Det Sara skjuler

av (forfatter).

Aschehoug 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.46 (26 terningkast.)

47 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788203265280

EAN 9788203265280

Omtalt sted Karasjok

Språk Bokmål

Sider 158

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 14 6 2 2 0

Bokomtaler

I Det Sara skjuler følger Lajla, bestevennina til Sara. De to jentene lever et normalt liv, med skole, venner, gutter, festing og mer til. Men etter en fest blir alt anderledes. Sara blir unnvikende og tom i blikket. Lajla får vite bruddstykker av hva som hendte den kvelden, og skjønner den ekle sammenhengen. Sara har blitt voldtatt, men ønsker å holde det skjult. Lajla vil finne hvem som gjorde det, og få vedkommende til å angre.

Det Nedrejord gjør som er så bra er at hun skriver om små samfunn nord i Norge, og med samisk ungdom i hovedrollene. Det står sterkt også i denne romanen. Små ting som at navnene deres er litt forskjellig fra samisk til norsk gir en fin ramme rundt historien, og en åpning til det samiske miljøet for oss søringer.
Jeg synes hovedtemaet i denne fortellingen ble tatt opp på en meget god måte. Følelsene som Sara har kommer godt frem gjennom Lajla sin synsvinkel, men går samtidig ikke altfor tett innpå de vondeste tankene. Det eneste jeg vil dra frem som litt problematisk er at "spenningen" om hvem voldtektsmannen er overskygger den såre historien. Mysteriet, kampen og trangen til å vite hvem føltes for stort. Når det er sagt så likte jeg boken veldig godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

en god bok om et viktig emne. Litt sen i starten, men troverdig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En sår og sterk ungdomsroman. Hovedpersonens bestevenninne har blitt voldtatt, og veien til å finne ut hvem som gjorde det og hva som skjedde er lang og sår. Jeg liker at boken er skrevet fra et annet perspektiv enn offerets; hjelpeløsheten og avmakten hovedpersonen kjenner på er formidlet på strålende vis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nydelig bok, om man kan si det om en bok om voldtekt. Handler om Lajla som er venninne med Sara og en kveld kommer Sara hjem til Lajla og er helt forandret. Sakte, men sikkert finner Lajla ut hva som har skjedd og finner en løsning til slutt. Boka handler om forholdet mellom to venninner, om det å stole på hverandre og løfter man ikke klarer å holde. Flott bok til ettertanke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka hadde eigentleg eit br tema og innhald, men eg syns forfattaren skreiv litt dårleg. Spenningskurve var ikkje heilt slik den burde ha vore, og det var rett og slett kjedelig i første halvdel av boka. Anbefalast ikkje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Helt ute" av Maria Sand
 • "På leit etter hjartet ditt" av Tone Nilsen-Bie
 • "Under" av Sturla Bang
 • "Blomstring" av Elizabeth Craft
 • "Du veit ingenting - roman" av Sigrid Agnethe Hansen
 • "Utegym i minusgrader - roman" av Øystein Samson Tjentland
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Gutten i kjelleren" av Katherine Marsh
 • "Hvis hvalen dreper meg" av Hilde Hylleskaar
 • "Det finnes ingen sannhet" av Kathrine Olsen Nedrejord
 • "Prosjekt 360" av Anneli Klepp
 • "Pizzaboyz" av Håkon Bohne
Alle bokanbefalinger for dette verket