Zulejkha åpner øynene

av (forfatter) og Marit Bjerkeng (oversetter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.18 (22 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202688011

EAN 9788202688011

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1939-1945 1918-1939

Omtalt sted Sovjetunionen

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 12 3 0 0 0

Bokomtaler

For en historie! En gripende fortelling om hvor mye motgang og nød et menneske er i stand til å tåle, og om hva som, midt oppi alt det grusomme, kan gjøre livet verdt å leve. Foregår i Sovjetunionen på 1920 -30 og -40-tallet, kronologisk fortelling, lettlest men rikt språk. Komplekse og levende karakterer som er i stadig utvikling. Trist, nesten deprimerende tone, men med glimt av håp og glede midt oppi det hele. Lang historie, men det blir aldri kjedelig eller stillestående. Tankevekkende innblikk i tragisk del av Sovjetunionens historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Zulejkha åpner øynene» er en uvanlig helstøpt debutroman. Den lå i flere år på toppen av bestselgerlisten i Russland og var lenge den mest lånte boken på bibliotekene i Moskva. Romanen følger Zulejkhas videre skjebne i det sovjetiske systemet, fra fangenskap i provinshovedstaden Kazan, til hun blir plassert i en krøttervogn mot Sibir. Der blir hun innlemmet i fellesskapet til de andre fortapte, folk fra alle samfunnslag og yrker som er forvist til arbeidsleirene i øst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk og medrivende. Jeg har jo alltid visst at Stalin drev og flyttet p[ folk, men akkurat hvordan det skjedde, har jeg aldri tenkt over. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket