Svik

krim

av (forfatter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.34 (123 terningkast.)

294 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En tysk turist blir funnet drept i en bygd på Sunnmøre. Kajsa Coren er tilbake i barndomsbygda Losvika. Hun arbeider med en bok om kvinnene under andre verdenskrig, og kommer over flere krigsmysterium. Etter hvert oppdager hun at menneskene i bygda bærer på mørke hemmeligheter. Så skjer det et nytt drap. Dette er den tredje romanen om Kajsa Coren.

Omtale fra forlaget

En idyllisk bygd på Sunnmøre blir åsted for drap. Liket av en eldre mann blir funnet i en båt som driver på fjorden. Mannen viser seg å være en tysk turist som har feriert i bygda i mange år. Svik er Teiges tredje bok med Kajsa Coren - en kriminalroman som handler om hvordan mørke hemmeligheter fra både nær og fjern fortid, løgner og fortielse kan få uhyggelige konsekvenser.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203352614

EAN 9788203352614

Serie Kajsa Coren (3)

Genre Krim

Omtalt sted Herøy (Møre og Romsdal)

Språk Bokmål

Sider 299

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 45 56 13 2 0

Bokomtaler

Teige er tilbake på nivået med den første boka med Kajsa! Herlig spennende bok, bra driv, fin oppbygging, historisk lærerik, fint språk og flyt, og spennende slutt! Kort sagt en krim- og spenningsbok som innfrir forventningene. Bok 2 om Kajsa innfridde ikke, og skuffelsen var stor. Men her er vi tilbake tli nivået i bok 1 om Kajsa, og det er virkelig bra!

Boka virker veldig realistisk, da jeg er sikker på at det er fortsatt flere hendelser fra krigen som preger mange mennesker i Norge. Det var forskjellige valg under krigen som får store konsekvenser enda, selv om en ikke tenkte på det da, at det kunne gi slike konsekvenser. Mye bitterhet, hevntanker, kjærlighet, og ikke minst svik.

Teige har fått med mange menneskers historier inn i denne krimromanen, og det er med på å gjøre dette til en god bok. Det er ikke alltid bare selve krimhandlingen som jeg synes gjør boka spennende, men også alle parallellhistoriene. I et slikt lite og tett og gjennomsiktig samfunn er det lett å kjenne seg igjen i mange av personene.

Artig å følge Kajsa videre, bli enda bedre kjent med henne og familien. Spennende å se hvordan det går i det arbeidsmessige samarbeidet med eksmann Aksel og ny samboer Karsten.

Kort sagt en spennende krim- og spenningsroman som jeg virkelig anbefaler. Jeg brukte kun noen få timer på denne, var vanskelig å legge i fra seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende og god krim, herlig "må-lese-ferdig" bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har anmeldt boken for Budstikka her. http://www.budstikka.no/kultur/anmeldelser/slurvete-og-spenningslost-1.7526663

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin bok som var interessant fra først side og bare ble mer og mer spennende. Innholdsrik med tema fra krigen og tyskertøsenes skjebne. Bra driv, lett språk, korte kapitler. Leste denne i ett jafs idag. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Svik", Trude Teige.
Hvis du tar utgangspunkt i ei fin lita bygd i Herøy, bygger historien videre med å knyte en tråd i en butikk, en campingplass, noen lokale politifolk, gamle menn og damer, som opplevde tyskerne underkrigen på nært hold - noen av dem nærmere enn andre. Kaster alt dette opp i luften, får hjelp av etterkommerne av disse til å løse opp floken som blir når det lander - ja, da får du Svik. En krimbok med "noko attåt". Siden jeg egentlig er Herøyværing, er det mest det lille ekstra jeg liker med Trude Teige. Litt for tette og stramme tråder innerst i denne knuten, og litt løse halvslitne tråder ute i periferien, men en ok bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han fikk meg til å føle meg som det viktigste mennesket på jorda,sa han. - Men lærte meg også at alle mennesker er like mye verdt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Men hvorfor bry seg om hva andre mente. Var han ikke egentlig blitt til en annen enn den han ville være, tvunget inn i en slags konformitet?
Hvorfor gjør jeg ikke det jeg vil?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man kan lyve veldig lett for å beskytte et barn, tenkte hun.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene ønskes kjøpt hvis noen selger de innbundet for en billig penge. Eller enda heller byttes med noen av alle de bøkene jeg har ute for salg her. Lydbøker uten hakk i cd ene er også aktuelt!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Aldri tilgi - en Kajsa Coren-krim" av Trude Teige
 • "Jenta som sluttet å snakke - krim" av Trude Teige
 • "Løgnere - en Kajsa Coren-krim" av Trude Teige
 • "En hjelpende hånd" av Trude Teige
 • "Ofrenes offer" av Bo Svernström
 • "Pasienten - krim" av Trude Teige
 • "Uten skyld" av Viveca Sten
 • "Svart landskap" av Eystein Hanssen
 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Syndebukken" av Sofie Sarenbrant
 • "Du skal lide" av Frode Eie Larsen
 • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver