Hei!
En tid tilbake la jeg ut et innlegg her om en dystopisk lesesirkel i Oslo. Vi ble fem personer som møttes på Kulturhuset og hadde lesesirkel med fokus på dystopier ca en gang i måneden i et halvt års tid. Den største utfordringen var å finne møtetidspunkt som passet. Nå lurer jeg på om det er interesse for en slik digital lesesirkel? Enten her på bokelskere.no eller på en annen plattform hvis dette blir for åpent.

Jeg er veldig interessert i dystopier, og litterære "hva om" og "tenk hvis". En definisjon av hva en dystopi (et dystopi?) er kan være vanskelig å bli enig om. Om vi har en bred forståelse av hva som er inkludert i begrepet er det i seg selv en interessant vinkling på diskusjonene.

Vi fant mange av bøkene våre på Julies bokbabbel, hun har gjort en kjempejobb i å samle dystopier: https://bokelsker.wordpress.com/dystopisk-oversikt/

Bare for å gi en idé om retningen, disse bøkene har vi lest i den fysiske dystopiske lesesirkelen:
- En beretning om blindhet (engelsk: Blindness) av Jose Saramago
- World War Z : an oral history of the zombie war av Max Brooks
- The Book av M. Clifford
- Massemenneske av Anders Malm

Det mest uhyggelige med dystopier er når de viser seg mindre virkelighetsfjerne enn de først virket. * grøss * :)

Format (lydbok, fysisk bok, e-bok) har vært valgfritt. Språk også. Dette har vært uproblematisk. En bok i måneden er kanskje et OK mål?

Det hadde vært veldig gøy om noen ville være med i en slik digital lesesirkel! Jeg er veldig åpen på type bok og ordning av det hele. Som en i lesesirkelen sa, litt av poenget med lesesirkel er gjerne å lese noe en ikke nødvendigvis ville funnet på å velge selv.

Svar i tråden eller send melding til meg om dette hørtes bra ut! :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 270 svar.

Jeg har et forslag til ny bok, jeg, Ajiniakra: Hilsen Ruth av debutanten Ingrid Tørresvold, som nettopp har kommet ut. Leste en omtale av den i Dagbladet i dag, og synes den ser spennende ut. Ser at den har 10 følgere på Bokelskere, og at den allerede har rukket å få en femmer og to seksere på terningen :-)

Finnes i papirformat og som e-bok og er på bare 160 sider. Kanskje du tar den med i neste runde?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

OK for meg. Et godt forslag til bok, den ser interessant ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en kjempegod idé! :D Har ikke fått med meg denne boken.

Jeg syntes det var så gøy da vi rullerte på å bestemme bøker istedenfor å ha avstemming, hva med å bare ta denne? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kan vi ikke det? Det virker som om det er flere som kan tenke seg å lese denne, så hvis ingen andre har innvendinger eller foretrekker en avstemming, så gjerne for meg :-)
Jeg har kjøpt og lastet ned e-boken og er klar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! :D

Jeg laget diskusjonstråd knyttet til boken, det har jeg ikke gjort før. Her er den: https://bokelskere.no/tekst/351649/
:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den så interessant ut! Den vil jeg gjerne lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har forslag til en bok: The young world av Chris Weitz. Det er en serie, men første boken heter Pesten: https://bokelskere.no/bok/pesten-the-young-world/424468/
Jeg tar den med i neste avstemning =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vet at det er en ungdomsbok? Stusset litt da jeg så at den var utgitt på Fontini Forlag, så jeg sjekket siden deres, der det står at den passer for aldersgruppen 12–16 år.

Har også funnet en serie jeg har lyst til å lese, The Road to Nowhere, av Meg Elison. Linker til goodreads, jeg, der det står litt om den.

Ser nå at den ikke er utgitt på norsk - så da har jeg ingen nye forslag denne gangen, men blir gjerne med på avstemning og neste bok også: -)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg så at det var ungdomsbok. Jeg elsker dystopiske ungdomsbøker som Hunger games, så tenkte å prøve å slenge et forslag inn ;) Men de pleier ikke å komme videre.

Meg Elison hørtes spennende ut. Hittil har alle 17 bøkene vært tilgjengelig på norsk. Vi kan jo ta den med i avstemming og se om vi kan ha en engelsk bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Helbrederen" av Antti Tuomainen. Kan denne være noe...?
Mvh Tove

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nytt!
Har laget en nettside, sånn at det ikke er så sårbart at alt ligger på bokelskere. MEN jeg vil selvsagt at fellesskapet og diskusjonene og alt skal være her inne. Her finner du nettsiden: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

E-postliste hvis du vil ha oppdateringer når det skjer nye ting: dystopisklesesirkel@gmail.com

Forslag til hyppighet:
Fire ukers leseperiode, så en-to ukers diskusjon. Så en uke på å stemme over neste bok, og en uke på å skaffe boken? Det betyr at vi leser en bok annenhver måned. For meg er det ofte nok, men hva synes dere? Jeg ønsker at det skal være litt mer forutsigbart når vi leser bøker.

Jeg har gått gjennom den fantastiske listen over dystopier som Rune har laget, og notert meg dystopier som ser kul ut og som vi ikke har lest ennå. Hva med at jeg bruker forslag fra dere blandet med den listen og så har vi fire-fem bøker å stemme på til hver gang? =)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Høres veldig bra ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, Ajiniakra – du har gjort en kjempejobb!
Opplegget med leseperiode, diskusjon og stemmegivning høres også bra ut. Gleder meg til å ta fatt igjen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempeflott opplegg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, hei! Jeg ville bare skrive her også at lesesirkelen fremdeles lever! Jeg har fulgt den sporadisk opp i det siste, men nå er jeg klar for å ta tak igjen, og være mer systematisk og forutsigbar enn noen gang ;)

Vi er akkurat ferdig med en felleslesning ("Og skipet siglar vidare"), og jeg samler forslag til neste bok.

Synes du som meg at det er vanskelig å huske på å følge med på oppdateringer på bokelskere.no? Jeg har laget en e-postliste for denne lesesirkelen, der du vil få de viktigste oppdateringene. Det skal ikke bli mye mas! Men info om ny felleslesning f.eks. Du kan melde deg på til dystopisklesesirkel@gmail.com. DU er hjertelig velkommen =)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei alle sammen! Jeg troe jeg slutter med denne lesesirkelen nå. rett og slett fordi jeg ikke leser dystopier nå, jeg leser lite skjønnlitteratur. Tusen takk til alle dere som har bidratt gjennom ti bøker, for meg har det vært kjempegøy. og det er supert om noen vil ta over, men det virket ikke som det var interesse for det. Dere er supre, måtte dere fortsette å lese mange awesome dystopier :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Takk for god jobb med denne lesesirkelen! Jeg har oppdaget denne sjangeren pga denne gruppa, og jeg liker det veldig godt! Nå ser jeg for tia ogsådystopi på tv. The Handmaid's Tale på HBO - den kan anbefales for dere som ikke har oppdaga den enda! Den er forøvrig basert på en bok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bestillt boka! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var trist, men forståelig, Ajiniakra. Jeg slutter meg til de andre her, og takker så mye for den fantastiske innsatsen du har gjort!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei Ajiniakra! Det var leit å høre, men tusen takk for at du har har bidratt så lenge. Du har gjort en kjempejobb. Jeg har fått kjennskap til mange bøker jeg ellers ikke ville lest, og har hatt mange gode leseopplevelser i dystopiens verden det siste året :-) Så er det bare å krysse fingrene for at noen kanskje har anledning til å ta over etterhvert. Håper vi vil se deg her inne fremover selv om lesesirkelen kanskje ikke lenger vil eksistere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tiltaket og innsatsen! Kanskje noen (jeg?) kan ta over til høsten igjen... :-) Har fått lest flere bøker jeg ikke ville kommet over på egenhånd. Jeg vil fortsette, som en god avkobling, å lese bøker, samt se film og serier i sjangeren. Nå er det "The Handmades tale" på HBO, og jeg vil lese boka til Atwood også. Serien anbefales:-) Ha det fint! Takk for laget så langt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei igjen Tove Alma! kunne du tenke deg å ta annenhver bok i en dystopisk lesesirkel? :-) :-) Jeg savner lesesirkelen vår!!!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint om du vil ta over, Tove. Vi må ikke la den dystopiske lesesirkelen dø! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! :-) Det hadde vært helt supert om du ville ta over! Tenk på det :-)
Jeg har tenkt på å lese the handmaids tale, virker spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv takk for at du har gjennomført dette tiltaket. Då du starta opp var eg smått redd for at dystopier ville vere ei litt snever genre. Men når ein ser attende på bøkene vi har vært igjennom, så har det vært stor variasjon i plott, stil og miljø. Og det viktigaste er at deltakinga i lesesirkelen har fått meg til å lese bøker eg ellers ikkje ville ha visst om. Så takk igjen.

Skulle du på noko tidspunkt finne på å blåse liv i denne lesesirkelen igjen, eller dersom nokon kjenner seg kalla til å take over, så kjem eg nok til å prøve å henge med igjen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bok 10 ble never let me go/Gå aldri fra meg. Se tråden for diskusjon om boka: https://bokelskere.no/tekst/316135/ =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da blir jeg ikke med denne gangen. Men gled dere - leste den i fjor. Vakker bok. Skal følge med på diskusjonen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jubileumsavstemmingen (nr. 10!) er klar!
http://doodle.com/poll/wt3deqmxzfb7hs9p

Stem om du vil, alle er velkommen til å være med! Du trenger ikke å lese mer enn en bok sammen med oss om du ikke vil, det er en casual og uforpliktende boksirkel =)
Spent på resultatet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne ligger ute på NRK nyheter sin app nå. Kan jo være noe for neste avstemming?

https://www.nrk.no/kultur/bok/anmeldelse-av-alt-etter-havet-av-lasse-w.-fosshaug-1.13332719

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Den er tatt med i avstemming på bok 10 :)
http://doodle.com/poll/wt3deqmxzfb7hs9p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig at du skriver om Alt etter havet nå -- jeg kjøpte å lastet den ned for omtrent en halvtime siden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var artig ja! Tilfeldigheter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nemlig. Og jeg er helt enig i at den bør være med i neste avstemningsrunde :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er ny tråd om bok nr. 9, Veggen: https://bokelskere.no/tekst/313161/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dystopi er gøy! :D
Jeg har stemt i Doodlen din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velkommen! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Nå er det endelig klar for ny avstemming i dystopisk lesesirkel! Se her: https://bokelskere.no/tekst/312018/

Beklager at den ble så forsinket! Siden det er jul- skal vi ha frist 7. januar? =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Supert, Ajiniakra

Enig med deg, mange spennende dystopier å velge mellom denne gangen. Og det virker fornuftig å skyve fristen for å stemme til over nyttår, så 7. januar høres veldig bra ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har funnet noen nye forslag, og klipper rett fra https://senjavgsbiblioteket.wordpress.com/fordypningsoppgaven/dystopier/

"Rannveig Leite Molven: Der skyene begynner (bm). I den post-apokalyptiske fortellingen Der skyene begynner møter leseren en ung mor og hennes datter som prøver å håndtere hverdagslivet samtidig som alt rundt dem går i oppløsning. Her skildres en verden i forfall, og mennesker som faller fra hverandre. (DnBB)"

"Jon Ewo: 1920 (bm). Sekstenåringen Håkon Lie bokser på kveldene. Søsteren Maria, sitter som politisk fange på Akershus og har blitt syk. De trenger penger til å kjøpe medisin. Hvis han vinner matchen får han penger. Han taper og blir tvunget til å tjene penger på annet vis. 1920 er en roman om det som kunne ha skjedd. Oslo heter i 1920 Kristiania. Femten år før, i 1905, ble ikke unionen med Sverige oppløst. Svenskene oppdaget at Nordsjøen var full av olje. Norge kunne ikke bli fritt. Norge er styrt av en svensk stattholder og det brutale SP – Spesial-Politiet (DnBB)."

"Sigbjørn Mostue: I morgen er alt mørkt (bm). Brage er en vanlig tenåring, med hjertet håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene lever sine trygge liv i oljenlandet Norge, skjermet mot verdens råskap. Tror de. En dag meldes det fra Japan om rasende horder av mennesker, såkalt forrykte. De går løs på alt og alle. Når galskapen og smitten brer seg skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden. I morgen er alt mørkt er en voldsom, men også følsom fortelling hvor skremmende paralleller til hendelser i den virkelige verden gjør dette til tankevekkende lesning (DnBB)."

Og en fra https://www.nrk.no/kultur/bok/seks-boker-om-fremtidens-dystopi-1.12695532
"På listen over dystre fremtidsprofetier finnes Ørjan N. Karlssons «Huset mellom natt og dag», som faller under den såkalte scifi-noir-sjangeren. Han sier på sin side at fremtidsromanen ikke trenger å være preget av en typisk destruktiv noir, men at det ligger noe selvsagt i å skrive seg inn i det universet."

Disse vil jeg veldig gjerne ha med i neste avstemming :D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blir det ny dystopi-lesing i adventstia?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

NÅ er det endelig ny avstemming =) https://bokelskere.no/tekst/312018/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med! ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var innom Ark i Klingenberggata i Oslo sist fredag, og der hadde de rigget til et eget bord med dystopier. Og da tenkte jeg på dere i lesesirkelen her. Jeg skjønner at dere er spredt rundt om i landet, men det kan jo være en og annen som har veiene forbi den Ark-filialen likevel?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
- "Veggen" av Marlen Haushofer.

Søk den gjerne opp her på Bokelskere.

Tove

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forslag til neste avstemming:
"Veggen", Marlen Haushofer
"Fluenes Herre", William Golding
"Web: Betroelser om en truet art", Tor Åge Bringsværd
"Crash", J.G Ballard

Fant de i denne lista her:

https://bokelsker.wordpress.com/dystopisk-oversikt/dystopisk-litteratur-for-voksne/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og takk for kjempegode forslag! :D Jeg finner ikke Crash på norsk, kan det stemme at den ikke er oversatt? Jeg leser gjerne engelsk, men vi har bestemt tidligere en gang at bøkene vi velger skal være tilgjengelig på norsk. Jeg tar den ikke med i avstemming denne gangen, men hvis den finnes på norsk kan vi ta den med neste gang? =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sjekka ærlig talt ikke opp om mine forslag var skrevet på norsk. Veldig greit at vi kun leser de som er oversatt til norsk. Jeg leser også gjerne på engelsk, men ikke alle synes det er ok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fiolinane ble bok nr. 8 i Dystopisk lesesirkel! :D her er tråden om den: https://bokelskere.no/tekst/309222/
Jeg har skrevet at leseperiode er 16. oktober-16. november, høres det ok ut?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Høres bra ut. Bestilte boka i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen! Da var det var flere romaner på delt 2. plass ved forrige avstemning? Skal vi ikke bare ta en ny avstemning, da? :-) Jeg foreslår en ekstra bok: Ben Marcus, "Flammealfabetet". www.dagbladet.no/2015/10/01/kultur/meninger/bok/litteratur/ben_marcus/41237973

