Kjempenes fall

av (forfatter) og Dag Heyerdahl Larsen (oversetter).

Cappelen Damm 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.98 (312 terningkast.)

757 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Liv-Norunn Staviks eksemplar av Kjempenes fall

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ventehylle 1

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen følger fem familier i Wales, England, Tyskland, Russland og USA. Dette er den første boka i en trilogi om forrige århundre. Fortsetter i Vinter over verden.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788202334307

EAN 9788202334307

Serie Århundretrilogien (1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945

Språk Bokmål

Sider 921

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

86 148 65 11 2 0

Bokomtaler

Jeg har lest veldig mye om andre verdenskrig opp gjennom årene og synes det er veldig kjekt å lære litt om første verdenskrig også. Jeg elsker å lese historiske romaner og synes det er den beste måten å lære om historiske hendelser på. Denne boken er bra, men den kan bli litt langdryg iblant. Gir den kun en firer pga lange partier uten action, men anbefaler den likevel på det varmeste for de som er interessert i historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Første bok av triologien hvor vi følger familier i England, Wales, Tyskland, Russland og USA før og under 1. verdenskrig. Handlingen er bygd på historiske fakta. Boka kan i perioder virke noe langdrygd, men bokas familier og deres opplevelser er interessant. Anbefales, jeg vil nok lese de to neste bøkene i triologien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en stund siden jeg leste denne boken, men har Follett som en favoritt forfatter når det kommer til historiske romaner. Boken er troverdig og persongalleriet er veldig spennende. En god bok for alle som liker tv-serien Downton Abbey.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken oppfattes litt som stereotypen av en amerikansk film, hvor "gode og onde" karaktertrekk fremheves for å beskrive de forskjellige personene. (De fleste av hovedpersonene, ser ut til å være gode på bunnen.) Boken er lettlest, og lesingen drives fremover i et forrykende tempo motivert av nysgjerrighet til hva som skal skje med de forskjellige karakterene. God underholdning!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt suveren, følger 5 familier som på hver sin måte kommer sig igjennom tiden før og under revolusjonen i Russland, og krigen som bryter ut mot Tyskland, om Amerika som trekkes inn i krigen uten å egentlig ville det, denne boka må leses...
Gleder meg til å lese nummer 2" Verdens vinter" (dansk vers) i trilogien....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

14 dager brukte jeg på å lese denne kolossen av en roman som har stått ulest i bokhylla siden 2011. Jeg synes det var god underholdning, og styrken er de historiske hendelsene romanen har sitt grunnlag i. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første bok i Ken Folletts storslagne trilogi om det 20. århundre, hvor leseren følger fem familier i Russland, USA, England, Wales og Tyskland. Handlingen i denne boka starter i 1911 og slutter noen år etter 1. verdenskrig.

Dette er en fantastisk roman! Man får et unikt innblikk i disse årenes hendelser sett fra alle de fem familienes synspunkt. Gleder meg stort til neste bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en gang imponert over Ken Follett som forfatter. For en skrivekunst og for en visdom. All ære for å skape så levende mennesker i et så levende miljø. Follett har en stor evne til å se saker fra de forskjellige synsvinkler, og argumenterer like bra fra begge sider av bordet. Veldig spennende med en skjønnlitterær skriveform i en historisk roman - eller kanskje det er motsatt... Lærer masse historie! Gleder meg til andre bok i triologien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt fantastisk bok! Jeg gruer meg ofte for å gå i gang med bøker på 900 sider, men denne boken var ikke problemer i det hele tatt, jeg skjønner ikke hvor sidene ble av! Boken er en perfekt miks av historie og fiktive personer som det hele tiden er spennende å følge. Gleder meg til å gå i gang med bind nr 2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig god bok som gir deg litt historiekunnskaper i tillegg til at det er en spennende roman. Historia er lagt til 1 verdenskrig, der vi følger et gruvesamfunn i Wales, to brødre fra Russland, en tysk diplomatfamilie og en senatorsønn fra USA. Boka er lettlest, selv om det er tunge tema som omtales, så de 900 sidene går relativt fort å lese. Den har et stort persongalleri, som gjør at det tar litt tid å komme inn i den og flere parallelle historier som etter hvert flettes sammen. Må ærlig innrømme at jeg ikke visste så mye om 1 verdenskrig fra før, det er jo 2 verdenskrig vi har lært mest om her i Norge, så for meg ble det spennende å se om tyskerne klarte å ta Paris, og hvordan det endte. Spennende og gode skildringer fra skyttergravene. Vi følger også bolsjevikene og Lenins overtagelse av makta i Russland i sluttfasen av krigen. Betviler ikke at Follett har sjekka de historiske fakta nøye, men er litt kritisk til at både menn og kvinner tidvis kan virke noe morderne i forhold til tida som omtales. Likevel en bok som anbefales om man er litt interessert i historie, her får man både dramatiske kjærlighetshistorier og spenning med på kjøpet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det gammelkjente tapetet med gardeniamønster tente begjæret i henne, på samme måte som synet av underbenklærne hennes oppildnet Fitz.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Walter lot blikket gli rundt bordet og undret seg nok en gang over den uanstendige mengden barm som ble blottet av engelske overklassedamer ved middagsselskaper.
Slike iakttakelser hørte puberteten til. Det var på tide han giftet seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han kikket på lommeuret. Klokken var halv ett: tid for et glass sherry.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han hadde bibliotekarens skrekk for å kludre i bøker, men i dette tilfellet gjorde han et unntak og griset til sidene med sinte kommentarer og understrekninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Revolusjon var ikke så enkelt som bare å kvitte seg med lenker. Det var forbundet med fare å bevæpne folket. Å gi soldater tillatelse til å rekvirere borgerskapets biler var nesten like dødelig. Selv den tilsynelatende harmløse friheten til å kysse hvem man ville, hadde etter få timer ført til at Grigorijs tropp hadde forsøkt seg på massevoldtekt. Det kunne ikke fortsette. (Grigorij kap 23)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Side 717: Vladimir satt på skuldrene til Grigorij. Gutten var snart tre år gammel, men Grigorij bar ham fremdeles uten anstrengelser. Personligheten hans begynte å komme til syne: Han var både alvorlig og intelligent på sin barnslige måte og lignet mer på Grigorij enn på sin sjarmernde, egensindige far, Lev. Et lite barn var som en revolusjon, tenkte Grigorij med seg selv: Man kan alltids innlede en, men man har ingen kontroll over hvordan den ender.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Side 754 Han - Winston Churchill - hadde god grunn til å være sprudlende. Han var tilbake i regjeringen. Lloyd George hadde gjort ham til minister for rustningsproduksjonen. Det var mye snakk om hvorfor statsministeren hadde hentet tilbake en sånn brysom og uberegnelig kollega, og man var enige om at det måtte være fordi han foretrakk "at Churchill stod INNE i teltet og spyttet UT".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Side 801 "Vi skal ikke tenke på oss selv, vi skal tenke på partiet." "Hva med ekteskapet vårt?" "Jeg gir ikke etter for deg bare fordi jeg er kona di." "Du har sveket meg." "Men jeg gir etter for deg," sa hun. "Hva?" "Jeg gir etter for deg, sier jeg." Lettelsen bredte seg over ansiktet hans. "Men det er ikke fordi jeg er kona di," fortsatte hun. "Og det er ikke fordi du er den beste kandidaten." Han så forvirret ut. "Hva er det, da?" Ethel sukket. "Jeg er gravid." "Å, jøye meg1" "Ja. Akkurat idet en kvinne kan bli valgt til medlem av parlamentet, så snubler hun i en unge." Bernie smilte. "Ja, men da har jo alt ordnet seg!" "Jeg visste at du kom til å se det sånn," sa Ethel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Leseutfordring 2016:

en bok basert på et eventyr
en bok som har vunnet National bok award
en Young Adult bestselger
en bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
en bok med handling fra ditt hjemsted
en bok oversatt til engelsk
en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en bok hvor handlingen er i Europa
en bok på under 150 sider
en New York Times bestselger
en bok som blir til film dette året
en bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
en selvutviklingbok
en bok du leser ut på en dag
en bok skrevet av en kjendis
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok på mer enn 600 sider
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en bok anbefalt av et familiemedlem
en tegnet roman
en bok publisert i 2016
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok hvor handlingen er om sommeren
en bok og dens prequel
et mordmysterie
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok med blått omslag
en diktsamling
den første boken du ser i en bokhandel
en klassiker fra det 20 ende århundre
en bok fra biblioteket
en selvbiografi
en bok om en roadtrip
en bok om en kultur du er ukjent med
en satirisk bok
en bok hvor handlingen foregår på en øy
en bok som garantert vil gi deg glede


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er ein oversikt over kva bøker eg har planar om å lesa i løpet av sommaren 2011.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "På grensen til evigheten" av Ken Follett
 • "Vinter over verden" av Ken Follett
 • "Den evige ilden" av Ken Follett
 • "Aftentid og morgengry" av Ken Follett
 • "Der frihet rår" av Ken Follett
 • "Farlig formue" av Ken Follett
 • "Natt over havet" av Ken Follett
 • "Nedtelling mot null" av Ken Follett
 • "Krigens kaier" av Ken Follett
 • "Fluktens vinger" av Ken Follett
 • "I all evighet" av Ken Follett
 • "Hvitt på hvitt" av Ken Follett
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver