Lykkejegeren

krim

av (forfatter).

Juritzen forlag 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (108 terningkast.)

232 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Geir Tangens eksemplar av Lykkejegeren - krim

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Leste bøker

Lesedato

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

ANTON BREKKES STØRSTE UTFORDRING, NÅ STÅR MER PÅ SPILL ENN NOEN GANG.
NORGE, NÅTID: En bilmekaniker finner knokler fra en menneskehånd i understellet på en gammel Cadillac. Kripos sender Anton Brekke til Fredrikstad for å etterforske drapet på en middelaldrende kvinne.

LAS VEGAS, 1978: Elliot Applebaum styrer syndenes by og forelsker seg i en ung, norsk jente som følger den amerikanske drømmen. De to historiene flettes sammen, og Anton Brekkes viljestyrke møter kraftig motstand når han må reise på jobb til Las Vegas.

Jan-Erik Fjell er tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen. Han har mottatt særdeles gode anmeldelser for alle sine bøker

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788282059299

EAN 9788282059299

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Fredrikstad Las Vegas

Språk Bokmål

Sider 547

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

19 67 17 3 2 0

Bokomtaler

Link til omtale på bloggen min: Lykkejegeren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennanes og interessant bok som sendte meg fram og tebake mellom Fredrikstad og Las Vegas. Storkosa meg mæ hovedpersonan og spesielt hærlige Anton Brekke.Jan Erik Fjell er utrolig god å skrive krim, digge han!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knallbra Anton Brekke krim. Her var riktignok flere hovedpersoner og måten man flettet inn fortiden gjorde at boken ikke fikk kjedelige partier. På tide med en oppfølger!
Men jeg ble ikke fortrolig med bruken av ordene gnidde og vridde, det ble litt mye etterhvert..... Kanskje vanskelig å forstå hva jeg mener uten å lese boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forrykende bra krim. Oppfinnsom, original og spennende som bare de beste krim kan være.
Må leses!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ikke ut som Jan Erik Fjell kan trå feil. Dette er nok en vellykket Anton Brekke krim, og Fjell befester stillingen som en av Norges beste krimforfattere. Velskrevet, bra plott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min omtale av den femte boka om Anton Brekke. Ekstern lenke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Lykkejegeren (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

For mye av det gode.

Gir meg likevel lyst til å utforske mer av Fjells forfatterskap.

En spesiell sak
I en eldgammel Cadillac blir bein fra en menneskehånd tilfeldigvis funnet, og det betyr en ny sak for Anton Brekke. Han blir nødt til å reise til Las Vegas av alle steder for å løse saken og det blir alt annet enn enkelt. Kommer han til å klare å løse saken eller er det allerede for sent? Og kriposetterforskeren får mye å streve med. For er det så lurt å sende nettopp ham til Las Vegas siden han har slitt med gambling før? Ikke bare bærer han press på å finne løsningen på en gammel mordsak, men han må også hamle med sine indre demoner ...

Lykkejegeren er en bok som allerede har fått mye ros fra alle kanter (og så kommer jeg, gledesdreperen ...), og jeg skjønner godt hvorfor. Dette er en hardbarket krim med fullpakket action, inneholder stor thrillerfaktor, og har flust av interessante karakterer. Så det er ikke vanskelig å forstå hvorfor denne boka har blitt så populær, men det kan også bli vel mye av alt. Det blir litt "over the top". Det er ikke noe galt i det, men det kan faktisk hende at for mye action også kan føles noe drepende. Det kan bli for mye av det gode. Da blir det fort for mye av alt. Det er ikke noe galt med mye action, men mangelen av undertoner blir da stor, og det merkes godt.

Persongalleriet er sterkere enn selve plottet. Det er mange spennende karakterer man vil bli bedre kjent med. Liker den interne beskrivelsen forfatteren har på enkelte og dem seg imellom. Her er det både humor, action og interessante relasjoner. Det er lett å se karakterene for seg. De blir nærmest levende.

Godt bakgrunnsarbeid
Jeg har bare lest en bok av Fjell tidligere og det var Rovdyret som jeg leste i 2014. Husker at jeg ikke likte den altfor godt. Selv om jeg ikke har lest andre bøker i denne serien og ikke lest serien fra start i kronologisk rekkefølge, så føler jeg at det ikke gjør noe. Så lenge det følger en rød tråd gjennom bøkene og man får god bakgrunnshistorie av hovedkarakterene, så synes jeg det går helt fint. Man blir ikke forvirret og det dukker opp en ny sak i hver bok, så føler ikke at jeg misser noe ved å ikke lese bøkene i Anton Brekke serien i kronologisk rekkefølge. Jeg blir godt kjent med både Anton og medarbeiderne hans og Antons private liv. Man får et godt inntrykk av hva slags type han er og dem han tilbringer tiden med. Jeg liker også krimbøker med parallelle historier, også der fortid møter nåtid og det gjør også Fjell på en fin måte. Det er oversiktelig og overgangene gir en fin flyt. Man blir ikke lost underveis.

Det er så mangt man kan si om Lykkejegeren, men det er vanskelig å skrive om oppfølgere uten å røpe noe, noe jeg helst vil unngå. Dermed ønsker jeg å holde oppfølgere så vage som mulig. Man vil jo ikke ta gleden fra andre som ennå ikke har lest boka, men det jeg vil si er at til tross for at jeg ikke ble helt forelsket i Lykkejegeren så er det en god og verdig oppfølger i Anton Brekke serien, og jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese flere bøker av Fjell. Han er god på karakterbeskrivelser og intern humor.

Lykkejegeren er femte bok i Anton Brekke serien.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var etter min mening Jan Erik Fjells beste.. !! Litt rotete, men bra plott.
Men jeg forundrer meg over at han skriver.. "Gnidde på klinkekula" "vridde og svidde" ?? Skriver man den bøyningsformen nå..??? Blir ikke fortrolig med det. Men gir boken en sterk 4.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bok som ligger i en av ventestabelene. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker av denne forfatteren som jeg skal lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gjemsel - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "Drømmenes gud" av Gard Sveen
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Savnet" av Michael Katz Krefeld
 • "Ringmannen" av Jan-Erik Fjell
 • "Gråsonen - krim" av Jan-Erik Fjell
 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Rovdyret - roman" av Jan-Erik Fjell
 • "Svart landskap" av Eystein Hanssen
 • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
 • "Den fjerde ape" av J.D. Barker
Alle bokanbefalinger for dette verket