Dette er en murstein på over 900 sider, men la deg nå ikke skremme av det! (Det er planlagt 2 bøker til i serien!) Jeg er nesten kommet halvveis, og er helt hekta, leser tidlig og seint! Starten var noe skrekkinngytende, for vi får flere sider med persongalleri på de første sidene. Men Follett lager en stø og enkel vei slik at vi holder styr på de ulike personene. Mye av stoffet er henta direkte ut fra virkelig historie, og en blir frista til å tro at dette virkelig skjedde i kullgruvene/aristokratiet i England, ca 1913, at slik VAR virkelig historien rundt skuddene i Sarajevo i 1914. Interessant å lese denne versjonen om den diplomatiske drakamp mellom Serbia/Østerrike/Tyskland/England og USA som fant sted like etter skuddene og som utløste første verdenskrig. Og så er det jo opptil flere nydelige kjærlighetshistorier!. Ja, Follett er en favoritt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Er nå ferdig med denne, og gleder meg over at det kommer to til. Det å kombinere historiske fakta med en god handling er Follet svært dyktig til, etter min mening. Det aller beste eks på dette er Stormenes tid - den anbefales på det varmeste dersom noen av dere ikke har lest den (2 bind).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser det er mange som mener det samme som deg om denne boken. Hadde egentlig tenkt at denne får jeg vente med å kjøpe til nærmere jul,som julelektyren i år, men etter all denne positive omtalen spørs det om jeg klarer det. follett er absolutt en favorittforfatter her også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, nu venter jeg på de neste to... Sitter med et ønske om at YNGRE mennesker burde ha lest boka. Jeg blir fasinert av måten Follett trekker inn historiske detaljer på. Masse å lære her. Ellers følger jeg endel med på nye bøker som kommer. Jeg bruker biblioteket vårt flittig. Bibliotekaren der er veldig hjelpsom. Jeg så en notis om "Kjempenes fall" i lokalavisen. Jeg viste bibliotekaren dette og 3 dager etter hadde hun skaffet boka - jeg ble første låner. Men slike bøker blir det vel gjerne venteliste på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i at unge mennesker kan få mye ut av historiske romaner. Har selv anbefalt f.eks I all evighet til yngre i omgivelsene mine med gode tilbakemeldinger. Selv fikk jeg vite om boka av en svoger som hadde fått låne den på biblioteket i det bibliotekaren pakket den ut. Snakk om flaks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken har fengslet meg i nesten to uker nå, og jeg er oppriktig lei meg for at det er over. Nå kan jeg glede meg til den andre boken i trilogien kommer ut til neste år, og grue meg til disse karakterene som jeg har blitt glad i må komme seg gjennom enda en krig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så enig med dere alle... Jeg har ikke lest anmeldelsen i Dagbladet, og det er vel like greit, skjønner jeg på dere som har lest den.. Jeg kosa meg glugg i hjel med boka. Det kan være et LITE minus at Follett enkelte steder trekker dette ut LITT mye. Men så masse historie.. Selv om dette er en roman, får en følelse av at vi sitter midt oppi det, og at AKKURAT sånn måtte det ha vært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en av grunnene til at jeg liker bokelskere. Du elsker denne boken. I Dagbladet i dag ble den nærmest slaktet. Og siden denne står på ønskelisten min, gleder jeg meg nå ekstra mye!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvorfor Dagbladet slaktet den, men jeg er helt enig med Mari, denne boken er fantastisk. Du lærer historie fra alle mulige vinkler samtidig som du blir kjent med interessante karakterer og får lese om både krig, kjærlighet, klassekamp og vennskap. Det beste med denne boken er at den er like spennende uansett hvilke karakterer du følger, eller hvilket land du befinner deg i. Det finnes rett og slett ingen kjedelige øyeblikk, og det gjør den nesten umulig å legge fra seg. Jeg storkoser meg med denne og gleder meg villt til neste del av trilogien. Dagbladet får mene hva de vil...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Man kan jo spørre seg om Dagbladet har lest boka.Jeg elsker boka og måten Ken Follett fremstiller personene på.Når boka er på 922 sider og man må stå tidlig opp for å lese de siste 100 sidene,da er boka god.Gleder meg til neste bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer Lund