Kort med vilje. Trenger sårt tips.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg ser du har med en novellesamling av Pearl S. Buck på lista di, så du er altså ikke nødvendigvis ute etter bare kinesiske forfattere.

Buck var amerikaner, men tilbrakte en stor del av sitt liv i Kina og påstås å ha kjent landet godt. Hennes mest kjente verk Den gode jord er en klassiker som er vel verd å lese; trolig var det den som skaffet henne Nobelprisen (til manges forbauselse, for resten av forfatterskapet er lite påaktet).

Pearl S. Buck har skrevet flere romaner med handling fra Kina, blant annet Kvinnepaviljongen og Den siste keiserinne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aiai, det har visst gått litt fort i svingene. Det er ikke en novellesamling, men, som du helt riktig har observert er jo slettes ikke P. S. Buck en ektefødt kineser. Boka er likefullt ganske god lesning, om enn ikke på nobelnivå. Takk for at du sa fra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har omtalt følgende på bloggen min(thauke2read): Ma Jian 'Beijing Coma', Zhang Xianlang: 'Gras Soup' og ' Den halve mannen', + noen allerede nevnt, som 'Omstreifere', du finner de under vignetten 'Kinesiske smakebiter'. Andre bøker jeg ikke ser du har fått tips om, og som heller ikke ligger inne på bloggen min (foreløpig): Qui Xiaolong: 'To Byer' + flere krimbøker, Ha Jin: 'Waiting', 'Oceans of Words', 'The Bridegroom', Yu Hua: 'Brothers' og 'Fortiden og straffene', Su Tong: 'The Boat to Redemption', Dai Sijie: 'Herr Muos omreisende divan', Hong Ying: 'Elvas datter'. akkurat nå leser jeg Chun Sue. 'Beijing Baby' og kommer med blogginnlegg på den i nær framtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kikket litt på bøkene til Qui Xialong nå, og syntes forfatterskapet virket interessant. Lurer på om bøkene om Inspector Chen burde leses i rekkefølge, eller om de stort sett er frittstående?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så vidt jeg har skjønt er de frittstående, de to jeg har lest var iallefall det. De fleste som skriver serier i dag unngår vel at lesere ikke kan hekte seg på nær sagt hvor som helst, men samtidig er det jo ofte en personlig utvikling/historie rundt helten/hovedpersonen som kan tilsi at bøkene leses kronologisk om en først har tenkt å lese alle/mange. Personlig synes jeg nok mange andre nyere kinesiske romaner er mye bedre enn bøkene til Qui Xialong, har f.eks lagt ut omtale av en jeg anbefaler så sent som i dag på bloggen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for grundig svar med mange god tips (og innbakt bloggtips)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres fascinerende ut! Tusen takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Svikets sommer" av Hong Ying.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! Skriver Hong Ying på engelsk eller på kinesisk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste en norsk oversettelse, men om den var oversatt fra kinesisk eller engelsk husker jeg ikke :)

Kan se ut som at hun gjør begge deler ^^, http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_ying

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bak den røde lykten av Su Tong, her får du et innblikk i hvordan livet kunne være for kvinner i overklassen i det gamle Kina, med flerkoneri, æresdrap og det hele. Boken er også filmatisert, og filmen er faktisk like bra som boken. På engelsk heter den Raise the Red Lantern, og er en del av en bok med tre kortromaner ved samme navn. Denne har jeg liggende ulest, men om resten er like bra som Bak den røde lykten har jeg noe å glede meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste litt om den, høres veldig interessant ut. Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tillegg til de bøkene av Amy Tan som Karin J. anbefaler (de er gode), kan du prøve Balsac og den lille kinesiske syersken. Du finner mer informasjon om den bak lenken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Balsac og den lille kinesiske syersken har jeg allerede lest, og den nådde ikke helt opp hos meg. Men, takk for tipset uansett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg glemte å nevne Kvinner i natten av Xinran. Den boka gjorde et dypt inntrykk, kanskje spesielt fordi dette er historier som er nedtegnet i nyere tid. Hadde jeg ikke "vunnet i lotteriet" og blitt født i Norge, kunne disse historiene ha vært om meg og mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tjen folket var ingen favoritt, men jeg tror jeg skal gi Landsbyens blod en sjanse. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Amy Tan har flere gode bøker, bl.a "Beindokterens datter", "Kjøkkengudens kone", "Lykke og glede" og "Å redde fisk fra å drukne". Alle disse er gode bøker.

En annen forfatter du kan titte nærmere på er Han Suyin

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er ikke helt sikker på om jeg velger å telle Amy Tan som kinesisk, siden hun er født og oppvokst i statene (sånn som jeg forstod det). Men et par av bøkene virket interessante. Så, takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Amy Tans bøker er krydret med kinesisk tankegang da hun har vokst opp i et hjem med kinesiske foreldre - mye spennende der. Hun skriver godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen