Jeg syns denne var så blandet. Interessant og skremmende det som handlet om forholdet mellom mennesker og at man kunne bli angitt når som helst for nærmest hva som helst. Men krimhistorien syns jeg var helt på trynet....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ser jeg ligger langt etter kommentaren din, men jeg har nettopp lest boka og syntes den var glimrende.

Det kunne vært interessant å vite hva du syntes var på trynet med krimhistorien. Den er basert på den virkelige massemorderen Andrej Tsjikatilo som ble dømt for massedrap i Russland. Selv om historien er endret litt og flyttet bakover i tid, til Stalins Sovjet i 1953, er veldig mange av elementene autentiske.

Redigert: Oppdaterer meg selv. Så i farten ikke resten av tråden :-)
Forsåvidt enig i at selve motivet var relativt tynt, men virkelighetens Tsjikatilo hadde ikke akkurat noe veldig godt motiv han heller ... Koblingen mot broren, som forfatteren spinner videre på, er forsåvidt også hentet fra virkeligheten, selv om det bare er en løs tråd i Tsjikatilos liv. Skal ikke si jeg er noen ekspert på massemordere, men har lest litt om et par av de mest kjente og sammenhengende og logisk motiv for ugjerningene ser ikke ut til å veldig fremtredende akkurat. Sånn sett tenker jeg at et absurd motiv langt på vei forklarer den syke hjernen bak de syke handlingene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg ligger langt etter å svare deg - hadde ikke sett kommentaren din.
At virkeligheten kan være værre og mer uforståelig enn det de fleste forfattere kan komme på å skrive, har vi vel sett gang på gang, men krimhistorier syns jeg skal ha en slags logisk forklaring og dette ble for absurd for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er interessant å få et innblikk i et regime som har vært lukket og jeg vet veldig lite om, at den var spennende i tillegg synes jeg var en bonus. Jeg likte den veldig godt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg frem til kommaet, og det gjorde vondt underveis å lese denne boka. Men det er det mest vanvittige motivet for å drepe barn jeg kan huske å ha lest, så den biten syns jeg ikke noe om. Fint at du kommenterte den, for jeg vet ikke om noen andre som har lest den. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man forventer vel ikke et logisk motiv for bestialske drap i en syk hjerne? Enig i at plottet ikke var det som gjorde boken leseverdig, men det drev handlingen fremover i spenning samtidig som bildet av Stalins Sovjetdiktatur fremsto troverdig. Annerledes og god krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka finnes i 52 boksamlinger, men vet ikke hvor mange som har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig, og jeg synes ikke noe om drap, misshandling ol. og spes på barn. Jeg har 4 gutter selv, og kjenner på det. Vi vet jo at det skjer mye grusomt rundt om i verden, og det er jo ikke utenkelig at lignende skjer dessverre. Det som er fint med dette forumet, er at en kan diskutere litteratur. Det er fint å se at mange har ulike oppfatninger av samme bøker, og det får iallefall meg til å tenke igjennom bøkerne på nytt og dermed får jeg mer ut av dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken