Snø vil falle over snø som har falt

av (forfatter).

Gyldendal 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (321 terningkast.)

1248 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Bjørg Frøysaas eksemplar av Snø vil falle over snø som har falt

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske romaner

Lesedato

2018

2011

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dan Kaspersen vil selge småbruket og komme seg vekk fra Skogli etter brorens død. Men etter en urolig natt i et bånnfrosset barndomshjem dukker Mona Steinmyra opp. Smilet hennes blir det første holdepunktet hans i bygda. Mange vil likevel ha ham bort, og andre har en del å frykte så lenge Dan Kaspersen åpner skuffer og skap etter broren.

Omtale fra forlaget

Levi Henriksens første roman og vinner av Bokhandlerprisen 2004. Dan Kaspersen slapp ut av fengslet noen dager før tida, men dro ikke rett hjem til Skogli. Og hvorfor skulle han det, når han fikk hele skylda for en forbrytelse andre i bygda la opp til? Nå er han i broren Jakobs begravelse. Jakob tok livet sitt, og hadde Dan reist rett hjem, ville han kanskje ha kommet i tide. Tanken er ikke til å bære, og han forlater begravelsen før den er over. Han vil selge småbruket Bergaust og komme seg vekk i en fei. Men fortida innhenter ham og han blir snart tatt inn til avhør i forbindelse med et overfall på nabogården. Samme kveld slipper han fri, og etter en urolig natt i et bånnfrosset barndomshjem, dukker Mona Steinmyra opp. Smilet hennes blir det første holdepunktet hans i bygda. Mange vil likevel ha ham vekk, og andre igjen har en del å frykte så lenge Dan Kaspersen åpner skuffer og skap etter broren. Mens snø og kulde kapsler inn Skogli og Dan stadig havner på tynn is, trår han til og kjører lina ut i en Amazon Herregårdsvogn han har arvet etter faren.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788205332232

EAN 9788205332232

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2004

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

43 138 102 28 8 2

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er mi fyrste bok skrive av Levi Henriksen, og eg kjem nok til å lesa fleire! For dei fyrste sidene ga meg ei sprudlande glede av å ha funne fram til forfattaren. Eg gledde meg over nydelege setninger og fine skildringer. Mitt hjarta banka då varmt for Henriksen. Eit sjeldant flott språk, ein kunstnars penn i handa. Men så, omtrent frå midten av boka skjedde det noko. Boka kjendes for meg meir og meir utmalande, eg irriterte meg over litt urealistiske samtalefrekvensar, over hendinger eg ikkje greide å tru på. Eg las boka ferdig, men kjende meg skuffa, for dette var dumt, denne boka hadde så mykje gull i seg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var en god bok men blir ikke mer enn terningkast 4 fra meg. Det var for mange sider med uinteressante detaljer og litt klønete foretelling. Historien var grei og ganske deprimerende, på en god måte. Kommer til å lese mer av Levi Henriksen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en god bok å lese. Noen beskrivelser av hendelser i barndommen mv ble litt vel lange. Men alt i alt et fint bekjentskap med en forfatter jeg ikke har lest bøker av tidligere. Mer om leseopplevelsen min har jeg skrevet om på bloggen. Link til innlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han kom til å tenke på eldre mennesker han hadde sett spankulere rundt her med hendene på ryggen og studere gravstein etter gravstein som om de skulle betrakte bilder på en kunstutstilling.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alle snubler innimellom. Det er når du ikke tørker møkka vekk fra knea og går videre - bare kliner heile skiten utover - at skrubbsåra blir til arr.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Du veit ikke hva du har, før du ikke har det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så sank han tilbake i stolen og ble sittende og høre onkelen snakke til han ikke lenger oppfattet hva han egentlig sa, til ordene bare ble lyder, til de hørtes ut som klukkingen av bølger mot land.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var stort sett slik man merket at noen var skilt på Skogly, kvinnfolkene byttet plass under det årlige julebordet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Plutselig trengte ansiktet til en medfange – en chilener – seg på. ‘Det beste ved å reise er å ha et sted å komme hjem til,’ hadde han sagt, og så var det som noe hadde løsnet i halsen og lagt seg over stemmebåndene.»

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Han lukket øynene mens stiften grov seg ned i vinylen og knitret bakover i livet hans. Hva var det de sa om countrymusikk? Jo, hvis du spiller plata baklengs så får du tilbake jobben, kona vil ikke skilles og hesten er ikke død.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mona ble stående og se på ham på terskelen mellom stua og kjøkkenet, Dan klarte ikke å tolke øynene hennes, forsto ikke om det betydde snipp, snapp, snute eller det var en gang. Han skulle ønske hun var en countryplate han kunne spille baklengs.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

-Barnebarna. Blaute helvete, de unga vokste opp med Wergeland og Collett som foreldre etter at mora og faren daua.
-Hva mener du?
-Wergeland og Collett fra hundrelappa. Thrane-tvillinga har aldri mangla nye sykler og dokker, men jeg trur ikke da har vært på mange fisketurer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han la armene i kors over brystet som en lærer som skulle snakke om prøvene han nettopp hadde rettet, prøver der det var langt mellom de gode karakterene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste med bøker som handler om jul eller på en eller annen måte får meg i jul/vinterstemning. Noen leser jeg i hvert år, andre ikke:) Ha en fin førjulstid.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Her har jeg samlet alle lydbøkene som er blitt anbefalt i en diskusjon om lydbøker.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Lange, interessante titler kan noen ganger være nok til at jeg kjøper ei bok.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker av Levi Henriksen - ein av favorittane mine (ikkje det at han støtt skriv så gode bøker når ein skal vurdere dei under eitt, men det er slik ein varme i bøkene hans).


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noen av bøkene i hylla mi, fler kommer etterhvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så langt...


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden det kun er 30 lister om dette fra før, lager jeg en til!

Dette er bøkene som har så nydelige titler at du nesten ikke tror at innholdet kan toppe det! Drømmer meg helt bort til en fjern verden; et herlig sted med fanatiske mennesker!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

**

Uthevet tekst

**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Like østenfor regnet - roman" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Bare mjuke pakker under treet - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Dagen skal komme med blå vind - roman" av Levi Henriksen
 • "Harpesang - roman" av Levi Henriksen
 • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
 • "Til Sibir - roman" av Per Petterson
 • "Presten" av Hanne Ørstavik
 • "Poplene på St. Hanshaugen - roman" av Bjørg Vik
 • "I kjølvannet - roman" av Per Petterson
 • "Flytande bjørn - roman" av Frode Grytten
 • "Kreta-døgn - roman" av Tove Nilsen
Alle bokanbefalinger for dette verket