I 1994 møtte Xinran kvinnen Shu Wen, og ble grepet av hennes utrolige livshistorie; i 30 år – et halvt liv – vandret Shu Wen i fjellene Nord-Tibet, på leting etter sin forsvunne ektemann, soldat i Kinas hær. Dette er fortellingen om denne vandringen og dens dramatiske konsekvenser for den unge Wen. Når hun endelig vender hjem til Kina er ingenting som før. Men mest av alt er Himmelgraven en beretning om hva det innebærer å ofre alt for den du elsker. Xinran fikk mange lesere med sin forrige bok Stemmer i natten. Hun er en stadig mer profilert forfatter og journalist gjennom sin spalte i The Guardian og som engasjert debattant i forbindelse med det økende fokuset på Kina både som økonomisk stormakt og turistmål.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205410091
EAN 9788205410091
Omtalt tid 1945-1999
Omtalt person Wen Shu
"Det er ingen som liker å gråte, men tårer vanner sjelen."
Se alle bokelskere som følger dette verketPart 2: Asia, Australia, New Zealand etc.
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.
Du har vel hørt uttrykket? Ting man ikke vet hvor kommer fra, eller kanskje heller ikke vet hvordan man endte opp med det… Disse bøkene har jeg fått, men reisen deres mellom forlaget og det at et familiemedlem sto med dem i en bærepose på trappa hos meg med andre fingeren på ringeklokka, nei, se det, vet jeg lite om… Altså, "datt av en lastebil", herved forklart.
En liste om viktige bøker som jeg har lest for å bli kjent med kinesisk kultur. Jeg har vært i Kina en del ganger og har lest en rekke bøker av kinesiske forfattere. Her er mine anbefalinger: