A little life

av (forfatter).

2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.37 (214 terningkast.)

507 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Shortlisted for the 2015 Man Booker Prize 'Astonishing and unsettling ...A masterwork' San Francisco Chronicle 'Announces Yanagihara as a major American novelist' Wall Street Journal Brace yourself for the most astonishing, challenging, upsetting and profoundly moving book in many a season. An epic about love and friendship in the twenty-first century that goes into some of the darkest places fiction has ever traveled and yet somehow improbably breaks through into the light. When four graduates from a small Massachusetts college move to New York to make their way, they're broke, adrift, and buoyed only by their friendship and ambition. There is kind, handsome Willem, an aspiring actor; JB, a quick-witted, sometimes cruel Brooklyn-born painter seeking entry to the art world; Malcolm, a frustrated architect at a prominent firm; and withdrawn, brilliant, enigmatic Jude, who serves as their center of gravity. Over the decades, their relationships deepen and darken, tinged by addiction, success, and pride. Yet their greatest challenge, each comes to realize, is Jude himself, by midlife a terrifyingly talented litigator yet an increasingly broken man, his mind and body scarred by an unspeakable childhood, and haunted by what he fears is a degree of trauma that he'll not only be unable to overcome-but that will define his life forever. In a remarkable and precise prose, Yanagihara has fashioned a tragic and transcendent hymn to brotherly love, a masterful depiction of heartbreak, and a dark examination of the tyranny of memory and the limits of human endurance.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9781447294825

EAN 9781447294825

Omtalt sted New York

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

131 53 16 8 5 1

Bokomtaler

Føler meg mentalt filleristet etter å ha lest denne boken. Det tok mange timer og tårer, og det var det verdt. Når noen sier at det bare er en bok – det har ikke skjedd i virkeligheten – så tar de feil. Jeg var der.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Som en av veldig få lesere er jeg nå overlykkelig over å være ferdig med denne boka! At jeg ikke avbrøt den før er bare ren stahet. Ja det er en sterk historie og boka er slett ikke uten visse kvaliteter, men den er altfor lang, altfor omstendelig og overforklarende. Det lesses på med unødvendige detaljer og beskrivelser som ødelegger for selve handlingen og nerven i boka.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Stedet er New York der vennegjengen Malcolm, Jude, JB og Willem prøver å gjøre karriere.
De er som oftest blakke, og definitivt rotløse.
Etter som årene går, blir relasjonene dypere, men vennskapet blir stadig satt på prøve. Limet i vennskapet er gåten Jude.
Det er i store trekk Judes historie som har "hovedrollen" i boka. Hans historie er grusom, og boka er såpass sterk at jeg måtte lese den i etapper.
Leser mer enn gjerne mer fra denne forfatteren!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En vond og vakker historie, og ikke én side for lang. Jeg er en del av livene til Jude og William, og flere ganger gråter jeg faktisk, sånn på ordentlig, andre ganger lukker jeg øynene fordi det gjør vondt å lese, får vondt i magen eller kjenner at jeg smiler. I det hele tatt: Yanagihara har en evne til å kapre meg helt og fullstendig, denne boka kommer til å bli med meg for alltid.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest ferdig boken - etter å ha lest de siste sidene så sakte som jeg overhode har klart. "Sorgen" som oppstår når man lukker boken for siste gang, etter å ha levd sammen med Jude, Willem, Malcom, JB og alle de andre fantastiske - og grusomme - personene skapt av Hanya Yanaghiara de siste intense dagene, vil sitte i lenge. Det samme vil denne sterke historien om vennskap, lidelse og kjærlighet gjøre. En fantastisk bok.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg tror at vennskap handler om å finne mennesker som er bedre enn en selv er - ikke smartere, ikke kulere, men snillere, rausere, mer tilgivende, og så skal du sette pris på det de kan lære deg, og prøve å høre etter når de sier noe om deg, uansett hvor ille, eller bra, det måtte være, og så skal du stole på det de sier. Det er det som er det vanskeligste av alt. Men det er også det aller fineste.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Det er alltid enklere å tro på det man allerede tror, enn å prøve å tenke annerledes

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Alt hadde vært så mye morsommere den gangen. Hva var det som hadde skjedd?
Det var vel alderen. Og med den: Jobb. Penger. Unger. Alt som skulle forebygge døden, alle tingene som skulle gi fortrøstning, kontekst og innhold. Marsjen fremover, diktert av biologi og konvensjoner, som selv ikke den mest uærbødige kunne stå imot.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Wasn't it a miracle to have survived the unsurvivable? Wasn't friendship its own miracle, the finding of another person who made the entire lonely world seem somehow less lonely?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

What was happiness but an extravagance, an impossible state to maintain

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Elena Ferrante, the bestselling pseudonymous Italian author behind "My Brilliant Friend", has named her favourite 40 books by female authors around the world.

Deler her Elena Ferrante sin fullstendige liste, inkludert beskrivelser av alle bøkene på listen. God og variert inspirasjon til hva man kan lese av kvinner fra hele verden.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bøker som på hver sin måte er så vonde å lese, at jeg nesten skulle ønske jeg ikke hadde lest dem.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Inspirert av Bokprogrammet i P2 sine anbefalinger i mars 2020 av tjukke bøker som egner seg å lese når man har mye innetid, har jeg satt opp min egen liste over gode bøker jeg har lest og som er fra ca. 450 sider og oppover.

Jeg har lagt inn kommentarer på de jeg tidligere har skrevet noe om, og de som jeg har såpass ferskt i minnet at jeg kan gi noen stikkord om min leseopplevelse. Så er det noen bøker som det begynner å bli såpass lenge siden jeg leste at det bare er minnet om en god bok som sitter igjen, og de får stå ukommentert.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker eg har notert meg at eg berre må lese ... så snart eg er ferdig med alt det andre eg berre må lese! For mange gode bøker, altfor lite fritid ...!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker legges til lista i den rekkefølge de fullføres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Samlede verker" av Lydia Sandgren
 • "Den forbudte elven" av Chigozie Obioma
 • "Hvem drepte Bambi? - roman" av Monika Fagerholm
 • "På jorda er vi glimtvis vakre - roman" av Ocean Vuong
 • "Et godt liv - roman" av Jens M. Johansson
 • "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" av Joyce Carol Oates
 • "Becks siste sommer" av Benedict Wells
 • "Ut av ensomheten" av Benedict Wells
 • "Jente, kvinne, annet" av Bernardine Evaristo
 • "Transitt" av Rachel Cusk
 • "Lang lysende elv" av Liz Moore
 • "Alle dagers ende - roman" av Jenny Erpenbeck
Alle bokanbefalinger for dette verket