt i saken om serievoldtektsforbryteren Julio Kopseng, saken om Andrea Voll Voldum og et ungdomsmiljø på Østlandet et sted. Uten å trekke sammenligningen for langt, så tenker jeg på tittelen Inga Marte Thorkildsen ga si bok for 2-3 år siden, Du Ser Det Ikke Før Du Tror Det. Der Thorkildsen tar for seg de yngre blant oss - hvor mishandling og vanskjøtsel er hovedtemaene, skriver Flatabø om unge voksne jenter - men også om tenåringer ned til 14 hvor justisen i det beskrevne ungdomsmiljøet er hardt, ikke minst for jentene Les og bli både forferdet og klokere!
Jente- og kvinnesynet til disse idiotene blant oss som har hale foran og lar den være høvdingen på kroppen, har opptatt meg i mange, mange år. Og som medlem av både jury og meddomsrett i Gulating Lagmannsrett, har jeg noen ganger blitt nettopp forferdet av hvordan voksne kvinner tenker om sine (særlig) yngre medsøstere. De har etter mitt to ganger vært med på å frikjenne to voldteksforbrytere fordi argumentene har vært "full og lettkledd". Det er IKKE rusmidlene eller klærne som voldtar, det er han (eller dem) med hale foran! Ferdig diskutert!

Da fikk jeg pinadø lufta ut litt frustrasjon en søndag formiddag :-) Ei god og interessant leseuke, alle sammen!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Eg les som regel tre bøker samstundes, slik at eg har noko å variera i. Denne helga les eg

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her går det i de nye til Heidi Linde og Carl Frode Tiller. Starten på Linde skjærer i hjertet - beskriver mitt verste mareritt. Tiller er gjenkjennelig men annerledes nok til at det bare er å kaste seg over boka hans igjen. Strålende litteratur.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter å ha avsluttet felleslesing av «Vi» og av «Barbara» (Ingen ny favoritt der), var det godt å dykke ned i Bringsværds underfundige verden i «Veneziansk spaserstokk med elefanthode - 4.råk». For en fantasi og fortellerevne!
I tillegg har jeg James Joyces «Ulysses» som lydbok porsjonert ut i mindre deler.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For å sitere Bringsværd: «Sannheten er jo at vi ser ikke tingene slik de er, vi ser dem slik vi er.»
Da gir han oss sannelig et godt innblikk i hvem han er.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kommet til side 155 i ml-boka, og her er det stadig mer som minner meg omDonald Duck---De skulle ha et hemmelig møte og tre av de fire som var der måtte ha på seg en grønn hette og en slik løsnesebart for at de ikke skulle bli gjenkjent....Men journalisten som var til stede hadde ikke en forkleding i det hele tatt....

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke mye som minner om høst her,20 grader og sol den siste uka. Så jeg sitter ute på verandaen og leser Tommi Kinnunens bok Lyset bak øynene, like bra som Der fire veier møtes. Nyter i lange drag. Alt må jo ta slutt en gang og da er jeg litt i tvil om hva det bli men har tenkt på Hel ved av Lars Mytting.
Ønsker dere alle ei fin helg og kos dere i bøkenes verden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ble ferdig med Lyset bak øynene fortere enn forventet og har ennå ikke fått Hel ved i hus, så det ble ei bok fra hylla som jeg hadde glemt at jeg hadde. Balzacs Skjemtsomme historier er dermed min lektyre for resten av helgen og kanskje lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I dag kjøpte jeg Tore Renbergs siste bok-nr 3 om Hillevågsgjengen. Så det blir neste bok ut - skal bare lese ut nåværende bok - "De sørgende" av Håkan Nesser. Siste boka i serien om Gunnar Barbarotti, en serie på 4 bøker som jeg har blitt veldig veldig glad i. Så nå er det veldig fint at jeg har Renbergs bok liggende klar til etterpå.

I lydbokverdenen hører jeg på "Gone Astray" av Michelle Davies - og den har virkelig fenget meg og jeg regner med å høre den ferdig ila de beste 2-3 dagene. Knytter også sporadisk til Knut Nærums "Sitt ned og hold kjeft"

Går ellers en regnvåt og stormfull helg i møte og regner med å slappe av hjemme med en kropp som har vært småpjusk hele uka. Eneste planen for helga foruten å slite ut sofaen, er stand - up i morgen kveld - Dr Bergeland bryter taushetsplikten! Gleder meg =)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Herre gud som jeg gleder meg til Skada gods. Må kjøpe den ASAP!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Starter i morgen!!! Gleder meg :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom du ikke har lest Nessers serie om Van Veeteren ennå, har du mye god lesing foran deg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har jeg ikke, så tusen takk for tips!! Har blitt så glad i Nessers skrivestil. Elsker hvordan han klarer å snike inn både dybde og humor i et velsammensatt krimplott. Og ikke minst er karakterene likandes og troverdige

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ut til at du får lest mye for tiden :-) Oppdater oss gjerne på Dr. Bergland :-D Ha ellers en fin helg med å slite ut sofaen :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fullfører bind 1 av Ketil Bjørnstads romansyklus " Verden som var min" denne helga. Med andre ord; boks som dreier seg om sekstitallet. Bjørnstad imponerer med sine litterære talenter, så her har jeg godt lesestoff å fylle tiden med.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så gøy. Jeg gleder meg ordentlig til jeg får tid å lese The nix. Veldig godt å høre at den var et godt innkjøp ser frem til etter 15 desember. Jeg leser veldig mye av religionspensumet så det går meste dagen av det. Ellers har jeg planer om å forsette på Ulven fra steppene Vonn Iggulden er litt over halvvis gleder meg til det.

Ha en god helg alle sammen og god lesetid :D!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det har blitt mye fanfiction denne uka, men jeg leser på en bok til leseutfordringen, Ost av Anne Nilsson ('A Book about Food'), og etter at jeg er ferdig med den fortsetter jeg med Kaffe av samme forfatter. Senere skal jeg også lese de 2 andre bøkene i serien av en annen forfatter om Whisky og Sprit.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fanfiction er et felt jeg ikke skal påberope meg nevneverdig befaring med. Men at det er et vidt felt med mange muligheter ser jeg jo. Noen spes retning du går for? Ellers ser jeg at din øvrige lektyre fanger essensielle næringsmidler :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener at jeg startet med å lese enten 'Star Trek eller 'Buffy the Vampire Slayer' og via en cross-over med Xena kom over i Xena og Hercules, og via en annen cross-over begynte å lese Harry Potter, men både ST og BtVS har jeg lest bøker også og har hele seriene på DVD; av HP har jeg lest første boka og sett de 4 første filmene (har alle 7), mens for resten er det kun fanfiction så langt. Har senere også lest Avengers, Spider Man, Supernatural og Lucifer og leser mest HP, SPN og div Marvel for tiden. Hadde kick på Good Omens en stund, men har ikke lest boka enda. Har vanligvis gått ut ifra tv-serier, filmer og bøker selv om jeg ikke alltid har lest/sett utgangspunktet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud