Jeg og min sønn på åtte år har stor felles leseglede, og har nå begynt å lest mange « klassikere». Trenger noen tips til uoppdagede perler, både for høytlesing og bøker han kan lese selv. Han leser godt. Blir glad for alle tips!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Om dere er glad i et mysterium eller to så vil jeg anbefale serien om Flavia de Luce. Alan Bradley har skrevet en serie om 11 år gamle Flavia, en krimhelt ulik alle andre. Hun er iskald, lynskarp, fryktløs, med formuleringsevne som Charles Dickens og kjemikunnskaper som Madame Curie. Første bok i serien er "Det søte i bunnen av kaken". Nr 2 "Døden henger i en tråd" og nr 3 "Mørket i krystallkulen". Om det er kommet flere på norsk er jeg ikke sikker på da dette var de som var kommet ut da jeg leste de for en del år siden.

Ellers vil jeg anbefale Maria Parr sin "Tonje Glimmerdal" og "Vaffelhjarte", om det går greit å lese på nynorsk. Herlige og lettleste bøker.

Sist, men ikke minst, Hobbiten. Genial bok som alle barn bør få oppleve. Filmene kan vente til han blir litt eldre ;)

Lykke til i bokjakten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Kjenner du denne tjenesten? https://www.norlijunior.no/boktipser ? Her kan du velge hvem du vil ha tips fra: feks gutter på 9 år - og velge ulike typer kategorier: magi, action, lærerik, ekte, osv. osv. Merkelappene er basert på hvordan barna selv har kategorisert bøkene. Barna har registrert nesten 1 million leste bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Nei denne visste jeg ikke om, så lurt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Støtter de aller fleste tips her. Ellers vil jeg råde deg til å oppsøke nærmeste bibliotek og spørre på barneavdelinga. De har god oversikt over hvilke bøker som er svært populære nå / som det lånes ut mest av, og som oftest også noen egne favoritter å anbefale :) bibliotekarene er undervurdert fagkunnskap. Så spør dem, er mitt beste råd.

Hvis sønnen din er interessert i gamle dager / vikingtida osv., kan det hende Torill Thorstad Hauger er noe for ham. Husker jeg slukte Sigurd Drakedreper, Ravnejenta, Det kom et skip til Bjørgvin osv. da jeg var liten. Men han er nok muligens litt for ung for disse ennå...? I den ene møter du blant annet et barn som er trell, altså slave, og det kan jo kanskje være litt for tøft for en 8-åring. Også en del død og sykdom i spesielt Bjørgvin-boka, som jo handler om svartedauden. Men anbefaler absolutt bøkene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar og gode tips. Vi bruker biblioteket en god del,men da mest for å hente reserverte bøker og levere. Det er nok sant som du påpeker, at bibliotekarer har en undervurdert kunnskap og kan anbefale mye. Skal sannelig begynne å ta meg bedre tid når jeg er innom!
Slik jeg husker Torill Thorstad Huger sine bøker, vil jeg anta han er litt for ung enda ja. Men absolutt gode tips om kanskje et par år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg selv var på din sønns alder, leste jeg det meste av Astrid Lindgren og Anne C Vestly. Vil spesielt fremheve " Brødrene Løvehjerte" og "Ronja Røverdatter" av førstnevnte. Ellers minnes jeg f- eks " Sølvfaks" ( Gabriel Scott), " Ruffen" ( Tor Åge Bringsverd) og Narnia - bøkene som god spennende barnelitteratur fra starten av min leserkarriere på starten av 1980- tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips og svar! Vi har lest det meste av Astrid Lindgren, stor glede for liten og stor. Litt skuffende faktisk å lese Lindgren igjen som voksen, men mulig det har med oversettelsen å gjøre. Tidvis dårlig språklig sett, tok meg selv i å redigere litt underveis for bedre setninger. Har lest første boka om Narnia nå nylig med stor suksess.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser du har fått veldig mange gode tips.

Jeg har også kost meg veldig med lesing sammen med barna, og da guttene var 6 og 8 startet vi med Harry Potter, et herlig univers til stor glede for både mor og sønner.
Ellers leste vi veldig mye av Astrid Lindgren, Brødrene Løvehjerte og Mio min Mio var kjempespennende.
Da de ble litt eldre, sikkert rundt 10-12, lo vi godt av Kurt-serien av Erlend Loe.

Bøker de selv leste og likte var Bjørn Sortlandsmysterie-serie, litt detektiv, litt reise ut i verden.
Jon Ewo sine bøker om Otto Monster er kjempemorsomme.
Gode gamle Hardy-guttene har de også likt.

Lykke til, og kos dere videre :-) Mine gutter er voksne nå, men tiden med høytlesning er noe vi alle ser tilbake på med glede :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for gode tips og svar:) Høytlesning er virkelig gode stunder! Tenker tviholde på stundene lenge enda, selv om han leser endel selv. Harry Potter er sikkert aktuell nå ja, de hadde jeg faktisk glemt. De har også kommet i nye illustrerte utgaver ser jeg, skal sannelig kjøpes til sommerferien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For noen år siden var vel "Rampete Robin"-serien populær blant åtteåringer? Det er det "moderneste" jeg kommer på i farten - eller vent, nei: den prisbelønte "Brune", selvfølgelig! Og oppfølgerne til Håkon Øvreås. Her er en anmeldelse av "Brune" på barnebokbloggen - antagelig en blogg det er verdt å titte nærmere på?

Ellers skal jo Maria Parrs bøker være veldig bra - de kan kanskje passe?

Også har jeg mange mye eldre favoritter, og tar sjansen på å trekke frem "Trollkrittet" av Zinken Hopp. Fabulerende klassiker, lenke til en utgave fra 2005.

Tilføyelse:

Jeg måtte ta en titt på barnebokbloggen selv, etter å ha lenket til den (bøker er alltid interessant, selv om jeg selv p.t. ikke er på jakt etter barnebøker...) Og seneste innlegg (postet i går!) er en anbefaling av en visstnok skikkelig gøyal bok som passer for åtteåringer og eldre: "BZZZ verdens minste bankran" av Aleksander Krikwood Brown og Andreas Iversen. Her er anmeldelsen av den boken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lemony Snicket har skrevet " den onde greven", en serie på 13 bøker om noen foreldreløse søsken og deres onde formynder som vil ha tak i formuen deres. Jeg leste dem høyt for tantebarna mine og de likte dem godt...og jeg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Ukjent, skal sjekkes ut:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg selv som barn like veldig godt historien Draken med de røde øynene av Astrid Lingren veldig fin og søt historie. Harry Potter som blir nevnt her likte jeg også veldig godt som barn. Jeg likte også veldig godt Frans historiene. Ellers kan jeg også anbefale Titanic ti liv av Axel Hellstenius, den var veldig populær blant venner og meg som barn.

Håper dere får flotte lese stunder sammen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar og tips. Draken med de røde øynene har jeg ikke lest selv heller, skal sjekkes ut. Titanic ti liv hørtes spennende ut, høres umiddelbart ut som noe som kan fenge åtte åringen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerboken av Tove Jansson. Denne trur eg både store og små har glede av.

Så såg eg nettopp at Gaute Heivoll får strålande omtale av den første av ei serie barnebøker (eller ein allalder-serie som forlaget kallar det) om dei sju dødssyndene, Rotterangeren fra Sorø. Om boka berre er halvparten så bra som omtalen seier så ville eg i alla fall ha sett nærmare på den.

Ei total avsporing til slutt; er brukarnamnet du har valt inspirert av ein replikk frå Fleksnes-episoden "Rotbløyte", eller er likskapen tilfeldig? (replikken kjem på 2:55 på dette videoklippet)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sommerboken elsker jeg selv! Men tror den kan bli for kjedelig for en actionsøkende åtteåring? Skal definitivt sjekke ut Gaute Heivoll, takk for tips!

Lo godt av avsporinga til slutt, det er nok en kobling og likskap der som jeg ikke har tenkt var referert til akkurat den Fleksnes episoden. Siden jeg heter Marte, og de fleste med navn Marte blir av en eller annen kalt Martaifarta innimellom. Har nok sin opprinnelse fra Fleksnes da vil jeg anta:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trur kanskje at Sommerboken kan bli litt for treig og handlingsfattig for ein åtteåring
Ikkje misforstå - eg elskar den boka! - turnerte ikkje at dei fleste barn vil sette like stor pris på ho ettersom det hender så lite og det Ikkje finst noko klar spenningsutvikling, iallfall ikkje kan stor nok og tydeleg nok grad til å fenge eit så ungt publikum

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så gøy at dere koser dere med lesing sammen! :)
Her er tips til litt nyere bøker, hvis det er av interesse:

Bøker han kan lese selv (lettleste):
Sam og Noa-serien av Karin K. Lindboe
Stian-serien av Jørn Jensen
Sarin-serien (fantasy) av Benni Bødker
Sykkeltyven av Gro Røsth
Ulvegutten-serien av Bringsværd

Bøker å lese sammen:
Fossegrimen av Ingunn Aamodt
Balthasar bruns detektivbyrå av I.V. Steinman
Alle bøkene av David Walliams (Roald Dahl-aktige bøker - morsomme!)
Den gule dragen av Bringsværd
Monsteret i natten av Strandberg

Ellers er mange glad i tegneserier i den alderen. Amuletten-serien er superpopulær, så den kjenner du kanskje til. Men den nye, norsk tegneserien Nordlys er også i den sjangeren og veldig fin. Hilo og Poptropica er andre kule tegneserier han kanskje vil like.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for supre tips!
Har lånt og lest flere etter tips fra deg nå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så kjekt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så herlig, husker selv at min mor leste mye for meg og det er så gode minner!! Noen favoritter for min del som jeg nå som voksen fremdeles får mye glede av å lese er Det suser i sivet, SVK (Roald Dahl), Dustefjerten - bøkene av Ragnar Hovland og mpvselvsagt også nevne Harry Potter. Dette er, i min mening, bøker som er givende og underholdende for både voksne og barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er gode minner med høytlesning fra egen barndom som gjør dette til så viktige stunder. Lest lite Roald Dahl, flere der som sikkert er aktuelle nå. SVK og Mathilda mfl. Takk for tips og svar:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

bjarnuRMaren Hjelle AunemgeLibraritas vJolinaTanteMamieKaren RamsvikHilde H  HelsethHarald KGVAvaEmilie Siljuberg KlevenmoiraGrethet87SisselHildeEvaDun AenghusHedvigTorill Elisabeth RevheimSverreJulie Stensethkjell kAkima MontgomeryCecilieAnniken LErikInger-LiseLiv-Torill AustgulenmartinekhRolf IngemundsenLeseberta_23LeseaaseEirin EftevandNorahHeidi LKjell PMorten BolstadIngeborg GAnniken Røil