Historien

av (forfatter) og Signe Marie Sanne (oversetter).

Den norske bokklubben 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (51 terningkast.)

254 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken forteller om Italias og hele verdens historie i årene 1941-47. Med krigen som ramme gir romanen et portrett av enken Ida Ramundo, en lærerinne som sliter med epileptiske anfall. Hun blir voldtatt av en tysk soldat som er på vei til Nord-Afrika, men gutten hun føder som resultat av dette, blir Idas lys gjennom krigsårene.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788252539745

EAN 9788252539745

Serie Århundrets bibliotek

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 606

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 20 10 2 0 0

Bokomtaler

Denne boka var for meg en helt unik opplevelse. Det å få innblikk i hovedperson historie tilknyttet til Andre verdenskrig historie var fantastisk godt skrevet og utarbeidet av forfatteren. Skildringene er levende ekte og troverdige. For en perle av en bok som gir meg mye mer innsikt og forståelse av historie, ikke minst Italia sin historie og hvordan mennesker er generelt. Skal definitiv anbefale denne boka videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hele starter i Roma. Året er 1941. Ida er lærer, enke, og mor til Nino. Idas mor var jøde, noe som ble holdt hemmelig for omverdenen.
En kveld blir Ida voldtatt av en ung, tysk soldat, som tror Ida er prostituert. Resultatet av voldtekten blir en gutt; mørk som moren, men med farens blå øyne.

En historie om livet i Italia både under og etter 2. verdenskrig.
Interessant, men langdryg til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Og av alle de døde, var de første 850 utvilsomt de heldigste. Gasskammeret er det eneste barmhjertige ved konsentrasjonsleiren.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et hvilket som helst kvinnelig vesen som på dette tidspunkt hadde dukket opp i porten (jeg snakker her ikke om en vanlig pike eller gatepike i strøket, men om et hvilket som helst hunndyr - en hoppe, en ku eller et esel!) og sett på ham med noe bortimot et menneskelig blikk, kunne han ha omfavnet med makt, han kunne ha lagt seg forelsket ned for føttene hennes og kalt henne meine Mutter!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hva byen Roma angikk, var Nino personlig imot at man skulle spare den og ta så overdrevent hensyn til den. Tvert imot ville det ikke være noe galt i - mente han - om bombene falt der, Romas største verdi lå jo nettopp i ruiner, Colosseum, Trajans forum osv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fra www.bokklubben.no:

"Noen bøker er bedre enn andre

På initiativ fra De norske Bokklubbene deltok 100 verdenskjente forfattere fra 54 land i en avstemning der alle fikk stemme på ti skjønnlitterære verk. De 100 bøkene som totalt fikk flest stemmer, utgjør Verdensbiblioteket."


Titlene er ikke rangert. Bøkene er listet opp alfabetisk etter forfatteres navn. Jeg har skrevet hvilket land forfatterne er fra ved siden av hvert verk. Når det gjelder utgaver har jeg rett og slett valgt dem med flest eiere her på bokelskere.no.

Her var det noen verker jeg har lest, en del verker jeg kjenner til, og en del jeg ikke kjente til fra før, og gjennomgangen av disse bøkene gjorde meg mer nysgjerrig på litteratur fra flere steder i verden og lyst til å utvide horisonten enda mer. Livet er for kort... ;-)


Godt sagt! (23) Varsle Svar

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Verdensbiblioteket

Jeg er imponert over dette initiativet fra De norske Bokklubbene. Verdenslitteraturens skattkiste må stadig vernes. Ikke bare yngre mennesker, men også de eldre, trenger en påminnelse om hvor vidunderlig, variert, rik og omfattende litteraturen er.
Doris Lessing

Bare å starte i den ene enden, skal bli de 100 beste


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den altfor lange lista av uleste bøker i hylla


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den store Sertão" av João Guimarães Rosa
 • "Nostromo - en fortelling om kyststaten" av Joseph Conrad
 • "Zenos bekjennelser" av Italo Svevo
 • "Alexandria-kvartetten 1" av Lawrence Durrell
 • "Barbara - roman" av Jørgen-Frantz Jacobsen
 • "Lang dags ferd mot natt - skuespill" av Eugene O'Neill
 • "Usynlig mann" av Ralph Ellison
 • "Arturos øy" av Elsa Morante
 • "Pedro Páramo" av Juan Rulfo
 • "Herr Tristram Shandys liv og meninger" av Laurence Sterne
 • "Berlin Alexanderplatz - fortellingen om Franz Biberkopf" av Alfred Döblin
 • "Seks personer søker en forfatter" av Luigi Pirandello
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver