Tekst som har fått en stjerne av Tor Arne Dahl:

Viser 61 til 80 av 90:

Holocaust, demens, rasisme, problematisk foreldre-barn-forhold, en ukjent grav, en sønn gitt bort ved fødselen, mye snakk om en kirke som pusses opp, rom som er tomme og ting som ikke blir sagt - og jeg har sikkert glemt noe. Nesten parodisk mye tungsinn på 215 sider, i en helt uengasjerende tekst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde gledet meg til denne, men det tunge og tørre språket gjorde at jeg rett og slett ikke orket å fullføre. Interessant tema, dødt fremstilt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

'I don't know what good it is to know so much and be smart as whips and all if it doesn't make you happy.'

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må si jeg har problemer med å forstå sammenligning mellom kindle, og andre rene lesebrett, med iPad, og andre nettbrett.
Det blir litt som å sammenligne sykler og lastebiler. Ja greit, du kommer deg sikkert fra a til b med begge to, og de har hjul. Men der stopper stort sett likhetene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde enorme forventninger til Murakami, og var helt sikker på at han skulle være forfatteren for meg. Alle med samme smak som meg skrøyt ham opp i skyene, og Kafka på stranden skulle være den beste boka.

Jeg skjønte veldig fort at Kafka på stranden ikke er mi greie. Likevel fortsatte jeg å lese, jeg skulle lese hele boka, siden dette skulle være den perfekte boka for meg.

Dersom du liker svulstige beskrivelser av en tenåringsgutt tanker, er betatt av tanken på at mennesker har en sjel, liker overtydelighet og karakterer som har fått døtta inn kulturelle referanser i brorparten av replikkene, er Kafka på stranden romanen for deg. Det er den ikke for meg.

Det kan hende jeg en gang prøver meg på noe annet av Murakami. Kanskje Norwegian wood (jeg likte filmen ganske godt) eller kanskje noen noveller, Etter skjelvet, for eksempel, men det blir nok lenge til.

Én ting har jeg i hvert fall lært av å lese Kafka på stranden: Å stole på min egen smak. Det er greit å avbryte bøker jeg skjønner ikke er mi greie, uansett hvor store forventninger jeg har hatt på forhånd. Det finnes jo alltid en alt for stor haug med andre bøker og venter på meg.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Vær oppmerksom på at NRK-lenken din er 1,5 år gammel. Verden har gått LANGT innenfor ebøker/lesebrett på denne tiden.

  • Antall lesebrett er mye større enn det fremkommer i den artikkelen.

  • De blander sammen lesebrett og "surfebrett", noe som heller ikke er særlig smart.

  • De har ikke fått med seg at det idag er en smal sak å konvertere bøker fra et format til et annet.

Hvis du vurderer å kjøpe et lesebrett bør du sette deg ned og starte med begynnelsen.

  • Har du pc? Bærbar?

  • Vil du ha et alternativ til pc'en (Ipad og tilsvarende), eller vil du ha et rent lesebrett?

  • Leser du mye der det er vanskelig å lade opp maskinen? (Ipad (og tilsvarende) bruker mer strøm, noe som betyr kortere lesetid enn om du velger et rent lesebrett)

  • LIKER du å lese på skjerm? Ipad mm blir som å lese på en vanlig dataskjerm. Lys bakfra osv. Lesebrettene er mer som å lese en vanlig bok (du må ha lys). Svært mange blir slitne i øynene av å sitte ved en dataskjerm, men svært FÅ har klaget over at de blir slitne av å lese med lesebrett.

  • TRENGER du internett på lesebrettet? (Du trenger ikke kjøpe ipad for å få nettilgang, men jeg er litt usikker på om lesebrettene kun kan koble seg til sider for kjøp av bøker, eller om de er aktuelle å bruke til vanlig sufring)

  • Trenger du TRÅDLØS tilgang til pc'en din med lesebrettet? Du kan få det, men det går ut over batterikapasiteten.

Personlig tenkte jeg følgende da jeg kjøpte lesebrett:

  • Jeg leser mye, jeg vil ha noe å lese på hvor jeg kan bære mange bøker samtidig.

  • Jeg vil ha lang batterikapasitet (ikke strøm på hytta, og som sagt, jeg leser MYE).

  • Jeg trenger IKKE internett på lesebrettet (jeg har PC, den klarer seg bra til det).

  • Jeg trenger IKKE trådløs tilgang til PC'en min (ingen av de andre bøkene mine har trådløst nett, så...)

  • Jeg vil ha STOR lagringskapasitet (jeg vil kunne ta med meg hele biblioteket mitt om jeg vil (nevnte jeg at jeg leser MYE?)

  • Jeg liker tanken på å lese på et lesebrett som er omtrent på samme måte som å lese på papir (men med mulighet for å justere skriftstørrelsen på siden ved behov).

  • Jeg vil ha et lesebrett som håndterer flere formater. (Da står jeg friere når det gjelder hvor jeg vil kjøpe bøkene hen.)

Så har jeg hatt lesebrett en stund, og tankene er som følger:

  • Batterikapasiteten er perfekt for meg.

  • Leseopplevelsen er omtrent som en vanlig bok. (Jeg blar med knapper eller på touch-skjermen)

  • "Flere formater"-tanken var grei nok, men ved å bruke dataprogrammet Calibre kan jeg konvertere til standardformatet for leseren, så jeg har ikke hatt så mye bruk for de andre formatene foreløpig.

  • "Masse lagringskapasitet" var en god ide, men jeg testet ut ved å fylle leseren med musikk (den kan spille musikk også, utrolig nok), og når minnet begynte å bli fullt så ble leseren tregere... Så... mye lagringsplass var kanskje ikke nødvendig. Jeg lagrer bøkene på pc'en, og legger dem på lesebrettet når de skal leses. Det holder å ha 15-20 bøker på brettet om gangen.

  • Jeg savner av og til trådløs tilgang til datamaskinen, men jeg tror jeg vinner på at jeg har batterikapasitet på så mange dager som jeg har nå... Trådløs tilgang ville redusert dette VESENTLIG.

Jeg fant ut at Sony PRS-650 passet greit for meg. Men det er helt sikkert andre lesebrett der ute som vil passe dine kriterier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sony PRS-650.

Veldig fornøyd. Lesebrettet har ikke vært slått av siden jeg fikk det i februar. Har ladet det 5 ganger, eller noe sånt.

Veldig fornøyd. Etter at jeg fikk lesebrett har jeg sluttet å være redd for å måtte betale overvekt når jeg flyr. (Mine reisevaner: 1 bok pr dag jeg er borte + en hver vei med fly + 3 ekstra om jeg skulle finne ut at en av de andre var dårlig. Mange bøker, det.)

Det eneste jeg savner (fullstendig irrasjonelt) er trådløs overføring av bøker. Når jeg sitter ved pc'en (bruker Calibre) og flytter rundt på bøker, så hadde det av og til vært veldig praktisk å kunnet legge til og fjerne bøker på lesebrettet som ligger et helt annet sted. (Men da hadde vel batteritiden på lesebrettet blitt tilsvarende dårligere, så jeg skal vel ikke klage så veldig mye).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så absolutt! Kom på, like etter at jeg skrev det (men da hadde jeg ikke pc-tilgang), at det er en landsmann av Eco, nemlig Calvino.

Eco har jeg lest litt av. Rosens navn falt ikke helt i smak her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du vil at andre skal kunne se boksamlingen din selv om de ikke er medlemmer her, kan du nå bestemme dette på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Javisst, hva med å la den enkelte få velge om han/ hund vil la sin profil og boksamling være offentlig lesbar?

Godt poeng. Kanskje dette hadde vært en bedre løsning.

Jeg skal se om jeg kan få satt opp et valg om å "åpne" proflsidene for dem som vil.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Man er rystet.

Er ikke dette bremsetiltak helt motsatt av politikken hos LibraryThing og boktipset.se - samt vår kulturverdens hele trend henimot åpenhet, glasnost?

En er redd det kan bli en viss stenging av de åpne vinduer, berøve publikum for noe av friskluft-opplevelsen og høyne terskelen for å la seg engasjere.

"tommel opp for å la oss vanlige dødelige ta del i slike statsanliggender." ymtet en medvirkende om et litt annet emne (yeah, ironien var bra gjenbrukbar..)

Javisst, hva med å la den enkelte få velge om han/ hund vil la sin profil og boksamling være offentlig lesbar?

Der har jo Folkestyret ® sin spede sjanse, (om det er hva folket reelt vil ha i sin suverenitet..)

Selve samlingen kan jo være en ytring i seg selv, et lite prosa-kunstverk?

En er også undrende til at herværende røster virker så takknemlige straks det bare gjelder "å beskytte noen mot det diffust kanskjefarlige", en likely instinktiv og innøvd? reaksjon i "hele vår tid som er så farlig, blir det opplyst."?

Såpass ullent og igrunnen emosjonelt som meldte innstrammende tiltak er forsøkt grunngitt hittil, ergo.

Hvormed bl.a. 'portrettsafari' ble bare en ertegreie på linje med de tusen "skaff-meg-en-elsker-i-en-fart" fora.

Et såpass stort forum må ta det sakte og demokratisk i svingene. Den enkelte har forøvrig immer hatt en forbilledlig anledning her til å velge sin burka-faktor -

hvor åpen navnsatt / billedlig identitet vs. skjerming hun ønsker å skilte utad.

Kan Tiltaket være bare et grep for å skru ned servertrafikken, blir det for dyrt å drive butikken med helt åpne salgsvinduer?

Alltids, 'stjerner gitt/ stjerner mottatt' vil vel neppe savnes så ille av søkemotorene.. men vel er også det kultur, og her kommer nok en forsker som vil underkaste fenomenet Analyse.. ;)

(Er ikke Politikk morsomt da, dere?)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hun hadde et sterkt behov for å bli pult. Hullet hun hadde i underlivet måtte virke totalt meningsløst på henne. En pikk kan man alltids kappe av seg, men hvordan kan man glemme tomheten i en vagina?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kjøpte mitt lesebrett på Ebay : " Digital Pocket Edition 4GB MP3 MP5 7 Inch Ebook Reader " Knapt 100 doller inkl. frakt. Jeg er veldig fornøyd med produktet og ingen problem å anbefale på det sterkeste. Leser de fleste format / video og lyd også..... Ebrett tror jeg kommer som en storm nå mot våren :-) får hvertfall håpe det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Først må jeg si at jeg startet denne diskusjonen fordi jeg er blitt så positivt overrasket over det å lese ebøker på min mobilskjerm. Dog er det en ganske stor skjerm, 4,3 tommer. Og jeg forstår godt alle argumentene om den fysiske boka og bokhyller og bokhandlerne og biblioteker og lukt og display og alt det der. Jeg har selv stor glede av å gå rundt i bokhandler/antikvariater og lete, men det hadde jeg i platebutikker også.

Daffy Englund har et poeng når det gjelder visning av bilder/malerier på en liten mobilskjerm, men når det gjelder tekst, er visningen perfekt etter min mening.
Når det er sagt, så vet jeg at en bekjent benytter samme type mobil som jeg har, til å se filmer, så helt galt som visningsmedie til bilder er den ikke. Det at det byr på vansker å bla seg tilbake i en ebok, stemmer ikke. Faktisk gjør alle de eboklesere jeg har prøvd slikt veldig enkelt.
Det er veldig enkelt å lage bokmerker, og det er veldig enkelt å bla fram og tilbake. Videre gjør disse ebokleserne det veldig enkelt å gå til et bestemt kapittel, og når du lukker leseren, for siden å fortsette, kommer du med en gang til der du var. Som om ikke det er nok, så kan man foreksempel markere et ord eller en setning og få direktesøk på internettet om det skulle være ønskelig.
Markere og ta vare på sitater går også som en lek. Det å sammenligne 2 bøker er ikke bare greit med bokhyller og fysiske bøker. Ihvertfall ikke for oss som har noen hyllemetre, samt kasser på loftet.
Jeg forstår inderlig vel behovet, og har måttet tatt jobben med å katalogisere bøkene mine i et regneark.
Før kunne jeg lete til jeg ble «blå» etter en bestemt bok jeg visste jeg hadde(ofte viste det seg at jeg hadde lånt den bort og glemt det). Med et digitalt ebokarkiv ville det ihvertfall ikke bli vanskeligere å finne leste bøker, det er nå min overbevisning.
Jeg er også uenig i påstanden om at bøker er for «litteraturelskere, og e-bøker for forbrukere» For å være litt flåsete, så kan man elske å høre på musikk, selv om den ikke er live eller på vinyl.

Mvh. Jan

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg endte opp med en Sony PRS 650 etter mye tenking og planlegging.

Det som var utslagsgivende var antall formater, ikke bundet til EN nettbutikk, trykkskjerm og størrelse.

Tanken var at 'dette er en bok' derfor trengte jeg ikke ting som farger og trådløst internett (trådløs nettilgang stod på 'nice to have' listen, men falt ut fordi det ble for dyrt.

Så langt er jeg veldig fornøyd, det eneste jeg ikke helt liker er organiseringen av 'biblioteket'. Men jeg finner frem, og det kan være det bare er en tilvenningssak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka handler i stor grad om Robert Mapplethorpe, og Patti Smith's forhold til ham. Hun skriver mye om årene de bodde og jobbet sammen, og støttet hverandre som kunstnere før de slo gjennom. Det er også mange fascinerende historier og anekdoter om kretsen av kjente forfattere, kunstnere og musikere i miljøene rundt the Factory og Chelsea hotel.

Det er partier her som er vakkert skrevet - jeg likte særlig den første delen av boka, hvor hun beskriver oppveksten sin, møtet med Mapplethorpe og kampen for å overleve i New York. Men: jeg kunne ønsket meg mye mer redigering av den siste delen av boka. Det blir etter hvert mange gjentakelser, oppramsinger av navn og detaljerte beskrivelser av mer trivielle sider av tilværelsen, synes nå jeg. Ikke så mye om tiden i Patti Smith group, som jeg hadde sett frem til å lese om - men her har jeg kanskje lest vaskeseddelen dårlig.

Og à propos dét: Hvis du gjør som meg og kjøper Kindle-utgaven av denne boka, altså som e-bok, får du et produkt u t e n bilder. Det er jo litt av en bummer i en bok som handler om et ikon av en punkdronning og en av kunsthistoriens fremste fotografer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist jeg sjekket var definisjonen på et analfabet at det er et menneske som ikke kan lese og skrive. Å trekke det til at jeg mente imbisiler er helt meningsløst. Synes det er merkelig å definere lydbok som et hjelpemiddel, når det på mange slags sett og vis er historiefortelling i sin opprinnelige form. Men når det er sagt kan jeg være enig i at leseopplevelsen noen ganger kan bli ødelagt av en svak/lite velvalg leser. Men på den andre siden, mener jeg også at enkelte historier løftes av oppleseren. Spesielt bøker lest av forfatteren selv. Lytt til Erlend Loes Muleum lest av forfatteren, eller Vekten av snøkrystaller lest av forfatteren. Meget bra!

Har ingen store erfaringer med iPad, men har sett/lest Tambar er et troll på iPad, det var lekkert. Har også vurdert den som lesebrett, men syns det blir for likt en vanlig dataskjerm, mao ikke så god å lese på. Har mer tro på Kindle som et rent lesebrett og vanlig MP3 spiller til lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokelskere.no var invitert til ebok-konferanse i Drammen i forrige uke, og jeg holdt en 20 minutter lang presentasjon av dette nettstedet.

Konferansen hadde mange bra innslag og var svært godt gjennomført av arrangørene.

Jeg fikk treffe en rekke flotte mennesker fra bibliotekene, kulturrådet og forlag.

Jeg traff Bjarne Buset, informasjonsdirektør i Gyldendal som sa: "Jeg elsker bokelskere.no!".

Jeg fikk også møte William Nygaard, som kom bort til meg etter presentasjonen min. Han var svært positiv til bokelskere.no, og var veldig interessert i å høre mer om nettstedet.

Alt i alt en super opplevelse. Takk til alle her som har ønsket lykke til! :-)

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg vil helst ha bøker i både papir og som Ebøker, slik at jeg kan lese på papir i sofaen, og lese videre akkurat der jeg er selv når jeg ikke har med boka - feks på bussen. På senga leser jeg helst på mitt lesebrett - onyx boox. Fordelen er at brettet veier 400 gram(mindre enn en tjukk bok) og er tynnere. Hvis jeg sovner når jeg leser en bok og mister boka, pleier jeg å våkne igjen. Når jeg mister lesebrettet ned på dyna våkner jeg ikke nødvendigvis. Lesebrettet faller "stillere" :-). Selv om ebøker er nytt og teknologisk spennende, synes jeg det har flere reelle bruksfordeler - i tillegg til dette med vekt på ferie. Kommer stadig i situasjoner hvor brett er best. Men fortsatt vinner papirboka oftest. Ebok eller papirboka blir ikke noe enten-eller-valg for meg - det blir både-og.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det verd å poengtere at feks et kindle-lesebrett ikke har en "vanlig" skjerm, men benytter såkalt e-blekk? - Dersom det hadde vært like slitsomt å se på som en dataskjerm hadde jeg ikke tålt det, men e-blekket verken lyser eller flimrer eller forstyrrer øyet mitt på annet vis. Det eneste jeg kan komme på er at den reflekterer lys litt uheldig dersom man sitter direkte under et konglomerat av små lamper, og lignende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Brit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann