Denne boka handler i stor grad om Robert Mapplethorpe, og Patti Smith's forhold til ham. Hun skriver mye om årene de bodde og jobbet sammen, og støttet hverandre som kunstnere før de slo gjennom. Det er også mange fascinerende historier og anekdoter om kretsen av kjente forfattere, kunstnere og musikere i miljøene rundt the Factory og Chelsea hotel.

Det er partier her som er vakkert skrevet - jeg likte særlig den første delen av boka, hvor hun beskriver oppveksten sin, møtet med Mapplethorpe og kampen for å overleve i New York. Men: jeg kunne ønsket meg mye mer redigering av den siste delen av boka. Det blir etter hvert mange gjentakelser, oppramsinger av navn og detaljerte beskrivelser av mer trivielle sider av tilværelsen, synes nå jeg. Ikke så mye om tiden i Patti Smith group, som jeg hadde sett frem til å lese om - men her har jeg kanskje lest vaskeseddelen dårlig.

Og à propos dét: Hvis du gjør som meg og kjøper Kindle-utgaven av denne boka, altså som e-bok, får du et produkt u t e n bilder. Det er jo litt av en bummer i en bok som handler om et ikon av en punkdronning og en av kunsthistoriens fremste fotografer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

ja jeg har lest den i bokform. det ble litt for mye om personer jeg ikke vet hvem er, men selvfølgelig morsomt å lese om Chelsea hotel og alle som var innom der. Interessant historien om Robert også. Men jeg ble ikke revet med og savnet mer om Patti Smith group, mer om musikken hennes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngrid