Fantastisk bok, spesielt når jeg kjenner landene og kulturen der borte så godt som jeg gjør, er dette en bok jeg likte godt, selv om den er tøff. Viser virkelig litt av den gale tankegangen president/diktator Truilljo hadde, og som han og deler med enkelte andre historiske galninger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har bare lest en annen bok av henne - "Breath, eyes, memory" - som jeg likte godt. Men det er lenge siden, og jeg husker egentlig ikke. Det er Haiti, eller tar jeg feil?
Jeg har hørt om boka du har lest, og ser du gir den en sekser....tror jeg må sette den på "ønskelista".

Har du lest Chimamanda Amichie? Hun skriver fra Nigeria, og sannsynligvis helt annerledes, men det er i samme sjanger på en måte - historier fra land vi sjelden hører om, og som de fleste i Norge vet lite om. Selv om jeg antagelig står i fare for å svelge roman-versjonene av historien rått, siden jeg ikke har noen faktakunnskap å balansere mot, føler jeg at jeg lærer noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei
Nei, har ikke lest andre bøker av Edwidge Danticat, men i og med at jeg kjenner en del til historien fra før, er nok det og litt av grunnen til at jeg likte boka så godt. Når man har bodd der og sett hvordan forholdet mellom dominikanere og haitianere er også i dag, så gir boka et ganske sterkt inntrykk av hvor mye verre det egentlig må ha vært i 1937.
Har ikke lest noe av den andre forfatteren du nevner, men kanskje det er ei jeg og bør prøve. Takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har skrevet "Rød hibiscus", en oppvekstfortelling, og "En halv gul sol" som handler om Biafra-krigen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S