Hvite tårer

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (11 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hari Kunzrus kritikerhyllede nye roman er en ubarmhjertig og fullstendig fengslende litterær thriller, men samtidig også mye, mye mer: Den er et kjærlighetsbrev til alle de glemte geniene i musikkhistorien, og rommer dessuten en særs aktuell diskusjon av rase i et samtidige USA. Hvite tårer er en heseblesende bok som lever videre lenge etter at man har lest den siste siden.

To noen-og-tjue år gamle newyorkere. Seth er keitet og sjenert - Carter den glamorøse arvingen til en av USAs største formuer. De to har én ting felles, nemlig lidenskapen for musikk. Da Seth ved en tilfeldighet tar opp en ukjent bluessanger i parken, lager Carter en miks som han publiserer på nettet som en «forsvunnet» innspilling av artisten Charlie Shaw. Den blir en sensasjon blant platesamlere.


Seth og Carter besøker en mann som hevder Charlie Shaw levde i virkeligheten, men på hjemveien blir Carter utsatt for et overfall. Mens Carter ligger i koma, drar Seth og Carters søster Leonie til dypet av Sørstatene for å komme til bunns i legenden om Charlie Shaw. Det blir en reise tilbake i fortiden, hvor en historie om grådighet, misunnelse, hevn og utnyttelse etter hvert skal åpenbare seg.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202575632

EAN 9788202575632

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 296

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 2 2 2 0

Bokomtaler

Første del av boka er skikkelig god. Var på nippet til å sende bokanbefaling til alt jeg har av vinyl-elskende venner. Men mot slutten endrer boka helt karakter og blir en slags uforståelig spøkelseshistorie. Lurte på om jeg skulle gidde å lese de siste tretti sidene etter å ha slitt meg gjennom en musikalsk uforståelig grøt en stund. Endte med å ikke lese - skummet og hoppet til slutten for å få med meg løsningen. Ville gitt terning 5-6 på den første delen, 1 til slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Distance can create longing. It can open up the gap into which all must fall.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På platespilleren din spilte du lyden av slavehandelen, den svarteste lyden. Du ville ha den lidelsen du ikke hadde, den tyngden du trodde den ville gi. Den skremte deg, men du tenkte på den selvsikkerheten den ville tilføre steget ditt, de beundrende blikkene fra vennene dine. Så kom skrekken da det virkelige mørket begynte å sive gjennom veggene i rommet ditt, de veggene som egentlig skulle holde deg trygg, la deg drømme. Og til slutt den voksende skamfølelsen da du innrømmet for deg selv at du var lettet over at veggene var der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Munich" av Robert Harris
 • "Hundevakta" av Nikos Kavvadias
 • "Kroppsvandring" av Yuri Herrera
 • "Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd" av Paul Sussman
 • "Vernon Subutex - 2" av Virginie Despentes
 • "Slik blir du styrtrik i Asia!" av Mohsin Hamid
 • "Camp Chippewa" av Nickolas Butler
 • "Guder uten mennesker" av Hari Kunzru
 • "Kvinnene på Brewster Place" av Gloria Naylor
 • "The one from the other - a Bernie Gunther novel" av Philip Kerr
 • "Dunbar" av Edward St. Aubyn
 • "Fryktindeksen" av Robert Harris
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver