Paktens voktere

spenningsroman

av (forfatter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (335 terningkast.)

1185 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Bjørn Beltø.

Omtale fra forlaget

Bjørn Beltø er tilbake! Tom Egelands anti-helt fra den internasjonale bestselgeren Sirkelens ende står overfor et 3500 år gammelt mysterium som vil forandre ikke bare bibelhistorien, men også verdenshistorien.
Et eldgammelt manuskript blir funnet på Island. For Beltø begynner en verdensomspennende jakt på pergamenter, kodetekster og runerebuser. Vantro avdekker han at et egyptisk gravkammer ble plyndret av norske vikinger anført av Olav den hellige. De tok med seg en mumie, en skatt og et papyrusmanuskript. Et brorskap av norrøne voktere klarer i 500 år å skjule hemmeligheten før gåten blir glemt. Fram til vår tid.
Men Bjørn Beltø leter ikke alene. Og etter som hans forfølgere tar innpå, blir han stadig mer panisk.
I Paktens voktere blir norrøn, egyptisk og hebraisk mytologi vevet sammen med gammeltestamentlige myter, og alt munner ut i et forrykende klimaks.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203192630

EAN 9788203192630

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 520

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

52 144 97 28 11 3

Bokomtaler

Arkeologen Bjørn Beltø drar til Island for å besøke en venn. Stedet viser seg å være Snorre Sturlasons opprinnelige tilholdssted,og Bjørns venn har nettopp kommet over et inntil nå ukjent Snorre-manuskript. Han trenger hjelp til å tyde dokumentet, og håper at Bjørn kan bistå ham i arbeidet.

Et par dager senere blir Bjørns venn plutselig drept og dokumentet er som sunket i jordet. Bjørn skjønner at det er flere som er ute etter det sensasjonelle dokumentet. Noen vil endog gjøre alt de kan for å forhindre at dokumentets innhold blir kjent for offentligheten, fordi innholdet vil rokke ved en rekke etablerte bibelske sannheter og true fundamentet for de store verdensreligionene. Hvem var f.eks Moses? Og henger historien om at egypterne oppfostret ham egentlig på greip? Inneholder Bibelen virkelig Guds ord, eller er den bare en samling av gamle myter fra flere ulike kulturer i Midt-Østen? Dette og mye mer stiller forfatteren spørsmål ved i boka, som vitner om imponerende kunnskaper innenfor religionshistorien.

Bjørn Beltø befinner seg i en jakt på liv og død, hvor han ikke kan stole på noen. Blant annet er angivelig en arabisk milliardær etter ham.

Boka var både interessant og spennende. Selv om det er skrevet vel mange bøker om dette temaet, opplevde jeg at denne boka vinklet det hele annerledes. Erik Hivju leste med stor innlevelse!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det jeg liker aller best med denne boka er hvor lærerik den er. Jeg sitter igjen med flere kunnskaper om tidsalderen boka beskriver enn før jeg leste den, bla. koding av tekster, gamle språk, vikingtiden, olav den hellige, gravkammere, vatikanet, osv. osv. osv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Då Dan Brown sin Da Vinci-koden kom ut, blei det spekulert i at han hadde plagiert Tom Egeland sin Sirkelens ende. Etter min meining er bøkene så ulike at slike spekulasjonar er grunnlause. Derimot meiner deg det kan vere grunn til å spørje seg om Egeland har latt seg inspirere av Da Vinci-koden i oppfølgar-boka si, Paktens voktere. Her er drivast nemlig handlinga framover av kodeknekking og historiske rebus-løp etter same same malen som kjenneteikner Brown sine bøker.

Når det er sagt, så har Egeland laga ei framifrå røvarhistorie der historiske fakta er sausa saman med rimeleg luftige spekulasjonar. Midt i dette finn vi Bjørn Beltø, den sympatiske anti-helten som ved hjelp av ein god porsjon staheit og eit godt nettverk av kontakter greier å nøste opp i eit eldgamalt komplott. Vatikanet har sidan vikingtida freista å finne og legge beslag på eit manuskript som ville rokke ved bibelhistoria, og når Beltø tilfeldigvis kjem på sporet av dette manuskriptet blir det raskt utrygt å vere arkeolog.

Historia er godt skrive, Beltø er tidvis ein vittig kar med mange underhaldande kommentarar og betraktningar, og drivet i forteljinga er såpass bra at lesaren ikkje finn tid til å stoppe opp og tenke over korvidt historia er sannsynleg eller ikkje, eller til å dvele ved logiske manglar i plottet. For slike manglar er der nok, men å hefte seg opp i dette blir om lag som å kage over at der er rådyrkjøt i hjortegryta sjølv om gryta smakar framifrå.

Dette er ei bok som er skrive for å underhalde, og eg let meg underhalde frå første til siste side. Knallbra, og eg gleder meg til dei to øvrige Beltø-bøkene som stend ulest i bokhylla.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blanding av Snorre, Indiania Jones og Påskelabyrinten. Tidvis veldig spennende og drivende, samtidig veldig opplysende og interessant. Kan bli litt treg og detaljrik til tider, Men synes Egeland har levert nok en veldig bra bok. Eventyr for voksne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God bok. Litt for lang etter min smak. Mer om hva jeg synes kan du ev. lese på bloggen min. Link til innlegget

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Cicero har sagt at ensomheten ikke er noen byrde for den som er fordypet i sine studier. Jeg er alltid fordypet i mine studier. Men det betyr ikke at lengslene er lettere å bære. De blir bare lettere å fortrenge.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det var sannelig nær nesa, sa karen, han ble skutt i øyet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tusenvis av bøker fyller labyrinten av reoler, disker, kister, bord og bokhyller. Luften er mettet av denne underlige angen av bøker: papir og papirstøv, innbinding, lim og et hint av svetten til hovedpersoner som kjemper sine slag mellom permene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle har sine demoner. Jeg har ikke navn på mine. Men jeg kjenner dem, slik du kjenner dine. De ligger og slumrer et sted inni deg, mellom tarmer og lever og nyrer og all gørra som får deg til å tikke og gå, og plutselig en natt stikker de frem dine stygge tryner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har aldri hatt alkoholproblemer. Men jeg har knasket antidepressiva som fruktpastiller. Lykkepiller, kalles de, men de gjør deg ikke lykkelig, de bare sliper ned angstens tagger. Ikke misforstå. Jeg er ikke gal. Men nervene mine slår av og til knuter på seg. Å slite med angst er ikke noe annerledes enn å ha sukkersyke eller urinsyregikt. Men folk ser på deg på en annen måte. De tar et skritt tilbake. Jaså? Nerver? De smiler medfølende og engstelig. Som om du har en kjøttøks stukket opp i jakkeermet og hodet fullt av onde, skrikende stemmer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mer eller mindre kronologisk oversikt over alle bøkene jeg leste i 2010 - mest for min egen del, men kanskje interessant for andre og? Barnebøker ikke inkludert, selv om jeg leser mange for sønnene mine. 2010 var året jeg oppdaget "Fables"(fantastiske tegneserier for voksne!), og det vises godt i lista. Årets opptur: "The help" og "The Guernsey literary and potato peel pie society". Begge ble plukket opp på flyplassen uten at jeg visste noe om bøkene på forhånd, og begge passet perfekt på reise. De er lettleste feel good-bøker, men med en alvorlig undertone. Årets nedtur: "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker (ikke inkludert fagbøker/pensum) jeg leser i 2011 :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Listen er målet i alle fall. Så får jeg se hvor mye jeg faktisk rekker..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulike bøker jeg ønsker meg :


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg skal lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Åndebrettet - thriller" av Tom Egeland
 • "Lasaruseffekten" av Tom Egeland
 • "Stien mot fortiden" av Tom Egeland
 • "Skyggelandet" av Tom Egeland
 • "Trollspeilet - thriller" av Tom Egeland
 • "Djevelmasken" av Tom Egeland
 • "Nostradamus' testamente - spenningsroman" av Tom Egeland
 • "Den 13. disippel" av Tom Egeland
 • "Sirkelens ende" av Tom Egeland
 • "Fedrenes løgner - roman" av Tom Egeland
 • "Ulvenatten" av Tom Egeland
 • "Lucifers evangelium - spenningsroman" av Tom Egeland
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver