Jeg tror brødre er blant de viktigste støttespillerne der. Hvis du har en bror som på en måte skjønner at dere er like mye verdt, så kan brødre være skikkelig viktig. De kan være de som på en måte sier til foreldrene: hvorfor skal hun ikke få lov til å være med på det, eller hvorfor får jeg og ikke hun? Og det tror jeg har mye mer effekt... Jeg har en lillebror, og han kan være litt sånn. Backe meg. Og jeg tror det å kunne ha den typen relasjon er kjempeviktig, at brødre har et veldig stort ansvar. De kan være med på å normalisere det med at jentene er en likestilt del av samfunnet overfor foreldregenerasjonen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hele familiens ære ligger liksom i jomfrudommen din.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ok, så var jeg ikke helt Sana-boss, da. Jeg var ikke med på noen buss, jeg gikk ikke i russetoget, men jeg gikk i barnetoget og delte ut russekort, og jeg følte meg mer selvsikker i skolegangen ukene før 17. mai. Så kanskje en del av fasiten er å bare gi litt faen? Å gå i russebukse var min protest mot det sosiale presset, de negative normene og de systematiske begrensningene som var satt for meg som "innvandrerdritt", "muslimjævel", "hun vestlige", "vantro" og "feministjævel".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikke slik at vi sier til alle at de skal skrive kronikker, det er sjukt mange jenter jeg kjenner som sier selv at de ikke ønsker å skrive kronikker under eget navn. Eller i det hele tatt. Og det er helt greit. Men dem må vi også se. De må også ha et sted å gå for å fortelle sin historie. Alle må være like mye verdt i denne debatten. Det er det dette handler om. Det handler ikke om at alle som opplever ting må ut i media og skrive og blottlegge seg for å bli tatt på alvor. Ikke i det hele tatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

N Vi snakker ikke om disse tingene for å kritisere eller henge ut vår egen kultur. Det vi gjør, er å ta et oppgjør med noe vi opplever som en ukultur i den kulturen. Vi snakker om det fordi vi mener at vi ikke må velge mellom å være enten-eller. Jeg tror vi kan være både-og. For meg er det viktig å kunne snakke høyt om dette og samtidig være stolt av min flerkulturelle bakgrunn og kulturen foreldrene mine kommer fra. Jeg skjønner ikke hvorfor noen mener at det er en motsetning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så morsomt Kari :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja så absolutt! Lista mi var skammelig fri for kvinnelige forfattere, i dag ville jeg helt klart tatt med både Rshøi, Stien og Munro, pluss Lydia Davis, Dorothy Parker, Marie Aubert, Merethe Lindstrøm og Flannery O'Connor for å nevne noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at fotballkampene i La Catedral ikke var slutt før laget til faren min hadde vunnet. Kampene kunne vare i opp til tre timer, og for å vinne hadde han ingen problemer med å flytte de beste motspillerne over på sitt lag. Og selv om de hadde en dommer, riktig kledd i svart og det hele, så var lengden på kampen avhengig av om pappas lag ledet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De rystelsene Medellìn på den tiden gjennomgikk som følge av krigen mellom faren min, myndighetene og Cali-kartellet, fikk følge av nok en grusom massakre på nøyaktig samme dag som det kolombianske landslaget røk ut av VM, etter kampen mot Kamerun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han var sikker på at han skulle klare å rydde opp i de rettslige problemene han hadde i Colombia, men når det gjaldt USA, var det helt andre priser som gjaldt for å kunne kjøpe seg ut av problemene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En annen gang hadde min fetter Nicolàs - som sikkert veide rundt 130 kilo på den tiden - lyst på en hamburger som de bare solgte på kjøpesenteret Oviedo i Medellìn. Dermed ble helikopteret satt i gang og noen timer senere fikk han sin doble burger med en kjempeporsjon pommes frites til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette andre møtet hadde en helt annen tone, for det enorme bordet var omgjort til et notarius publicus-kontor, hvor de nye eierne - og fem advokater de kunne rådføre seg med - satt og plukket eiendommer som om de byttet fotballkort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I dag har bokelskere.no flyttet til et nytt datasenter, til nye og kraftigere servere.

Dette betyr at alle nå er logget ut, men utover dette burde den eneste forskjellen nå være at mange sider nå laster raskere enn før.

De nye serverene befinner seg hos AWS i Dublin for de som måtte være teknisk eller geografisk interesserte. Vi har skiftet databasemotor fra MySQL til AuroraDB, noe som ved testing har vist seg å ha store fordeler.

Webserveren har fått dobbelt så mye minne, ny linuxversjon og en saftig prosessoroppgradering. Den bruker nå en nyere versjon av nGinx og uWSGI til å servere nettsider.

IT-avdelingen er henrykte over oppgraderingene, og håper ingen uforutsette problemer oppstår.

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Bokelskere.no ble oppdatert grytidlig i dag morges.

Jeg har oppdatert rammeverket som driver nettstedet (django) samt en rekke programvarebibliotek som vi bruker.

En hel del kode har også blitt oppdatert og tilpasset disse nye versjonene.

Oppdateringen har gått forholdsvis smertefritt, og jeg krysser fingrene for at alt virker som planlagt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leser ikke så mye høyt til barna lenger men av og til. Vi hadde våre favoritter, og Gubben og katten-bøkene var veldig populære husker jeg. Og noen triste bøker, som jeg den dag i dag ikke klarer å lese uten å begynne å grine; Piken med svovelstikkene og Farvel, herr Muffin. Ellers kan jeg nevne bøkene til Bjørn F. Rørvik med Reven og Grisungen, de er morsomme og man får trent lattermusklene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mulig boka egentlig bare står til en 5-er. Men den har den beste starten jeg har lest på en krimbok på veldig lenge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

84 Charing Cross Road av Helene Hanff.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok, det var bra bøkene ikke hadde forsvunnet.

Søkefunksjonen kobler utgave sammen til verk:

f.eks har verket Ringenes Herre flere utgaver:

The lord of the Rings (9780261102309)

Ringenes Herre (9788210048654)

Hvis du søker etter lord rings er det første treffet verket med id 2626 i databasen vår.

Når vi skal presentere dette verket i søketrefflista velger vi den utgaven av verket som har flest følgere og viser den. Den mest populære utgivelsen av dette verket er norsk, så du får se denne norske utgivelsen på tross av at du søkte på engelsk.

Når du søker etter en bok du har i boksamlingen din, er det en viss sjanse for at du har valgt en mindre populær utgave av verket, og du får da opp en +Boksamling-knapp ved siden av denne utgivelsen i søkelista selv om du har en av de andre utgivelsene i boksamlingen din fra før.

Dermed kan du det virke som at en bok i samlingen din ikke er lagt til fra før - fordi utgivelsen i søketrefflista er en utgivelse du ikke har lagt til.

Tenker dette var både oppklarende og forvirrende på samme tid, kanskje mest det siste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du flere detaljer rundt dette? Husker du hvilke utgivelser der er snakk om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig enig, skulle akkkurat til å poste omtrent samme kommentar selv.
Fatter ikke hva folk liker med boka. Jeg syntes bare den var langdryg og uendelig kjedelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg