Barn 44

av (forfatter) og Erik Krogstad (oversetter).

Cappelen Damm 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.08 (50 terningkast.)

146 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om Leo Demidov.

Omtale fra forlaget

Vi er i Sovjetunionen i 1953.


Stalin holder befolkningen i et jerngrep. I en vellykket kommunistisk stat fins ikke kriminalitet, er en av hans doktriner. Derfor blir politimannen Leo Dermidov overrasket da han hører at familien til en ung gutt som blir funnet død ved jernebaneskinnene i Moskva, mener at gutten ble myrdet. Leo tar opp jakten på morderen til tross for at det gjør ham til en fiende av staten og setter alt han holder kjært i fare. Leo vet hvordan Staten tenker: Tillit og kontroll, men ekstra kontroll av dem vi har tillit til. Og han får et umulig valg: Sin kone eller sitt liv.


Barn 44 er både en intens thriller og en opprørende skildring av hvordan et regime bruker terror som virkemiddel overfor folket. Smith har levert en sterk skildring av hva som kreves for å overleve i et diktatur og hva som skjer når én mann bestemmer seg for å ta opp kampen.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788202278069

EAN 9788202278069

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Sovjetunionen

Språk Bokmål

Sider 463

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 22 9 2 0 0

Bokomtaler

Spesiell krimhistorie, thrilleraktig spenning som minner meg om spionromanar. Utan overlevingsevna som helten vår har utvikla som spesialpoliti hadde han ikkje greidd seg!
Fascinerande skildring av den sovjetiske historia, om hungersnaud som fører til grotesk kanibalisme, og det stalinistiske systemet der ingen kan stole på nokon, og der ein risikerer å få livet lagt fullstendig i grus på grunn av bagatellar.
Eit eller anna med relasjonane mellom personane verkar likevel ikkje heilt truverdig, men det er kanskje slik det blir i eit paranoid samfunn?
Modellen til massemordaren er henta frå verkelegheita, dessverre, dessutan har forfattaren førebudd seg godt ved å setje seg inn i alt han ikkje har erfaring med sjølv, og det er ein del!
Avslutninga var litt flau tykkjer eg...
Boka er først og fremst drivande god underhaldning og gir deg litt meir historiekunnskapar viss du ikkje veit så mykje om Russland frå før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God underholdning. Lett å leve seg inn i. Vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra krim for ei som ikkje er verdas ivrigaste krimlesar.

Sjølve mordmysteriet er bra, med ein passe mørk bakgrunn som går heilt tilbake til hungersnauda i Ukraina på 30-talet. Kven mordaren er var ikkje den største overraskinga, sjølv om det også rundt mordaren var det ein del overraskingar. Det er skildringa av sovjetsamfunnet som verkeleg gjer boka verd å lese. Den gjev eit fascinerande innsyn i eit samfunn totalt gjennomsyra av kontroll, svik og mangel på tillit. Dette er virkelig paranoia sett i system. Staten har ingen tillit til sine borgarar, og enkeltpersonane har med god grunn veldig liten tillit til kvarandre. Det blir veldig intens når etterforskinga skjer i ei slik atmosfære, og at det er ei etterforsking som eigentleg aldri får lov til å finne stad.

Meir på bloggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en debutroman! Hadde jeg hatt terninger, hadde jeg kastet dem.Jeg hadde ikke hørt om verken forfatteren eller boka før jeg fikk den av en kollega, men du verden. Jeg ser at Tom Rob Smith er i ferd med å skrive seg inn blant de heteste forfatternavnene og Child 44, som boka heter på engelsk, er i ferd med å bli filmatisert. Det kan jeg godt forstå. Dette var rett og slett glimrende spenning.

Barn 44 er ikke for de sarteste sjelene, men den er virkelig anbefalt. Har laget en lengere omtale på bloggen min for dem som er interessert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne boken for andre gang nå, den gjorde like stort inntrykk, spesielt om hvordan den russiske befolkningen hadde det under Stalin-tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De bøkene som for øyeblikket ligger i Huskelista i MappaMi.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den hemmelige talen" av Tom Rob Smith
 • "Agent 6" av Tom Rob Smith
 • "Djevelfjellet" av Deon Meyer
 • "Skygge over London" av C.J. Sansom
 • "Den gode tolk" av John Le Carré
 • "Sasjenka" av Simon Sebag Montefiore
 • "Den siste coyote" av Michael Connelly
 • "Villdyrenes hage - en roman fra Berlin 1936" av Jeffery Deaver
 • "Jegerens hjerte" av Deon Meyer
 • "Død i morgen" av Peter James
 • "Barnehjemsbestyrerens sønn" av Adam Johnson
 • "Død manns fotspor" av Peter James
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver