Jeg husker uhyggesfølelsen denne ga meg. Den er fremdeles aktuell, dessverre. Etnisk rensing er ingen god idé, men dukker til stadighet opp igjen.

Forlaget skriver om denne boka:

Amabelle Désir, en ung kvinne fra Haiti, er hushjelp hos en velstående spanskættet offiserfamilie i Den dominikanske republikk. Hun har bodd hos familien siden foreldrene druknet i grenseelven Massacre da hun var åtte år. Amabelle elsker Sebastien, som er landarbeider. Han er vakker, også med sine arr i ansiktet etter skarpe sukkerrør. Amabelle og Sebastien deler drømmer og planlegger fremtiden sammen. Året er 1937. Ryktene begynner å gå om at den dominikanske presidenten Trujillo, El Generalissimo, planlegger en nasjonal renselse. Snart mobiliseres hæren mot svarte landarbeidere med et fremmed språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vanvittig sterk og bra bok. De fleste her i Norge vet nok ikke så mye om Haiti eller den Dominikanske. Boka ga et vist inntrykk av historien. Men jeg skulle gjerne hørt en dominikaners syn på hva som skjer i boka, for selv om dette er godt skrevet lurtre jeg på under lesingen om dette kanskje var litt ensidig? Jeg er selvfølgelig klar over grusomhetene som skjedde under persillemassakeren, over 20 000 haitere ble drept på fem dager, men jeg lurer på hvor mange dominikanere som bidro til dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag