Da Vinci-koden

av (forfatter) og Inge Ulrik Gundersen (oversetter).

Bazar 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (1624 terningkast.)

5616 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Chelsea Bergs eksemplar av Da Vinci-koden

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/Thriller

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Denne utgaven av Da Vinci-koden er tilpasset unge mennesker. Dan Brown sier om boken: «Det er mitt store håp at denne tilpasningen av Da Vinci-koden vil skape den samme begeistringen hos unge mennesker som jeg opplever når jeg utforsker verdens skjulte historier og mysterier.»

En kode skjult i verkene til Leonardo da Vinci ... et desperat kappløp gjennom Europas slott og palasser .. en eksplosiv sannhet skjult gjennom århundrene ... avdekket til sist. Sentralt i oppklaringen står professor Robert Langdon, spesialist i religiøs symbologi.

Da Vinci-koden er en av verdens mest solgte romaner gjennom alle tider.

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788280877994

EAN 9788280877994

Serie Robert Langdon (2)

Genre Thrillere

Språk Bokmål

Sider 345

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

274 630 387 184 106 43

Bokomtaler

Jeg er usikker på hvor mange ganger jeg har lest boka, men jeg blir ikke lei. Jeg bryr meg null og niks om skandalen den i sin tid skapte, jeg bryr meg også null og niks om hvor mye som er basert på fakta kontra fiksjon, jeg synes boka er underholdende, spennende og bra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Altså, boka er underholdende, men den må tas for hva den er. Den skapte furore i sin tid - uten at jeg helt kan se hvorfor. Det er tydelig et skjønnlitterært verk, som ikke er særlig nyskapende eller tråkker på noen tær. Den er underholdende, og fikk meg gjennom en transatlantisk flytur - som jo er en bragd i seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sorry til alle som liker denne boken, jeg gjorde det ikke. Fullførte den på trass. De fortellertekniske grepene er altfor klisjefylte og oppbrukte. Et heseblesende jag etter å gi oss nye "overraskelser". Den var rett og slett irriterende kjedelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne boka i februar 2013, ti år etter at den ble utgitt. Det er en god bok, men det er ikke et must for meg å lese flere av forfatterens bøker selv om det står to uleste i bokhylla. Jeg blir fort lei og synes kanskje det blir for heseblesende innimellom. Link til et lite innlegg på bloggen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En skikkelig røverroman! Jeg har lest den en gang til, men så begynte jeg å lese "Løsningen på Madonna gåten" og innså at jeg måtte lese den en gang til hvis jeg overhode skulle skjønne parodien. Boken er fort lest og fort glemt, mens jeg leste den nå husket jeg hvor sur jeg hadde blitt første gangen - jeg trodde jo nemlig at en god del av det som sto der var fakta (ja, ikke den delen med at den katolske kirke myrder for fote, såpass edru var jeg faktisk), og da jeg oppdaget at det ikke var det ble det litt merkelig. Dan Brown skriver like faktabasert som Eric von Daniken er vel konklusjonen. Nå, i andre runde, hvor jeg hadde lagt av meg de forventningene så er boken grei nok, for all del, men ikke spesielt god eller spennende - eller realistisk på noe som helst nivå.

Men jeg også tror det er Maria Magdalena som er avbildet på Nattverden, så noe kom det da ut av lesningen! :)
Nattverden

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle tiders røverroman !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brown klarte å provosere enkelte religiøse grupper med denne boka, og det var løye :) Dramaturgien var kanskje ikke så verst, men ellers synes jeg at språket var dårlig og handlingen lite facinerende..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En tidvis meget godt skrevet bok, som blir bare mer og mer vanskelig å legge fra seg etter som sidene går. Skapte en god del debatt da den kom ut for 11 år siden, for meg var dette bare god underholdning. Spennende thriller!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes denne boken var noe tregere enn Engler og demoner. Brukte lang tid på at egentlig veldig lite skjedde og uten stor spenning. Den tok seg veldig opp de siste 150 sidene og ble mer og mer spennende. Likte den veldig godt alt i alt. Måten den er skrevet på gjør den lettlest. Dan Brown imponerer fortsatt med historisk og religiøs kunnskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok skrevet fra Hellig blod hellig gral

