Amabelle, en ung kvinne fra Haiti, er hushjelp hos en velstående offisersfamilie i Den dominikanske republikk. Hun elsker Sebastian, som er landarbeider. Året er 1937, og de drømmer om en fremtid sammen. Ryktene begynner å gå om at den dominikanske presidenten planlegger en nasjonal renselse. Snart mobiliseres hæren mot svarte landarbeidere med et fremmed språk.
Forlag Pax
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788253020402
EAN 9788253020402
Omtalt tid 1918-1939
Tildelt litteraturpris Årets beste oversatte bok av nyintrodusert forfatterskap 1999
Fantastisk bok, spesielt når jeg kjenner landene og kulturen der borte så godt som jeg gjør, er dette en bok jeg likte godt, selv om den er tøff. Viser virkelig litt av den gale tankegangen president/diktator Truilljo hadde, og som han og deler med enkelte andre historiske galninger!
Veldig mange bøker har ordet "elv" i selve tittelen, andre har elvens navn. Jeg har prøvd å samle de, etter min mening, gode bøkene jeg har lest, eller ønsker meg, som relateres til elver. Dette er bøker hvor elven på en eller annen måte står sentralt. Håper lista kan inspirere andre til å sette seg ned å lese bøkene ved elven.
Reading the World: Read a book from every country in the world. Here's my growing list of titles and recommendations.