Sirkusbarn

roman

av (forfatter) og Tormod Haugen (oversetter).

Gyldendal 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (133 terningkast.)

756 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Line Waalers eksemplar av Sirkusbarn - roman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dr. Farrokh Daruwalla (59) var født i Bombay, studerte medisin i Wien, og er nå kanadisk borger, bosatt i Toronto. Han vender stadig tilbake til India, hvor han oppsøker sirkus for å ta blodprøver av dverger i et forsøk på å oppdage en genetisk markør i forbindelse med en dominerende egenskap hos dvergers barn. En gang for lenge siden falt det i hans lodd å være undersøkende lege i forbindelse med to mord i Goa. Nå, etter 20 år, venter det ham et nytt møte med morderen.

Omtale fra forlaget

«John Irving er vår tids største, alvorligste og morsomste forteller. Så lenge vi har ham, kan alle rykter om romanens død erklæres for døde og maktesløse.» Tinic Talén, Verdens Gang En gang for lenge siden falt det i Dr. Farrokh Daruwallas lodd å være undersøkende lege i forbindelse med en ugjerning i Goa, India . to mord. Nå, etter tyve år, venter et nytt møte med morderen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788205291607

EAN 9788205291607

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 632

Utgave 5

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 44 47 20 3 0

Bokomtaler

Farrokh Daruwalla er ortoped. Han er født og oppvokst i Bombay, India. Også faren til Farrokh var ortoped, og han sendte Farrokh til Wien for å studere. Etter studietiden, følte Farrokh seg rotløs. India hadde blitt selvstendig mens Farrokh var i Østerrike, og for å gjøre kaoset komplett, giftet Farrokh seg med den østerrikske Julia, konverterte til kristendommen, og flyttet til Toronto. Som 59-åring, føler han seg ukomfortabel både i Canada og India.

Farrokh har beholdt en leilighet i Bombay, og han besøker byen jevnlig. For tyve år siden var han undersøkende lege i forbindelser med et dobbeltmord i Goa. Nå ser det ut til at morderen har slått til igjen, og Farrokh er i begivenhetenes sentrum nok en gang.

Det er et stort persongalleri å forholde seg til, med både tjenere, skuespillere, familie, og ikke minst dverger fra diverse sirkus. Boka hopper i tid, og selv om starten var litt forvirrende, tar det seg fort opp, og overraskelser lurer bak hver sving.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det kommer et øyeblikk da du må slippe taket med hendene. I det øyeblikket er du ikke i noens hender. I det øyeblikket går alle på himmelen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du burde være klok nok til ikke å la din avsky for disse menneskene komme så tydelig fram i det nesten stivnede ansiktsuttrykket ditt. Jeg vet du tror at du er veldig sofistikert - og at de er krapyl som ikke er verdig din forakt - men jeg skal fortelle deg hva som er det mest usofistikerte, og det er at du så tydelig lar ansiktet ditt vise hva du føler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Bøker med handling fra India eller om indere


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dyrene synes det var urettferdig at jeg bare lagde fugl og fjær-liste. Så, dette er bøker jeg har lest, eller skal lese, som har dyr eller pels i tittelen. Eller på coveret.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Pension Grillparzer - noveller og prosastykker" av John Irving
 • "Den fjerde hånden" av John Irving
 • "Til jeg finner deg" av John Irving
 • "Praxis" av Fay Weldon
 • "Den endeløse planen" av Isabel Allende
 • "Siste natt i Twisted River" av John Irving
 • "Sin mors datter" av Marilyn French
 • "Røyksopp" av Fay Weldon
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
 • "Enke for et år" av John Irving
 • "I en og samme person" av John Irving
 • "Hotell New Hampshire" av John Irving
Alle bokanbefalinger for dette verket