Fantastisk bok, rørende, spennende, informativ og simpelthen genial. Anbefales til alle som har et minimum av interesse for historien, denne er fra fascismens Roma.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Enig med deg. "Historien" er skildret i en svært realistisk og usentimental stil. Det er det jeg liker med den, og som også gjør boka så troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er hjertens enig, boka er glimrende, den gir et grundig innblikk i kampen mellom fascisme og kommunisme i krigens Italia. Forfatteren avslører hovedpersonens skjebne litt etter litt på genialt vis, og avslutningen på boka er det mest bevegende jeg har lest noen sinne. En klassiker som fortjener å bli lest av mange.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Useppe, Useppe!" Jeg satt i et klasserom på Blinder'n og gråt som en unge mot slutten... samtididg er den som Åshild sier, veldig realistisk og usentimental i måten å behandle politiske og historiske tragedier på. Det er de personlige forholdet til Useppe og mamma som rører så innerst i sjelen. Den er jo på mange måter evig aktuell også, og er både en stor leseropplevelse og et historisk/politisk vitnesbyrd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg registrerer at noen mener stilen er unsentimental. Interessant at forfatteren i sin tid ble beskyldt for å være for sentimental. Den forskjellige oppfattelsen av dette kan være fordi boka har adskilte spor, d.v.s. historien om fascismen og krigen, og historien om Useppe.

Kjenner noen til om denne er filmatisert?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er slik jeg oppfatter det også. Boken omhandler hverdagslivet i Roma under krigen og fascismen på en sentimental, til tider tåredryppende måte, samtidig som den beskriver det universelle og evige i undertrykkelse, krig og lidelse på en heller nøktern og allmenngyldig måte. Det er nettopp denne kombinasjonen som gjør boka så enestående synes jeg. Enkeltmenneskets skjebne tegnes hånd i hånd med Historiens gang. Ja, den er filmet (1986), både for TV og kino, med Claudia Cardinale som Ida. Ikke sett den, men vet at den ble kritisert for nettopp å ikke helt klare å oppfylle nettopp denne kombinasjonen av det hverdagslige og det universelle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Markus IngebretsenAnniken RøilBjørg RistvedtMetteHarald KJosteinReadninggirl30Kirsten LundNina Solåsandreas h. o.Pia Lise SelnesMarita LoeRufsetufsaKarin  JensenNinaRolf IngemundsenIngunn STanteMamieAndreas BokleserBookiacAnette SsiljehusmorAgnete M. HafskjoldMarianne AugustaAjiniakraEivind  VaksvikTine SundalTheaHanne MidtsundInge KnoffAud Merete RambølCathrine PedersenLilleviGro-Anita RoenHilde H HelsethIdaHilde Merete GjessingKarin BergGunn Kari  PlatheMartin