Fuglesang

av (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Schibsted 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (67 terningkast.)

248 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen er den andre i en løst forbundet trilogi som også består av Piken på vertshuset og Charlotte Grey.

Omtale fra forlaget

En ung engelskmann, nedbrutt etter en ulykkelig kjærlighetshistorie med en gift fransk kvinne, verver seg til krigstjeneste. Første verdenskrig raser, og snart befinner han seg bak de tyske linjer, der døden og dramatikken herjer.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788251627139

EAN 9788251627139

Serie Trilogi. Krigstid i Frankrike (2)

Omtalt tid 1914-1918

Språk Bokmål

Sider 641

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 29 17 1 0 2

Bokomtaler

Heftige saker dette, faktisk en av de beste romaner om første verdenskrig! Jeg vil sidestille Fuglesang med klassikere som, Intet nytt fra vestfronten, av Remarque og det grufulle mesterverket, I stålstormer, av Ernst Junger. Fuglesang er også en vakker og sår kjærlighetshistorie i tillegg til en stor krigsroman. Boken beveger seg på flere plan, i tid, i miljø og menneskelig. Romanen fikk overveiende meget god kritikk da den kom, noen få ting skurrer, men det er bagateller. Jeg anbefaler Googling av boka, men les den først selv (spoiler-allert!!). Bare nevne her en episode i boka som ga meg frysninger. En av romanens "nåtidsfigurer" besøker et gigantisk minnesmerke i Frankrike over slaget ved Somme. Proposjonene er i sannhet enorme, et giga-mausoleum over ett av de mest dødelige slag i denne krigen som kalles materialkrigen. Moderniteten versus den gamle tid. Materialkrigens drepende og ødeleggende kraft, som Junger så genialt karakteriserte i sin tittel i egen bok: I stålstormer!! Fuglesang, kvirrevitt, er en nærmest absurd idylliserende tittel som fungerer som uhyggelig kontrast til materialkrigens tilintetgjørende larm og gjørmete rottebefengte skyttergravshelvete. Dette er meeeget bra, kjøp boka og les den! Anbefales varmt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken beskriver godt krigens redsler og meningsløshet samt hvilke effekt den hadde på menneskene om opplevde den på nært hold. Den var litt treg i starten, men ble etter hvert besettende. Faulks sine beskrivelse er fulle av detaljer og setter seg liksom på netthinnen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er forbausende hva du kan lære hvis du bare bruker litt tid på å lese.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis de kunne se hvordan disse karene lever, ville de ikke tro sine egne øyne. Dette er ikke noen krig, det er en undersøkelse av hvor langt man kan fornedre mennesker. Jeg er svært nysgjerrig etter å se hvor mye lenger man kan gå; jeg må vite det...Det finnes ikke noe dyp som de ikke kan drives ut i

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle de soldatene vi har drept er noens sønn... tenker du på det når du ser dem døde? Lurer du på hva mødrene deres tenkte første gang de holdt dem til brystet - at de skulle ende slik?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun elsket ham ikke, men han ville ha blitt skremt hvis han hadde frembrakt en så overflødig følelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Duncan, Shea, Simons, Anderson, Blum, Fairbrother. Navnene smatret i skumringen. De legemliggjorde forfedrenes steder, landsbyene og byene hvor telegrammene kom til å bli levert, husene hvor rullegardinene kom til å være trukket ned, hvor det ville komme lave stønn bak lukkede dører om ettermiddagen - og de stedene som hadde gitt dem liv, som kom til å være som nonneklostere, som døde byer uten liv eller hensikt, uten lyden av fedre og deres barn, uten unge menn i fabrikkene og på jordene, uten ektemenn for kvinnene, ingen dype stemmer på vertshusene, sammen med barna som skulle ha blitt født, som skulle ha vokst opp og arbeidet eller malt kunstverk, eller til og med regjert. Nå forble de uunnfanget i sine fedres sprengte kjøtt som så i stinkende granatkratere i sukkerroejorden. De hadde forlatt hjemlandet for å sette opp bare granittstøtter i stedet for levende kjøtt, og på gravstenenes overflate skulle mose og lav kaste sin krypende, grønne lykegyldighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (107) Varsle Svar

I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Romaner å lese ved 100 års markeringen


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bought a bookmark in Public Library of New York with this list.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sjelenes herre" av Irène Némirovsky
  • "Grenser - roman" av Roy Jacobsen
  • "Barn 44" av Tom Rob Smith
  • "Gifttreet" av Barbara Kingsolver
  • "Glassrommet" av Simon Mawer
  • "Hett blod" av Irène Némirovsky
  • "Vi var familien Mulvaney" av Joyce Carol Oates
  • "Om så det gjelder" av Hanne Richardt Beck
  • "Sangen om Salomon" av Chloe Anthony Wofford
  • "De åtte" av Katherine Neville
  • "Magikeren" av John Fowles
  • "Perla" av Carolina De Robertis
Alle bokanbefalinger for dette verket