En liste om viktige bøker som jeg har lest for å bli kjent med kinesisk kultur. Jeg har vært i Kina en del ganger og har lest en rekke bøker av kinesiske forfattere. Her er mine anbefalinger:


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Har lest tapte døtre og det var en veldig sterk og trist bok. Skal lese de andre av Xue Xinran også

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er svært gode bøker. Jeg har lest alle og har møtt henne noen ganger i Bergen da Adopsjonsforeningene har invitert henne til samtaler med foreldre med barn fra Kina. Det har vært veldig interessant. God lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken av disse vil du anbefale mest? Er listen slik at den beste boken ligger øverst eller hvordan tenker du om lista?Kina er spennende kultur jeg vil lese mer av og om. Ha en god dag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei
Ingen prioritering i listen. Jeg kan anbefale alle. Det spørs litt hva du er ute etter.
Mo Yan er nobelprisvinneren i litteratur av 2012. Han beskriver livet på landsbygda på en sterk og rå måte. Dette er på ingen måte "koselitteratur". Hvitløksballadene er samfunnskritisk, og du bør være forberedt på sterk lesing. Han maler ut virkeligheten i detalj, så du blir nærmeste kvalm. Han skriver nærmest naturalistisk. Men det er historisk riktig, så med tanke på at dette har vært mange menneskers virkelighet, tenker jeg at det er viktig å lese. I noen av bøkene hans vil du finne innslag av det fantastiske - kan sammenlignes litt med Gabriel Garcia Marquez, vil noen mene.
Xue Xinran er en fantastisk dame som jeg kan anbefale å lese. Hun var journalist i Kina og jobbet i radioen. Xinran var en av de første kvinnene i Kina som ledet sitt eget radioprogram. På sen kveldstid ringte kvinner til henne for å betro sine hemmeligheter. Hun samlet disse historiene i Stemmer i natten - som jeg kan anbefale å starte med. Også hennes bøker er tøff lesing.
Hennes romaner er gjerne hjerteskjærende skildring av kvinneliv i dagens Kina, full av lidelse, lengsler og uoppfylte drømmer.

Anchee Min skriver også historisk og er anbefalt lesing for de som ønsker å lære mer om Kinas sterke historie. Rød Asalea er til dels selvbiografisk. Dette er også sterk lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mo Yan har lest en bok fra og han synes jeg hadde et litt annet syn enn andre forfatter jeg har lest tidligere. Disse her skal sjekke ut, de hørtes meget gode ut og som ny lærdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tina ChristinaBoktimmyBerit B LieAnne Wang-AndersenOdd Hebækkjell kEivind  VaksvikFrode Øglænd  MalminbokxleserMette-MGroKine  Selbekk OttersenJeanetteJenny Dahl BakkenBabynemiJulie StensethTorill Elisabeth RevheimBertyKaldhussaeterSivmoiraLisbeth Kingsrud KvistenGrete AastorpMarteKarianne KrogstadAnniken LRoger MartinsenAndreaSusan StensrudToveJorid FKrishJostein RøysetVannflaskeBentSigrid Blytt TøsdalReidun GranbergIngeborg GAgnethe Katarina LandreMari Nordø Lommelun