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

http://www.dagbladet.no/2015/10/01/kultur/meninger/bok/litteratur/ben_marcus/41237973/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Er det loen mye forslag? hvis ikke, kamslje vi kan lese den som fikk nest mest stemmer forrige avatemning? :-) Håper flere blir med videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jostein har rett – det er fire bøker som kom på "andre plass" sist.
Jeg har lest to av disse forholdsvis nylig, så tror jeg lar være å stemme denne gangen og blir med på felleslesingen hvis neste bok ut blir en av de jeg ikke har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så vidt eg kan sjå så var det fire bøker som fekk nest flest stemmer; Station Eleven / Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel, We / Vi av Jevgenij Zamjatin/ Evgenij Zamjatin, Fiolinane av Jan Roar Leikvoll og Never let me go / Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stemmer! Jeg hadde ikke sjekket. Ny avstemming med omkamp mellom de fire og ett nytt forslag her: http://doodle.com/poll/8s9xnskc59ynh7y3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Er det "Fordi overlevelse ikke er nok" av Mandel? Den har jeg lest...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken var det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan gjerne lese den! Er jo greit at ikke alle/mange av bøkene på avstemningslistene bare skal bli borte :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Nå har ogå jeg vært inne og stemt! Har lest noen dystopier i sommer. "Fordi overlevelse ikke er nok" av Mandel, "Menneskebarnet" av Carey og nå holder jeg faktisk på med oppfølgeren til "Den første", nemlig "De tolv" av selveste Justin Cronin. Jeg fikk etterhvert sansen! :-)
Hadde ikke oppdaget denne forfatteren om det ikke var for denne lesesirkelen. Nå blir det spennende å se hva vi lander på i neste runde.
Vennlig hilsen Tove

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei =) Er det noen som har forslag om bøker vi kan lese? VI har noen bøker fra tidligere som vi kan ta med i ny avstemming, men det er kjekt å ha med noen nye titler også =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er tråd om ny avstemming: https://bokelskere.no/tekst/306528/

Gleder meg til å se hva det blir :)

Siden jeg ikke fant ut av forslaget om In the Country of Last Things av Paul Auster må den vente til neste avstemming :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da er neste bok bestemt, og her er tråden for den: https://bokelskere.no/tekst/306919/

:D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg dropper å stemme denne gangen, for vet ikke om jeg rekker å være med på felleslesingen denne måneden. Hvis jeg får tid, kan jeg jo bli med selv om jeg ikke stemmer.
Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gang jeg er med på avstemming! Spennende å se hva det blir! Er det noen spesiell frist?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velkommen! :-D Vi burde absolutt ha en frist,det glemte jeg ;-) Ut lørdag 13. kanskje?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har dere vurdert Jan Roar Leikvoll - feks Fiolinane? Jeg har ikke lest han ennå, men har sett en rekke anmeldelser - og grugleder meg til å starte. Ekstremt mørkt, men usedvanlig bra, så vidt jeg forstår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jada, jeg foreslo Fiolinane av Leikvoll for en del måneder siden. Jeg frykter også at den er mørk, og er litt tilbakeholden med iver selv om dette er en roman jeg kommer til å lese. Jeg ville gjerne forelå norsk dystopisk litteratur (som attpåtil skal være av god kvalitet) for gruppa. Vi driver gruppa fremover med avstemminger, og selv om Fiolinane har vært med noen runder så har den hittil ikke vært nær å nå opp. Men hvem vet? - Kanskje om en stund har flere lyst til å lese en norsk forfatters dystopiske beretning? Bli gjerne med i lesesirkelen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I tillegg til eit par av bøkene som stend på den gamle lista (ein kan kanskje luke bort dei som fekk færrast stemmer?) så har eg tenkt ein del på Vi av Jevgenij Zamjatin. Den skal visst ha vært ei inspirasjonskjelde for både Geroge Orwell og Aldous Huxley, og det ser ut for at den skal kome i ny, norsk utgåve om eit par veker og bør såleis vere lett å få tak i. Den har forøvrig kome på norsk minst ein gang før, på nasjonalbiblioteket ligg det ei utgåve frå 1959, så med litt flaks kan ein kanskje også finne brukt-eksemplar? Eg gjeng ut frå at den er kurant å få tak i på engelsk også, eller kanskje på russisk for den som heller vil lese på originalspråket?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sidan Vi ligg i tetsjiktet i avstemminga (delt 2.-plass nett no) så skuldar eg å gjere merksam på at lanseringa av den nye norske utgåva er noko forseinka i forholdt til prognosen då eg skreiv innlegget over. Eg har tatt kontakt med Solum, dei seier at dei er i innspurten for lanseringa, og håper på å få den i handelen rundt midten av september.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil gjerne ha med Station Eleven av Hillary St. John Mandel og The Voyage of Anna Blume og Man in the Dark - de to sistnevnte av Paul Auster. Ellers ok å ha med bøker fra tidligere avstemminger, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips! Jeg sliter litt med å finne ut av "The voyage of Anna Blume", lurer på om den heter "In the Country of Last Things"? Men jeg finner ikke ut om den er oversatt. Etterfølgeren er oversatt, så det er litt rart om den ikke er det. Vet du? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp, stemmer at den heter In the Country of Last Things. Må medgi at jeg ikke sjekket om den er oversatt. Paul Auster er en favoritt-forfatter her. Mange av bøkene hans er oversatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei alle sammen :-)
Neste bok er allerede bestemt skal være Salamanderkrigen av Karel Capek. Når passer det å ha leseperiode? Vi er ferdig med den forrige, det er ikke så mye engasjement i diskusjonen. Kanskje vi bare skal starte?(eller,folk må jo få tid å skaffe boka først da) Det er i alle fall heldigvis en relativt tynn bok :-) ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vil være med! Har lånt boka på biblioteket i dag

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velkommen skal du være :-) :-) Her er tråden for diskusjonen: https://bokelskere.no/tekst/304815/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hentet Salamanderkrigen på biblioteket i dag og lest noen få sider. Håper det er greit at jeg slenger meg med :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei,bare veldig gøy at du blir med!! :-) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra! Har lest ca 60 sider og liker veldig godt stilen og humoren så langt :-) Måtte finne både kart over Indonesia og google flere folkeslag for å komme i gang, men så flyter historien godt synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! :-) :-) Her er tråden for denne boka: https://bokelskere.no/tekst/304815/ :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må vere den berømte lagnaden som slo til i dag! Eg visste at eg skulle ha boka ein eller annan stad, men kvar den var, det var heilt usikkert. Sidan eg har lyst til å vere med å lese denne, så tenkte eg at eg får heller låne den på biblioteket - å bruke timar på leiting..Nei! Og så kika eg i bokhylla mellom dei få bøkene eg fekk på plass i går! Den stod ved sidan av ein annan klassikar: Pesten av Camus.
Så derfor blir eg med, det er ei bok eg lenge har hatt lyst til å lese. Også mi utgåve er frå 1971.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tør eg tippe på at den stod til høgre for Camus?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, Jostein! :-) Kor du kunne vite det??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg visste det på ingen måte. Men forfattarnamna er ganske nær einannan alfabetisk, så dersom du på eit eller anna tidspunkt har sortert bøkene dine, eller delar av dei, i alfabetisk orden, så ville jo Čapek kome tett etter Camus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow, sånne sammentreff liker vi :-) :-) Gøy at du blir med!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Reiser på ferie, og blir borte i fire uker. Får se om jeg får kjøpt "Salamanderkrigen" et sted før jeg drar...men tviler. Det er lørdag kveld, og jeg reiser på mandag. Jeg holder fortsatt på med den forrige boka i lesesirkelen. Har masse lesestoff på lista til ferien. Blant annet den siste til John Ajvide Lindquist, "Himmelstrand". Er veldig glad i denne forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Send meg melding hvis jeg kan sende boka til deg,det går jo hvis du ikke er så veldig langt avgårde :-) Uansett , god ferie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Det var snilt av deg, men er på Sardinia. Lest ferdig den forrige (se den andre tråden). Spent på hva dere synes om den dere leser nå. Kjøpte "Menneskebarnet" av M.R. Carey på flyplassen. Men først en vanlig krim. God sommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God lesning og god sommer! :-) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eit par veker er også OK for meg. Har lenge hatt lyst til å lese noko av Karel Čapek, så eg gleder meg veldig til denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og i dag kom boka i posten. Bestilte brukt frå Bokloftet. Godt nøgd med eksemplaret eg fekk, bokklubben sin utgåve frå 1971.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også boka liggende klar, gleder meg til den:) Oppstart om et par uker som Eli under her nevner er fint for meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har boken liggende klar, men tror jeg ikke får startet før om et par uker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal vi starte fredag 24. om en uke?

Jeg er spent på å lese denne boken. Leste den og likte den veldig godt for flere år siden. Får se om den fremdeles duger :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bestilt boka på biblioteket, håper den kan være i hus ikke så lenge etter 24. juni!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har gledet meg til å lese Salamanderkrigen, og har den liggende klar. Vet dessverre ikke hvor aktiv jeg rekker å være her inne framover, men skal prøve å henge med så godt jeg kan. 24. juni høres greit ut. Boka er jo ikke avskrekkende tykk (min utgave er på 269 sider), så hvor lang leseperiode skal vi beregne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Jeg vil gjerne være med på Dystopisk lesesirkel, men kanskje det blir mer som en litt sporadisk deltaker. Ønsker å lese andre typer bøker også, og har ikke tid til en dystopi i måneden. Er dette ok? :-) Har nettopp lest "Lukk øynene" av Josh Malerman. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hyggelig at du vil bli med. For meg er det ok at du ikke er med på hver bok. Men når vi stemmer på hvilken bok vi vil lese, så er det sikkert greit at du stemmer kun de gangene du planlegger å bli med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, selvfølgelig! :-) Gleder meg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bok nr.5: The Passage av Justin Cronin. på norsk Overgangen eller Den første. Ja, den har fått to norske titler. Her er tråden: https://bokelskere.no/tekst/301396/

Jeg synes det var en god idé å velge begge bøkene som fikk 9 stemmer, denne og Salamanderkrigen. Så neste bok er avgjort også. Etter det er det avstemming og helt åpent, så fortsett å komme med gode forslag!! :D

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Weeeee! Elsker denne boken! Har lest den før, men møtte laste den ned på mobilen nå sånn at jeg kan lese den litt histen og pisten, og være med i evt diskusjoner :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er virkelig et fantastisk forslag. Jeg er med!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, så gøy at du vil være med! Håper du blir med oss i denne tråden for neste bok: https://bokelskere.no/tekst/301396/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NY AVSTEMMING!

Jeg har laget klar ny avstemming, håper at jeg har fått med alle forslagene! Takk Krira som skrev hva som skulle med fra forrige avstemming så slapp jeg å sjekke ;p

Alle som er interessert å være med kan gå inn her og stemme:
http://doodle.com/poll/npfw5snpd5a9h3r3

Avstemmingsperiode til 3. april?

Som sist så kan du velge om du vil skrive navnet vi kjenner deg som, eller om du vil være anonym.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig med Eli og Monica: vi kan gjerne lese begge om det blir uavgjort. I så fall har jeg et lite ønske: kan vi lese The Passage først? - Jeg har nemlig begynt på den og storkoser meg med den spennende historien og fortellerevnen til Cronin :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Passage har norsk tittel Overgangen. Eg har så smått starta å søke i nettbutikkar, og då kjem eg også over ei bok med tittelen Den første. Er dette same boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rare greier, det der. Har googlet litt og det ser, for meg, ut som om det handler om én og samme bok - nemlig The Passage (den vi kan stemme på). Begge titlene ligger her på bokelskere og det står under begge titlene at de er første bind i en trilogi. Så da må det vel være den samme boka. Oversetteren ser ut til å være den samme i begge utgavene. Men det er da pussig at forlaget har gitt ut boka under to ulike titler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ut for at det er den innbundne utgåva som har tittelen Overgangen, medan pocket og e-bok heiter Den første. Slår ein opp på Overgangen på bokelskere, finn ein tittelen Den første heilt nederst på sida, under "Andre utgaver". Kanskje fann forlaget ut at boka ville selje betre med ein annan tittel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og etter å ha søkt litt til, så ser eg at svaret er ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kom du meg i forkjøpet - jeg har også sjekket, og funnet ut at det er den, bare med to forskjellige titler, ja :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for at dere fant ut dette. Forlag skal alltid være så forvirrende ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med Eli Hagelund i at vi kan lese begge uten nytt valg imellom. Synes det både er enkelt og ryddig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det Eli og du foreslår høres veldig bra ut. Da har vi to gode kandidater, og det er jo spennende at de er såpass forskjellig innen sjangeren og i tid. Jeg foreslår at vi kårer Passage og Salamanderkrigen til vinnere nå, og leser Passage først. Jeg lager en tråd på den, håper det er OK for alle :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siden det er to så helt klare favoritter, syns jeg vi kan lese de begge to uten nytt valg imellom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da har jeg også stemt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jevnt i teten, det blir nok spanande heilt til fristen gjeng ut,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det ser spennende ut. Jeg må tilstå at jeg er i gang med The Passage/Overgangen og er virkelig hekta! Så jeg håper naturlig nok det blir den :-) Justin Cronins roman er spennende og så velskrevet at jeg ble revet med fra første side. Den kostet bare rundt én dollar på Kindle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, krira, det er veldig spennende, dette her. Og det ser ut som du kan få ønsket ditt oppfylt. Det er riktignok fortsatt et par dager igjen av avstemningen, men akkurat nå er det dødt løp mellom den og Salamanderkrigen på toppen av lista :-)

Så vidt jeg kan se, er det The Passage første bind i en trilogi, så da er det jo mer å glede seg til. Men jeg skjønner ikke det du skriver om prisen. Jeg var inne på Amazon nå, og ser at den koster 11,99 dollar?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er linken til amazon.com hvor prisen faktisk er kun 1,11 dollar :-)

http://www.amazon.com/Passage-Trilogy-Book-ebook/dp/B003TJA8Y2/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=1459506149&sr=8-1

Ja, jeg fryder meg ved tanken på at The Passage er starten på en trilogi; handlingen er såpass lovende hittil at tanken på en trilogi er forlokkende. Nå er boka på 785 sider, så det tar sin tid å komme seg gjennom (heldigvis!).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset, krira.
Nå har jeg prøvd linken din, og får opp en lavere pris, men den er fortsatt 8.06 dollar.
Til den prisen du fant, hadde tenkt å kjøpe den uavhengig om den ble neste bok i lesesirkelen, men nå tror jeg venter og ser. Har ganske mange bøker jeg skal lese som det er, for å si det mildt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så merkelig at du får opp en helt annen pris enn meg og gretemor (hun nevnte iTunes). Jeg har prøvd linken flere ganger og får alltid opp det jeg faktisk betalte: 1.11 dollar. Rare greier!
Jeg er såpass begeistret for The Passage at jeg har bestilt den i hardcover også. Jeg fant den pent brukt via amazon, og da kostet den innbundne utgaven bare 80 kr. Må ha et eks i hylla også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre så har amazon endret prisen fra i går til i dag :(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig godt å høre ... så var det ikke bare jeg som var klønete!
Takk for oppklaring, gretemor :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm.... nå ser jeg også at prisen er endret. Jeg får opp 9,50 dollar nå..... Kanskje det lønner seg å prøve igjen om en stund og håpe at prisen går ned igjen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk krira :-) Ja, jeg får bare følge med å se om prisen går ned igjen.
Et alternativ er selvfølgelig å bruke en kreditt hos Audible og laste den den som lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant også først prisen på 11.99 dollar, men så ser jeg på linken din at boka finnes til 1.11, og den kommer frem når jeg sorterer prisen fra Low to High. Supert, nå lærte jeg noe nytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var jo hyggelig :-)
Og jeg må si jeg er fornøyd med den prisen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du har iTunes koster den kr 8,-

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Supert, jeg har gjort et forsøk på å stemme:-) Var så mange gode forslag at jeg fikk problemer med å bestemme meg, hehe. Så kan tenkes at jeg endrer stemmegivningen underveis før fristen går ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Strålende! Da har jeg stemt :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva ble det egentlig bestemt i forhold til neste bok som skal leses? Komme med nye forslag og stemme over de, eller fortsette med de bøkene som var til avstemning forrige gang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, det blir ny avstemming så bare kom med forslag! =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lenge hatt Salamanderkrigen av Karel Capek på leselista, så vil gjerne foreslå den. Gammel klassiker som først ble utgitt i 1936, med referanser til kommunismens/fascimens fremvekt i Europa. Regnes som en av de mest orginale dystopier i verdenslitteraturen. Sikkert mange som har lest den, men jeg har den ennå tilgode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, den hadde jeg tenkt å foreslå også! :) :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forøvrig lett tilgjengelig både på bibliotek og hos bokhandlere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da blir vel disse med fra forrige runde (de med flest stemmer etter Ready Player One):

Farenheit 451 Ray Bradbury 9 stemmer
Never let me go / Gå aldri fra meg Kazuo Ishiguro 7 stemmer
Oryx & Crake Margareth Atwood 6 stemmer
Fiolinane Jan Roar Leikvoll 6 stemmer
Den utvalgte Louis Lowry 6 stemmer

Da jeg loddet stemningen tidligere var det flere enn meg som gjerne vil ha med Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky. Den er oversatt til norsk og den finnes på Kindle og Audible.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil også gjerne ha Battle Royale med på lista :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner ikke igjen tråden nå, men husker at det ble foreslått at de med flest stemmer på forrige avstemming samt noen nye forslag kommer med (bl,a Metro 2033). Ajiniakra sa nylig at hun er lite innom pga nettproblemer. Vi får håper det løser seg raskt, for det nærmer seg vel tid for ny avstemming.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal vi ha avstemmingen sånn at ny bok er klar rett etter nåværende bok, eller skal vi gjøre oss ferdig med denne før vi tenker fremover? Jeg er åpen for alt :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis vi begynner å stemme 1.april (som er i uka etter påske), så går det kjapt en uke til avstemming og en uke til å skaffe bok - så er det allerede en pause på 2 uker. Kanskje lurt å ikke ha avstemming i påskeuka siden endel muligens er uten nett da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes som Jostein at vi godt kan ha en pause på en uke eller to mellom hver bok. Men hvis det er stemning for å gå rett på en ny etter leseperiodens slutt, er jeg med på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes også at det er godt med en pause i mellom, for å koble litt av og lese andre ting ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølv tykkjer eg det er godt med 1-2 veker opphald mellom lesesirkelbøkene. Men skulle det bli ny bok frå 1. april så prøver eg sjølvsagt å henge meg på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For all del, ingen bråhast. Selv om jeg nettopp skrev at jeg personlig gjerne går i gang med ny dystopi fra 1. april, så er jeg veldig fleksibel. Det vesentlige her er vel å få med seg lesere! :-) Om det i så måte er lurt med et opphold mellom bøkene, så er det helt i orden for meg.
Dermed håper jeg flere lar høre fra seg mtp når vi går i gang med neste dystopi :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lager ny avstemming nå, sånn at alt er klart uansett hva vi bestemmer oss for :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseperioden på Ready Player One er satt til ut måneden. Da tenker jeg at det er fint om vi har avstemming i god tid før det slik at vi kan begynne på en ny dystopi fra 1. april. Det er i alle fall mitt ønske. Har fått litt dilla på dystopier nå :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor foreslår man bøker til neste lesing? Her? I så fall foreslår jeg The Passage / Overgangen av Justin Cronin! Første bok i en storslagen og fantastisk trilogi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, jeg har samlet forslagene som har kommet her + lagt til noen og laget en doodle avstemming på 12 bøker. Hvis veldig få er interessert i en bok er det jo ikke vits i å lese den her =) Tester denne måten å gjøre det på, så kan vi jo lage en liste med de bøkene de fleste vil ha med, og så blir det enklere å administrere lesesirkelen. Er det ok?

Noen av bøkene er mer post-apokalyptiske enn dystopiske. Hvis du ikke vil ha dem med, bare la være å stemme på dem =) Og jeg har tatt ut de som kun var på engelsk siden det har virket viktig at det er mulig å lese på norsk. Det står skriv inn navn, men for alle del, vær anonym om du ønsker det!!

Lenke til bøkene: http://doodle.com/poll/5acqqeukfbh2kz9m

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Avstemmingen er avsluttet og neste bok blir..... * trommevirvel*..... Ready player one. Se egen tråd her: https://bokelskere.no/tekst/299183/

De neste plasseringene:
Farenheit 451 Ray Bradbury 9 stemmer
Never let me go / Gå aldri fra meg Kazuo Ishiguro 7 stemmer
Oryx & Crake Margareth Atwood 6 stemmer
Fiolinane Jan Roar Leikvoll 6 stemmer
Den utvalgte Louis Lowry 6 stemmer

Synes dere at vi skal lese disse også? Vi kan jo lage en liste for fremtiden :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med Eli Hagelund i at disse 5 bør være med på neste avstemming, sammen med nye bokforslag. Flere av dem fikk jo tross alt ganske mange stemmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns disse 5 skal være med på neste avstemming, en avstemming suplert med nye kandidater. Likte stemmeskjemaet ditt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ønsker at Metro 2033 av Dmitry Glukhovsky blir med på avstemmingen neste gang og håper at flere kan tenke seg å lese denne? Den er starten på en dystopisk trilogi som har møtt stor suksess. Den finnes på norsk, engelsk samt som rimelig Kindle-bok (og som engelsk lydbok på audible). Den er også blitt filmatisert. Se for øvrig f. eks.: https://bokelskere.no/bok/metro-2033/355411/ og https://tv.nrk.no/serie/bokprogrammet/mktf01000114/04-02-2014#t=0s

Jeg tenker at det er greit med avstemming også neste gang og synes måten du gjorde det å denne gangen var god. Det er sikkert flere enn meg som har kommet på en bok til de vil ha med på avstemming? Og kanskje de bøkene som fikk veldig få stemmer må vente litt før de kan være med i avstemmingen igjen?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes også vi burde ha en avsteminging før hver ny bok :D Så får alle forslagene bli tatt med pluss at de som er nye til boksirkelen får mulighet til å være med å bestemme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tiltredes!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Støtter deg på Metro 2033, foreslo den i den andre lesesirkelen ein gang i tida men den passar nok mykje betre her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser ikke ut til at Leikvolls Fiolinane når helt opp i denne omgang, men for de som er interessert er den å få kjøpt som e-bok for kr. 79,- på Mammutsalget, som vel varer noen dager til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Papirutgaven har allerede stått en stund i bokhylla mi. Håper vi leser den ved en senere anledning :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært stille fra meg en stund, for jeg har det mildt sagt hektisk for tiden.

Men nå har jeg stemt. Veldig mange bra titler.

Jeg har lest mange av de foreslåtte bøkene, noen av dem forholdsvis nylig, derfor ble det ikke så mange haker fra meg.

Skal bli spennende å se hvilken som vinner og blir neste bok ut i lesesirkelen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk fin og oversikteleg måte å halde avstemming på. Er det satt nokon dato for når avstemminga skal vere unnagjort?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal vi gi det til søndag kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser ut som om neste kanskje blir Never Let Me Go, har lenge hatt lyst til å lese den så jeg er med. Har også hatt lyst til å lese Battle Royale men har aldri kommet så langt, så den kan jo kanskje komme med på lista neste gang?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oooh, kjempebra forslag! Den må vi ta med neste gang!! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Never Let Me Go har stått på leselista lenge her, så den er veldig velkommen :-) Antar at det i så fall blir lydbok for meg. Flere som tenker seg å lese lydbokversjonen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Jeg blir gjerne med fra neste bok, ser ut som det kan bli mange gode leseropplevelser fremover :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Velkommen! Fint at vi blir flere :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha:) Gleder meg til se hvilken bok som blir valgt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du deltatt på avstemmings-tråden?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg var inne og stemte på doodelen. Håper det var greit :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er kjempefint at du vil være med og at du deltok på avstemmingen! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint! Dersom du har/ønsker kjennskap til litterære dystopier, så er det, så vidt jeg har forstått, helt greit å delta :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også glad i dystopier og blir gjerne med, men vet ikke om jeg klarer en bok i måneden... The Road er nokså nylest, men de andre er jeg klar for!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå som julen og nyttårsfeiring er overstått, skal vi prøve å velge en ny bok å lese sammen? Hva sier dere andre?
Jeg har ingen forslag, men hiver meg gjerne med på et av Jenny Dahl Bakkens lenger nede i trådene. Har lest flere av dem, men bortsett fra The Road / Veien av Cormac McCarthy er det lenge siden, så jeg leser gjerne en av dem på nytt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det synes jeg vi skal! :-)

Flest nevner
1) Veien/ the road av Cormac McCarthy
og
2) Menneskebarnet/The girl with all the gifts av M.R. Carey
og
3) Oryx og Crake / Oryx and Crake av Margareth Atwood.

Finner ikke 2 og 3 som lydbok på storytel,men de finnes nok på Audible. Ellers tror jeg alle skal være greit tilgjengelig. Skal vi ta en avstemming?

Vi kan jo også lage en liste vi kan bruke litt fremover i tid. (Men både Veien og Menneskebarnet skal være ganske depresive, så vi bør ikke ra de rett etter hverandre ;-) )

Hva tror dere om det? Kanskje vi kan starte lesingen 13. januar?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Greie forslag :-) Og oppstart 13.1 er fint for meg.

Har også lyst til å nevne Jan Roar Leikvoll (f.eks Fiolinane) og Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro (Gå aldri fra meg).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva om vi starter med Menneskebarnet nå den 13., og så setter jeg opp en liste til neste bok?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da har jeg også bestilt boka og gleder meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gode greier :-) :-)
Enig i at en bok i måneden kan være litt ambisiøst. burde vi kanskje sette litt lenger tid?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det greit med en bok i måneden såfremt det ikke er snakk om en murstein, som krira sier. Men for min del kan vi også gjerne sette en lengre frist, hvis noen stemmer for det. Det viktigste er jo at alle som vil være med får muligheten.

Og så har jeg et forslag til leselista: Ready Player One av Ernest Cline. Den finnes som papirbok og e-bok på både norsk og engelsk (tittelen er den samme), samt som lydbok på engelsk. Det er en bok jeg har vært nysgjerrig på en stund, og som jeg ser får gjennomgående høye terningkast, med et gjennomsnitt på mellom fem og seks for de fire utgavene noen følger her på Bokelsker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er en bok i mnd greit. Er det en "murstein" - noe lenger tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det ikke det, men syns allikevel man skal tilpasse seg de som ønsker lengre tid. Kanskje tipse om et par norske bøker også - Knut Faldbakkens Uår 1 og 2 og Bing & Bringsværds London 2084.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg bestilt boka. Jeg gleder meg veldig til å være med igjen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Endelig en bok jeg kan være med på! Denne boka står allerede på hylla og bare venter på å bli lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg oppfattar det som bortimot avgjort at det blir denne boka, og har bestilt den hjå den lokale bokhandelen. Det er uansett ei bok eg har lyst til å lese.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er med på Menneskebarnet (The Girl with all the Gifts)! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig. Jeg er også med.

Og så trekker forslaget om å ta med Ursula le Guins bøker: Jeg har sjekket igjen, denne gangen på Wikipedia, og ser at Jordsjø-bøkene (Earthsea fantasy series, til sammen seks bøker) ikke er det samme som bøkene Jenny Dahl Bakken nevnte i sitt innlegg, nemlig The Lathe of Heaven og The Disposessed, og at de to sistnevnte nok ikke er oversatt til norsk. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men det ser ut til at hun har skrevet både dystopier og fantasy, og at Jordsjø-bøkene er i fantasy-sjangeren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Høres ut som en god plan. Jeg er med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jippi, dette blir bra =) Glad for at dere alle er med!

Jeg har laget en ny tråd for denne bokdiskusjonen her: https://bokelskere.no/tekst/295947/

Leserperiode 13. jan-13 feb,. er det ok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Strålende!
Lesestart 13. januar passer bra for meg.

Hvis vi skal lage en liste, kan jeg godt tenke meg også å ta med et av de andre forslagene til Jenny Dahl Bakken, nemlig Trollmannen fra Jordsjø / A wizard of Earthsea av Ursula le Guin.
Hva sier dere andre?

Hvis vi skal stemme, går jeg i første omgang for Menneskebarnet / The girl with all the gifts av M.R. Carey.

Leste nemlig Veien for andre gang våren 2013. Oryx and Crake leste jeg om igjen høsten 2013, før jeg begynte på de to siste bøkene i MaddAdam-trilogien. Begge fantastiske bøker som etter min mening godt kan leses flere ganger, men det blir litt for tett for min del, og jeg kan godt tenke meg å vente litt med begge to. Men hvis en av dem går av med seieren, blir jeg i alle fall med på diskusjonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  1. januar passer bra her også :-)

Jeg vet ikke helt hva jeg stemmer for. The Road har jeg lyst til å bli kjent med ihvertfall. Og Margaret Atwood har jeg aldri lest, så det hadde kanskje vært på tide. Men jeg leter kanskje etter litt andre alternativer også.

Dette sakset jeg fra wikipedia ang dystopisk litteratur:

"Dystopia is defined as an alternate society characterized by a focus on negatives, usually frightening, such as mass poverty, public mistrust and suspicion, police state, squalor, suffering, and/or oppression, that society has most often brought upon itself. Most authors of dystopian fiction explore at least one reason why things are that way, often as an analogy for similar issues in the real world. In the words of Keith M. Booker, dystopian literature is used to "provide fresh perspectives on problematic social and political practices that might otherwise be taken for granted or considered natural and inevitable".
Dystopias usually extrapolate elements of contemporary society and are read by many as political warning."

Det virker ikke som om Trollmannen fra jordsjø er dystopisk(A Wizard of Earthsea), synes jeg. Er det det, Monica eller dere andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Her må man tydeligvis være på tå hev for å få med seg ting. En slik lesesirkel høres ut til å være midt i blinken for meg.

Sjekke gjerne ut lista mi over bøker jeg har gravd frem med norske titler/oversettelser:
https://bokelskere.no/lister/125893/liste/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har begynt å samle forslag til senere bøker. Er det noen fra listen du gjerne vil ha med? Det er så mye å velge i at jeg blir litt overveldet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De jeg trenger et lite spark bak for å komme i gang med selv er "Menneskebarnet", "Fahrenheit 451" og "Veien", så de får være mine tips. "Enheten" og "Den utvalgte" som reserveforslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! :-) Menneskebarnet leser vi jo nå, er du med på den? https://bokelskere.no/tekst/295947/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det har gått meg hus forbi

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velkommen! :-)
Fantastisk liste!! :-) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, og takk. :)
Hvordan foregår denne lesesirkelen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi velger bok sammen, har ikke vært så mange før at vi trenger avstemming på hvilken vi skal velge, men kanskje det er smart å begynne med det nå. Så setter vi leseperiode på ca 4 uker. Diskusjonene har stort sett foregått underveis i denne perioden. Vi har mest tatt tak i tanker som har dukket opp underveis, i motsetning til mer strukturerte diskusjoner. Men dette blir bare bok nr tre, så vi driver fremdeles og finner formen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har noen forslag:

"The girl with all the gifts"/"Menneskebarnet" av M. R. Carey. En annen relevant bok, som det også nå lages Netflix-serie av, er "The man in the high castle" av Philip C. Dick. Det er en dystopi som tar for seg hvordan verden/USA ville sett ut om Hitler hadde vunnet andre verdenskrig. Andre "klassikere" er jo Brave New World, Do Androids Dream of Electric Sheep?/Livstyvene, The Road/Veien, The Lathe of Heaven (vet ikke hva den heter på norsk, Ursula le Guin er forfatteren), The Disposessed av samme forfatter, Fahrenheit 451, Oryx og Crake av Margaret Atwood (The Handmaiden's Tale/Tjenerinnens beretning av samme forfatter er også et alternativ)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, her er det mye bra!
Leste Mannen i Høyborgen, som The Man in the High Castle av Philip K. Dick heter på norsk, for mange år siden. Fantastisk bok som gjorde stort inntrykk. Har også lest de fleste andre du foreslår, bortsett fra The Girl With All the Gifts / Menneskebarnet og de to bøkene til Ursula K. Le Guin. Har prøvd å sjekke, mendet ser ikke til at bøkene hennes er oversatt til norsk.

Har du undersøkt om bøkene du foreslår er lette å få tak i? Tenker på problemet flere hadde med å skaffe seg Kallocain. Og så vet jeg ikke om det er viktig for deltakerne om bøkene finnes på norsk eller ikke?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ursula le Guins bøker er oversatt til norsk. Leste dem først på norsk, da jeg var yngre, så leser jeg dme på engelsk nå. Den første heter "Trollmannen fra Jordsjø" eller noe slikt på norsk. De fleste biblioteker har disse bøkene tilgjengelig. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare for ordens skyld, så det ikke blir rot hvis vi bestemmer oss for å lese Ursula le Guin.
Ifølge biblioteket er det fire bøker om Jordsjø (men ingen av dem med originaltittelen The Lathe of Heaven eller The Disposessed) - bare så vi evt. leser den samme boka:

Trollmannen fra Jordsjø : første bok om Jordsjø (originaltittel: A wizard of Earthsea )
Atuans gravkamre : andre bok om Jordsjø (originaltittel: The tombs of Atuan )
Den fjerneste kyst : tredje bok om Jordsjø (originaltittel: The farthest shore )
Tehanu : fjerde bok om Jordsjø (originaltittel: Tehanu )

Disse fire er alle oversatt av Jon Bing, noe som lover godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De to du nevner i parantesen er i en annen serie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at The Girl with all the Gifts er å finne som lydbok på audible. Det gjør også flere av de andre, bl.a. The Road, så da er jeg fornøyd. - Jeg foretrekker lydbok. For meg er det ikke viktig at bøkene er oversatt. Men det kan jo hende det er mest "demokratisk" at de er oversatt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du nevner Oryx og Crake av Margaret Atwood, eg vil sterkt anbefale å lese heile Maddaddam-trilogien (Oryx og Crake, Flommens År, Maddaddam) sidan kvar av dei tre bøkene bidreg til å gjere inntrykket av karakterane, historien og verda den utspeler seg i meir heilheitleg og solid :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere interessante forslag her. Jeg kunne tenke meg å lese The Road :-) Flere som er interessert i den?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser gjerne denne på nytt!

Når det gjelder språk synes jeg bøkene bør være tilgjengelig på norsk, og i ulike formater. Lurer også på om bibliotek er villig til å fjernlåne bøker selv om de eier selv hvis disse er utlånt og det gjelder lesesirkel. Det kan jo hende :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig at du gjerne leser The Road igjen. Jeg er åpen for mye, så jeg blir med selv om det ikke skulle bli den. Vi får vel vente litt og se hva de andre sier og hva de ønsker å lese.

NB:: Mitt lokale bibliotek fjernlåner bøker selv om de selv har disse (og de er utlånt). Så da gjør sikkert alle bibliotekene det. Godt poeng at bøkene bør være tilgjengelig i ulike formater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kom omtrent halvvegs gjennom den, men eg gav meg fordi den var rett og slett for deprimerande for meg der og då. Eg har tenkt å gje den ein ny sjanse ein vakker dag. Det er ein sterk og velskriven roman, og det at den klarte å framprovosere ein sopass sterk reaksjon hos meg kan ikkje vera anna enn eit kvalitetsstempel :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er kjempebra. Las den ganske nyleg, har den ferskt nok i minnet til å bli med på diskusjonar utan å lese den om att, dersom det skulle bli aktuelt med ei samlesing av denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah, perfekt, jeg elsker dystopiske bøker! Dystopisk sci-fi er en av mine absolutte favorittsjangre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bare å henge seg på Kallocain her : https://bokelskere.no/tekst/292503/ =) =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det virker som flere kan tenke seg å lese Kallocain - meg selv inkludert. Hvor mange blir med på den? :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka ser lovende ut! Det lokale biblioteket hadde den ikke, men jeg har prøvd å bestille den via dem. Om det dukker opp noe, så blir jeg med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott om vi blir flere! :-) For øvrig kan du se forslag mht hvordan du får tak i gratis ebok eller lydbok (betaling) andre steder i tråden :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, men jeg foretrekker papir!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Osebro antikvariat ser ut til å ha den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde vanskar med å finne den sjølv. Bestilte eit brukteksemplar frå Bokloftet førre veke, men fekk beskjed i dag om at nokon kom meg i forkjøpet. På antikvariat.net ser det ut for at det berre er svenske og danske utgåver å få tak i. Heller ikkje bokbyane i Tvedestrand eller Fjærland gav resultat. Kan jo hende Fjærland har likevel, dei skriv på sidene sine at ikkje alle bøkene er søkbare.

Etter ein del googling fann eg eit par eksemplar frå antikvariat som truleg ikkje er med i antikvariat.net. Endte opp med å ringe til Nome Antikvariat, trefte ei hyggeleg dame som fann boka med ein gang. Einaste eksemplaret dei hadde.

Den andre eg fann ser ut til å vere paperback, og er hjå Osebro Antikvariat. Foreslår å ringe dei for å høyre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ebok er gratis /biblioteket (se tips annet sted i tråden). Ellers er det rimelige svenske papirutgaver eller lydbok. For min del blir det trolig en kombinasjon av lydbok og gratis ebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir med. Boken var ukjent for meg, men etter å ha lest litt om den så fikk jeg lyst til å lese den med dere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg blir med, med forbehold om at boken fenger. Ser ut til at jeg må lese den på e-bok, da biblioteket sin utgave er utlånt til januar (!) og jeg ikke vil lese den på svensk. Er det noen som vet om utgaven fra Nasjonalbiblioteket kan lastes inn på en eller annen app til telefonen? :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg blir med :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg e med :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte jeg for moro skyld skulle sjekke hva Kallocian kostet som svensk e-bok. Jeg fant flere utgaver – deriblant en gratis – på BOKON.

Jeg blir med!
Min utgave er på 290 sider – hva tenker dere om leseperiode?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal vi sette lesedato f.eks. 14. desember? Litt over en måned siden desember ofte slukes av andre ting?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heilt greit.
Enn start då? Kanskje om nokre dagar, slik at dei fleste rekk å skaffe seg boka? (Sjølv venter eg på bruktbok i posten, evt. på ein beskjed om at nokon andre har kjøpt den før meg)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fjortende desember høres greit ut, synes jeg. Kan vi ikke bare si det sånn, hvis ingen andre har noen innvendinger?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg satte start fra mandag, jeg :)

Her har jeg laget en tråd diskusjonen kan ligge i: https://bokelskere.no/tekst/292503/

Dette blir spennende! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Strålende!
Gleder meg til å starte og til å lese denne sammen med dere fra mandag av :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan man melde på egen bok til Dystopisk lesesirkel? :)

Politisporet (2014)

Ellers er jeg interessert i å være med, også som leser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er åpen for alle forslag,men jeg tror ikke at denne boken er helt i sjangerfeltet til denne gruppen. Men velkommen til å delta som leser og bidragsyter :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kva skjer vidare? Skal ein forsøke seg på ei bok til i løpet av hausten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hva med noe som Chrysalids? www.goodreads.com/book/show/826845.The_Chrysalids Er det noen som vet noe om den? :-) Kunne vært spennende å tre litt ut av dystopitrenden som er nå og utforske noen eldre dystopier. kanskje? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det virker absolutt som en spennende bok, men da jeg prøvde å finne en norsk oversettelse av denne, men kunne ikke finne noen. Det er mulig jeg ikke har sett godt nok etter, men om boka ikke er oversatt til norsk er det vel kanskje litt ekskluderende å velge den? Både med tanke på at ikke alle leser engelske bøker, og fordi den med all sannsynlighet blir en del vanskeligere å få tak i da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg antok at den var oversatt,men jeg burde sjekket, for jeg kan heller ikke finne denne på norsk. Da må vi finne en annen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg liker tanken på ei litt gamal bok, for å veklse på. Har lest bittelitt gamal sci-fi dei siste åra, og tykkjer det er kjempemoro. Dette får meg til å tru at eg også vil like gamle dystopiar. Når eg tenker meg om, så har eg jo lest (høyrt) Anthem av Ayn Rand i sommar; den var heilt grei, den.

Dessverre så har eg ikkje overvettes god oversikt over sjangeren, så inntil vdare så har eg ikkje nokon gode forslag. Dvs, eg har nyleg fått Faldbakken sine Uår-bøker i hus, men eg veit ikke om dette er eit godt forslag. Og dei er jo ikkje SÅ gamle heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Kallocain av Karin Boye? Svensk forfatter, boka er fra 1940 tror jeg. Høres spennende ut. Gøy å lese noen "lokale" også!
www.bokus.com/bok/9789174290875/kallocain/

Boka finnes både på norsk og svensk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg har bladd litt igjennom nokre lister a la "klassiske dystopier" og "dystopier du MÅ lese" i kveld, og dette er ei av bøkene eg festa meg ved. Så, ja, skulle det vere stemning for denne så er i alle fall eg med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka kan lastes ned på svensk til 19,- på adlibris.com.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nasjonalbiblioteket har også tre utgåver som kan lesast frå norske IP-adresser. Frå 1947, 1970 og 2000. Den siste er nok med overlegg gitt ut det året, sidan undertittelen på boka er "roman fra år 2000"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt tips, Jostein. Imidlertid ble jeg tussete da jeg så at hun skriver hele boka uten avsnitt. Slik tekst uten luft synes jeg er slitsomt å lese. Men man venner seg kanskje litt til det. Så om det blir denne, så går jeg trolig for lydbokversjonen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm.... kan ikke se det har kommet andre forslag. skal vi prøve den? :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt i orden for meg hvis det blir Kallocain :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har ikke kjennskap til den. Etter et kjapt søk på amazon, så ser jeg at den bl.a omtales som "forgotten classic". Jeg er åpen for denne eller andre forslag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikkert også med på en ny bok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med på en til. Hva tenker dere andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også blir gjerne med å en til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vil jeg også! :-) Er det noen som har forslag? Kanskje vi skal forsøke oss på en mer klassisk dystopi?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er det opprettet en tråd for bok nr. 1: Wool av Hugh Howey: https://bokelskere.no/tekst/289665/

Gleder meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klikk Godt sagt hvis du blir med å lese Kriras forslag : Wool av Hugh Howey! :-) Denne har jeg fått anbefalt flere ganger men ikke lest.
Kommenter hvis du har andre forslag! ( kommenter andre ting og hvis du vil ;-) )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser i "puljer", ikke noe i perioder, og masse i andre perioder, så lesesirkel er ikke noe for meg, men har et tips til en trilogi dere kanskje bør begynne å lese; Oryx og Crake, Flommens år og Maddaddam av Margaret Atwood.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for forslag! Har lest den første,mem den likte jeg ikke så godt.. Men jeg har skjønt at jeg er i mindretall der! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette interesserer meg. Er forresten i gang med en dystopi nå: Wool av Hugh Howey. Har ikke kommet så langt, så om det er interesse for den er det flott. Ellers så tittet jeg på listen til Julie, og der er det veldig mye bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dersom det blir her på bokelskere så blir eg gjerne med som "hangaround", sånn frå bok-til-bok basis, dersom det er greit. Tykkjer dystopiar er interessant, men eg ynskjer å lese ein del andre ting også.

Innlegget ditt aktualiserer forøvrig denne førespurnaden til administrator, ang. om det er råd å legge inn funksjonar i bokelskere tilpassa lesesirklar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så gøy at dere vil være med! :) Inviter gjerne inn flere hvis du kjenner noen som kunne syntes dette var interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde helt klart blitt med :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint at dere fant bloggen min nyttig! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er kjempebra! Bare synd at noen av dystopiene var vanskelig å få tak i ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler å prøve bookdepository.com :D Jeg foretrekker det fremfor amazon fordi de har gratis shipping. De har kanskje ikke alt på lista men garantert mer enn norske sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, ja. Det kan jeg dessverre ikke gjøre noe med. ;) Men om man er villig til å lese engelsk og handle rett fra britiske eller amerikanske butikker (brukt om nødvendig) blir det i hvertfall litt lettere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så gøy. Jeg er gjerne med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AtmanTine SundalMayBeathe SolbergBjørg L.Readninggirl20Inger-LiseTonesen81Synnøve H HoelSimen "Boktimmy" IngemundsenVibekeLinnRandi Annie FramnesAnniken LHarald KMathilde PedersenWenche VargasJulie StensethRune SkntschjrldTralteRisRosOgKlagingLene Regine KjølaasKathleen Rani HagenGitte FurusethcamillaSaraAgnete M. HafskjoldTone SundlandTorill Elisabeth RevheimmoiraMonaBLTine Victoria Halvorsen Tronierandreas h. o.Thomas KlakeggNinaPangLeserKarin BergRandiAEllen E. Martol