Denne boken har vokst noe forferdelig på meg. Først anbefalt av en lærer(under tvang?), forså å bli en helt klar favoritt. Tittelen er noe jeg har tenkt veldig på, og syns det var veldig passende i grunn. Men klarer ikke helt å bestemme meg om den har en positiv eller negativ klang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Utrolig bok!! Fikk virkelig opp øya for Levi Henriksen gjennom denne romanen. Lenge siden jeg har blitt så overrasket over en forfatter jeg i utgangspunktet hadde avskrevet. Men du verden for en fryd å lese, og ikke minst mimre til. Dette ble en bok med mye smil,gjenkjennelse av miljø, sorg og glede. Det er så godt å lese bøker med et så "folkkelig" og godt språk. Ikke siste gang det leses noe av denne forfatteren her i huset.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette var ei bok etter min smak og noe av det bedre jeg har lest av nyere norske bøker.
Jeg ble virkelig grepet av historien og den ble fortalt på en rolig og ikke minst ekte måte. Derfor satt jeg med en følelse av å ha lest noe som forfatteren så inderlig ønsket å fortelle til meg som leser. Han bidrar også med et klart og tydelig språk og mange gode formuleringer.
Boka anbefales.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja ,jeg likte også denne boken veldig godt. Bra språk, "rolig" fortalt, by-/bygdemiljø og ikke minst et miljø jeg selv kunne smile og nikke gjenkjennende til. Dette var et nytt forfatterbekjentskap for meg, men etter å ha lest denne har jeg hentet frem alle hans bøker og satt dem i skal lese hyllen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Levi Henriksen har en veldig liketil og jordnær fortellerform, som kommer godt til uttrykk i denne boka. på bloggen http://kristiansymseboker.blogspot.com/ anmeldte jeg boka slik: To ++-tegn i margen. Dette er en bok som anbefales varmt. En vakker og god fortelling om to brødre, tilhørighet, fortid, ny start og atter tilhørighet. En knallroman fra landet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er den eneste jeg har lest til nå, men ikke siste. Føler vel at han skriver litt som han prater, er jo ikke så "høymælt" der heller etter som jeg husker. Ei bok jeg kommer til å anbefale mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En jordnær fortellerform, ja, der har du ordet. Ble veldig begeistret for boka som er min første av Levi Henriksen. Har du tips om en annen roman?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det her jeg her: http://kristiansymseboker.blogspot.com/search/label/Levi%20Henriksen

Kos deg med hans bøker videre og takk for påminnelsen. Tror sannelig det på tide med en ny fra ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, da har jeg noe å kikke etter, jeg vil helt sikkert lese mer av han for fortellerstilen hans var bare så bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dei andre romanane hans kjem nok ikkje opp mot denne, men Babylon Badlands kan vere verdt å prøve seg på. Elles slår eg eit (lite) slag for novellene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset, da har jeg noe å gå etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:-) Måtte le litt av tittelproblematikken, jeg har det akkurat på samme måte som deg. Man kan i alle fall enes om at tittelen er lett å legge merke til. Selv husker jeg aldri hva den heter, og må derfor omtale den enkelt og greit som "snø-boka". Liker den utrolig godt, minner meg mye om Ut og stjæle hester.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, den gikk under snø-boka her en stund også. Til jeg tilslutt skrev det på hånda for å huske det, ettersom jeg skrev en skoleoppgave på den. Så nå sitter den brent inn i hjernebarken for evig og alltid... Tror jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For ei stemning "Snø vil falle over snø som har falt" formidlar! Ibsensk i komposisjon, undsetsk i tittelen (jf. snøen som fell til slutt i "Korset"). Og menneska og forholdet mellom dei: Så variert, så til å kjenne att frå miljøet. Ei vidunderleg bok - som fleire av oss samanliknar med "Ut og stjæle hester". Slett ikkje så rart. Men vanskeleg å seie kva for ei som er best ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg er det ikke vanskelig å si hva som er best: Denne er en av favorittbøkene mine, men "Ut og stjele hester ble avbrutt"...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteEllen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald K