Eg skal sjølvsagt ikkje ha noko på dette salet. Men det kan jo vere moro å sjå kva bøker som er lagt ut for sal, og til kva pris.

Dei offisielle mammutsal-sidene er her. Katalogen blir lagt ut i morgon 29. januar, stend det.

På Haugenbok ser det ut for at dei alt har lagt ut bøkene, men såvidt eg kan forstå er langt frå alle prisane korrekt angitt enno. Får tru det rettar seg til i morgon. Men for den som har lyst til å smugkike på kva for bøker som kjem, så ser det ut for at ein kan gjere det her.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Mammutsalget har kommet og gått uten min deltakelse i flere år. Men i år var jeg innom nærbokhandelen i et annet ærend, og kom ut igjen med Wislawa Szymborskas - "Livet er den eneste måten" og Jon Fosses "Poesiar etter Henrik Wergeland".
Kjempefint!

Eg er litt utanfor meg sjølv

litt ovanfor meg sjølv

vil eg gå attende til meg sjølv
der eg ligg
eller vil eg lyftast bort

eg er litt over meg sjølv
men så er eg attende
lagd på plass att
i meg sjølv

  • Jon Fosse
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Szymborska-boka stend på mi liste også ... over bøker å sjå etter til halv mammut-pris om nokre dagar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var akkurat det jeg hadde tenkt også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper ikke skjønnlitteratur (er bibliotekar og vasser i bøker på jobb), men det blir alltid noen faktabøker fra Mammutsalget. I år ble det en bok om bevere og en om hoggorm. :o) Veldig fornøyd!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å vasse i bøker på jobb høyrest bra ut. Hadde eg skulla velge yrkje ein gang til, så hadde nok bibliotekar kome høgt opp på lista.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bibliotekaryrket hadde kommet høyt opp også på min liste, muligens helt på toppen. Sikkert behagelig å vasse i bøker på jobben.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Planen var å ikke handle så mange bøker i år, men det ble noen likevel. Jeg endte opp med seks bøker i dag da jeg var i bokhandelen.

Jørgen Jæger - Fortielsen. På salg, men ikke mammut.
Jens Lapidus - Sthlm Delete
Emelie Schepp - Hvite spor
Stefan Ahnhem - Den niende graven
John Hart - Syndenes forlatelse
Kaja Nordengen - Hjernen er stjernen. Jeg har vært på foredrag med henne, og dette var ganske interessant, så da ble jeg nysgjerrig på boka hennes også.

Så nå blir det mye krim å kose seg med utover vinteren + litt annet. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

To hittil:
Pierre Lemaitre - Irène
Arto Paasilinna - Verdens beste bygd

Og så får det greie seg. Kanskje. Og mest truleg ikkje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, då har eg vore hos bokhandlaren og henta dei to bøkene eg hadde bestilt...pluss tre til! Eg eig ikkje karakterstyrke på boksal, og som ei dame eg trefte sa: "Det er vel di form for godteri du har i posen"! Og, det er det....
Spesielt "Marias testamente" berre måtte eg ha, sidan dei hadde berre eit eksemplar av den...Ja,ja :-)
og tre av desse vart faktisk mine i dag

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Karakterstyrke er til for å testast. Sjølv testa eg min på den lokale bokhandelen i dag. Eg har bestemt meg for ikkje å kjøpe mammut-bøker som er prisa over kr 100,-. Det blei to i dag, så er det eit par til som kan bli aktuelle, og når mammut er over og røkla gjeng til halv mammut-pris er det stor fare for at det kjem ei lita røys i hus. Vi får sjå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som vanleg har bokklubben sitt eige sal samstundes. Men eg tykte utvalet var litt magert dette året.

For dei bøkene som også er på mammut-sal er inntrykket mitt at det er litt hipp som happ kvar det er rimelegast. Det løner seg nok å sjekke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg fant faktisk 8-10 bøker til meg selv pluss en del julegaver :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ekte mat av Andreas Viestad var på mammutsalg så da er jeg storfornøyd! Gleder meg til endelig å ha mitt eget eksemplar som jeg kan holde inn til hjertet og ta en svingom med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal "selvfølgelig heller ikke" ha noe. Men......notert meg et par, tre, fem bare sånn i tilfelle. Og så er det det at jeg har en liten lokal bokhandel som det er hyggelig å støtte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sit med årets Mammutkatalog i hendene...og må nesten le. Eit par av bøkene har eg nyleg kjøpt, til berre ein tredjedel av mammutprisen!
Men- eit par bøker blir det kanskje likevel...sjølv om eg ikkje akkurat er i mangel på lesestoff!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var ikkje fritt for at eg knisa litt i går også...var innom bokhandelen for å justere Mammutbestillinga mi, og medan eg gjekk der og venta på ein eg skulle møte, kika eg litt i eit par salgskasser dei har. Enda opp med to bøker ...svært rimeleg. Den eine av dei var ei hadde vurdert å bestille. No fekk eg den til ca halv pris av mammutprisen.
Så ja...eg vert litt mistenksam når det gjeld heile mammuten. Sjølv om eg skjønar at bokhandlane må få nok inntekter, så er det dumt at dei prisar opp bøker som nyleg har vore på billigdisken!
(Ho som jobba der sa at ho ikkje hadde hatt tid til å ta bort alle dei nedprisa bøkene)

Elles var det kjekt å sjå ei flott ny utgåve av En by som Alice av Nevil Shute

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein får jo langt på veg kjensla av at dette er eit "juksesal", eg har som deg sett fleire av bøkene lagt ut til lavare pris på tidlegare sal.

Nei, her er det berre å ta det heilt med ro. Det kjem truleg betre tilbod seinare. Og det dei ikkje greier å selje unna på sjølve mammutsalet blir gjerne lagt ut til "halv Mammut-pris" etterpå. Når det skjer, kan det fort bli ei 10-15 bøker på ynskjelista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset! Fra lista på Haugenbok har jeg allerede merket meg noen som kanskje skal i hus med tid og stunder - forutsatt at prisene er reelle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siste opptelling viser 49 uleste bøker i bokhyllene, så det blir neppe mammut- handel på meg denne gangen. Dessuten er jeg nabo til et bibliotek, hvor jeg låner altfor mye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ut i fra den offisielle sida ser det ut som lommeboka og eplekassene jeg skal lage bokhylle av, sier JA til 3-5 bøker. Noen av de utlagte har jeg allerede, noen er lånt på biblioteket, noen skal jeg sjekke nærmere i tilfelle kjøpetrang...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bokhyller av eplekasser passer bra for deg som bor i fruktdistriktet Hardanger ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempe greit at du la det ut =). Jeg sjekket ut en del bøker og tror sannsynlig jeg blir nødt å handle litt i år også. Kjøper egentlig noe hvert år på Mammut salg :) Ha en god kveld videre :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MaikenKaren RamsvikannelinguaNorahReadninggirl20Marianne  SkageDun AenghusLeseaaseEivind  VaksvikHelena EBeathe SolbergQuijotebokxleserJostein RøysetLilleviHarald KKorianderBård StøreMelissa EikelandHildeØyvind BerekvamAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKjell PDemeteringar hBjørg L.Sigrid NygaardTanteMamieIngunn STonjeLine DahleAgnethe Katarina LandreTillaAnnebjBoktimmyMarteMereteTonje-Elisabeth StørkersenKine  Selbekk OttersenVanja Louise