Omtale fra forlaget
I september 2010 finner religionshistorikeren Øystein Morten levninger den katolske kirken hevder tilhører Olav den hellige. Vitenskapelige eksperter ved Universitetet i Oslo, i Uppsala og i USA settes på saken. Jakten på Olav den hellige er i gang.
Røntgenfotografi, karbondateringer og DNA-strukturer, viser sammen med nye kildestudier en helt annen mann enn den Snorre skildret.
Dette er fortellingen om en annen Olav enn den vi kjenner. En mann som dukker opp som leiesoldat i England på begynnelsen av 1000-tallet.
Samtidig handler denne boken om tro og håp i middelalderen, om en mektig kirke, forbyttede lik og om hemmeligheter som har ligget gjemt hos domkapitlet i Nidaros.
Øystein Morten (f. 1973) er religionshistoriker fra universitetet i Oslo og forfatter.
Han har tidligere vært distriktskonservator i Vest-Telemark. For bøkene Stavkyrkja i Eidsborg. Ein biografi (2008) og Magnus den gode (2011) har han fått svært gode kritikker.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2013
Format E-bok
ISBN13 9788243007826
EAN 9788243007826
Omtalt tid Vikingtiden
Omtalt person Olav II Haraldsson
Språk Bokmål
Sider 256
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En meget underholdende bok av religionshistoriker Øystein Morten. Boka er lagt opp som to parallelle historier. På den ene siden følger vi Morten i nåtid hvor han prøver å finne ut om Olavsbeinet som man har i St. Olavskirken i Oslo faktisk stammer fra Olav Haraldsson eller ikke, på den andre siden får vi også historien om Olav den Hellige. Begge deler er interessanse, den første fordi vi får innblikk i forskning og detektivarbeid, den andre fordi historien om Olav Haraldsson er veldig interessant. For meg som historiker med middelalderen som fagfelt er helt klart delen om Olav Haraldssons liv og virke mest interessant. Morten klarer å gi liv til den etter hvert kjente historien. Han skriver veldig, veldig godt. Han benytter seg av spenningsjangerens metodikk med korte kapitler som gjør at vi hele tiden vil lese videre. Dette er etter min mening den beste fremstillingen av Olav Haraldsson som er skrevet.
Anbefales for alle som er interesserte i norsk historie, vikingtid og middelalder.
Meget spennende!
Lettlest. Fint grep med hopp mellom nåtid og fortid. Har tatt noen klare valg for å levendegjøre det historiske materialet, og jeg synes ikke det bikker over. Morten tillegger ikke for mange følelser til de historiske karakterene. Samtidig vet man ikke så mye mer på slutten av boka enn på begynnelsen, og når jeg hadde lest Den svarte vikingen først ble denne litt for lett. Men som en liten smakebit på et innholdsrikt tema fungerer den.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket77 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHer er fagbøker jeg hadde glede av i 2013. Noen av titlene har omtaler.
Anbefalt historisk litteratur. For det meste faglitterære utgivelser.
Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.
Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.
Som ansatt på bibliotek skriver jeg som regel en omtale av bøkene jeg leser. Her er titlene fra 2014.