Alle andre

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Armada 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (44 terningkast.)

118 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Ingunn Øvrebøs eksemplar av Alle andre

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Klokt og vakkert

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Connell og Marianne vokser opp i den samme irske småbyen, men der ender likheten dem imellom. De kommer fra hver sin verden, og ingen lar dem så mye som et øyeblikk glemme sin plass i det lille samfunnet. Den gnistrende tiltrekningen mellom skolens kjekkeste gutt og den smarte, rike, venneløse jenta er og forblir deres hemmelighet. Og da de møtes igjen på universitetet i Dublin er rollene byttet om, men tiltrekningen mellom dem like komplisert og elektrisk.
Alle andre er en kjærlighetsroman, en fortelling om hvordan et menneske kan forandre livet til den andre. Den viser oss hvor vanskelig det er forandre den vi dypest sett er. Hvordan stolthet og usikkerhet gir grobunn for misforståelser som aldri kan rettes opp. Med hjerteskjærende ømhet avslører den forholdet mellom sex og makt, mellom ønsket om å såre og bli såret, ønsket om å elske og bli elsket.
Vinner av Costa-prisen 2018

Bokdetaljer

Forlag Armada

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293687061

EAN 9788293687061

Omtalt sted Irland

Språk Bokmål

Sider 269

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 20 18 2 0 0

Bokomtaler

Sally Rooney blir av noen betegnet som "Salinger for Snapchat-generasjonen" og kanskje det ligger noe i det? Normal people handler om vennskap og om kjærlighet, og ikke minst forskjellene mellom det vi sier og det vi faktisk gjør. Den handler også om hvordan vi blir påvirket av omgivelsene til å ta avgjørelser som nødvendigvis ikke gjør oss så lykkelige. Boken anbefales på det aller sterkeste!

Hele omtalen kan leses her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva kan stå i veien for ekte kjærlighet? Vel, klassetilhørighet, sosial status, egen usikkerhet og en hel haug med ting kan sabotere for denne kjærlighetshistorien.

Vi følger Marianne og Connell fra videregående til studenttiden. Marianne kommer fra en rik familie, men hun har et ganske kjølig forhold til moren og broren sin. På skolen er hun flink og venneløs. Connells mor jobber som vaskehjelp for familien til Marianne. Det er slik Connell blir kjent med henne. Han er populær på skolen og vil holde vennskapet med Marianne hemmelig.

Dette er bare det første hinderet, men de kommer stadig tilbake til hverandre gjennom de neste årene. Synsvinkelen veksler mellom de to, og det gjør at vi forstår begge og kan se sammenhenger de ikke kan se.

Boken setter ord på finstilte følelser. Den får frem usikkerheten i relasjoner og ulike sosiale sammenhenger. Hva som blir sagt, hva som ikke sies, hva som ligger mellom linjene.

Boken maler frem en magisk stemning. Alle følelsene, det føles så inderlig og ekte. Til tider er det hjerteskjærende, trist og rått, til tider vakkert. Akkurat som livet er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er ikke første gang Marianne tenker at slemhet ikke bare sårer offeret, men også gjerningsmannen, og kanskje på en dypere og mer permanent måte. Man lærer ikke noe veldig dypt om seg selv bare ved å bli mobbet; men dersom man mobber andre, lærer man noe man aldri kan glemme.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Legger ut bøker vi har lest i lesesirkelen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nora eller Brenn Oslo brenn - roman" av Johanna Frid
 • "Sinne - roman" av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen
 • "Sommeren 58" av Annie Ernaux
 • "Aftenland" av Therese Bohman
 • "Jeg er, jeg er, jeg er - ett hjerteslag fra døden" av Maggie O'Farrell
 • "Livet med Dolly Wilde - roman" av Caitlin Moran
 • "Fabrikken" av Joanne Ramos
 • "Samtaler med venner" av Sally Rooney
 • "Nå er alt" av Amy Giles
 • "Melkemannen - roman" av Anna Burns
 • "Krigslys" av Michael Ondaatje
 • "Under mistelteinen - tolv julehistorier" av Stephanie Perkins
Alle bokanbefalinger for dette verket