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Noen få kilometer unna, ved elvebredden nedenfor Les Invalides, sto en totalt forvirret lastebilsjåfør med skarpladde våpen rettet mot seg og ble vitne til at politisjefen utstøtte et rasende brøl og slengte et såpestykke ut i Seinens grumsete vann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Politisjef Bezu Fache førte seg som en olm okse, med de brede skuldrene trukket bakover og haken presset mot brystet. Det mørke håret var kjemmet bakover med olje, og fremhevet den spissen som hårfestet dannet i pannen hans. Den stakk frem fra vikene som baugen på et slagskip. Når han skred frem, kunne man få inntrykk av at alt det intense, mørke blikket falt på, ble svidd av. Øynene hans utstrålte en glød og en klarhet som kom ryktene om hans urokkelige viljestyrke i forkjøpet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (106) Varsle Svar

Opp gjennom tidene og fremdeles den dag i dag har det eksistert, og eksisterer en del bøker som er/eller har vært forbudte innenfor enkelte områder.

Bakgrunnen for at noen bøker forbys varierer veldig, men kan ofte settes i sammenheng med politikk, religion eller andre faktorer som landenes myndigheter er særskilt opptatt av å holde innefor visse rammer.

Noen har bare vært forbudt periodevis, mens andre er det den dag i dag:)

Alle som måtte ha forslag til bøker de mener hører under denne listen, feel free til å si fra!:D Eller har tilleggsopplysninger/korrekturer i forhold til det som står også. Jeg vil at denne listen skal bli omfattende og mest mulig korrekt:)

Jeg vet det ikke bare er jeg som synes det er tiltrekkende med forbudte ting...


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Denne lista er laget etter bidrag fra mange bokbloggere og andre bokelskere på nettet. Alle som bidro fikk plukke ut 5 av sine favorittbøker for å legge til lista. Klikk på linken så ser du det endelige resultatet:

Bokelskeres favorittbøker

Nedenfor ser dere et lite utvalg av de 210 bøkene på lista.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

(Nesten) alle bøkene som Rory Gilmore i serien "Gilmore Girls" leste eller nevnte gjennom hele serien!


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har så mange "påvent" bøker, som jeg har kjøpt på loppiser, i bokhandlere, som jeg har fått eller arvet, bl.a en hel sekk fra svigerinna mi :) Må få unnagjort noen, og kjenner jeg trenger å få satt meg ned å kost meg med noen fine bøker. Så jeg grabbet inn i hylla og dro ut ni tilfeldige bøker, samt den som ikke var kommet i hylla enda. Kommentarer om bøkene på lista mottaes med takk:) Kommer nok ikke til å lese i listas rekkefølge, kommer litt an på hva jeg føler der og da, men dette blir altså mine ti neste bøker.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en del uleste bøker i bokhylla som jeg gjerne vil få lest. Skriver inn hva jeg synes om dem etterhvert som jeg har lest dem :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Maria Magdalena har fanga interessa mi. Kven var ho eigentlig?
Etterkvart har eg funne fleire bøker om henne, både ved hjelp av nettet og biblioteket. (Er imponert over velviljen på biblioteket!!) Emnet er omfattande...... får kanskje aldri vite kven ho verkeleg var, sidan så mange har ytra så mange ulike teoriar.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker som inneholder mysterier du bare må finne ut av.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker å lese en bok før jeg ser filmen. Ikke alltid det er vellykket, men de gangene boka er bra og filmen likeså da fryder jeg meg.

Trilogien til Stieg Larsson
Sjakalen av Frederick Forsyth
Anna Karenina av Leo Tolstoj
Da Vinci koden av Dan Brown
Mitt Liv av Max Manus
Drageløperen av Khaled Hosseini
Emma av Jane Austen
Djevelen holder lyset av Karin Fossum
Elskede Poona av Karin Fossum

Det er mange flere gode filmer etter bøker. Det er nesten umulig å begrense seg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den digitale festning" av Dan Brown
 • "Iskaldt bedrag" av Dan Brown
 • "Engler og demoner" av Dan Brown
 • "Det tapte symbol" av Dan Brown
 • "Inferno - illustrert utgave" av Dan Brown
 • "Madonna-gåten" av Knut Nærum
 • "Labyrinten" av Kate Mosse
 • "Paktens voktere - spenningsroman" av Tom Egeland
 • "Sirkelens ende" av Tom Egeland
 • "Lucifers evangelium - spenningsroman" av Tom Egeland
 • "Arven etter Arn" av Jan Guillou
 • "Bridget Jones - på randen" av Helen Fielding
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver