Hva mener dere om e-bøker? Er det noe positivt som har kommet? Eller er det et onde? Jeg får ikke bestemt meg. Det er mulig det vil få noen som ikke leser bøker idag til å lese en bok og det er jo bra. Men for min egen del vil jeg fortsette med papirutgavene. Noe å ha i hånda, lukte på, høre og kjenne arkene gli mellom fingrene. Noen bøker lukter av gammeltid. Har noen bøker etter min bestefar og når jeg åpner en av dem lukter det akkurat som han. Han røkte ganske sterk tobakk, så det er vel det som lukter, men den lukten var han. Det kan ikke en e-bok føre videre?

Hva mener dere?

Ann-Iren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Pappa er veldig fornøyd med å kunne lese på iPhonen sin. Han leser under reklamen på kinofilmer, og ja ... overalt!

Selv er jeg litt mer skeptisk. Jeg elsker følelsen av å ha en bok i hendene! Samtidig har jeg et problem med at jeg blir så fort klam i håndflatene, og da er det ikke noe gøy med bøker - spesielt pocket. Derfor er jeg også veldig usikker på hva jeg syns om disse e-bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lenge leve trykte bøker! Men i går så jeg på Oprah og da var det en Applegadget-mann som var på besøk og han viste frem I-pad'en. Og på den kunne man ha e-bøker...også husker jeg ikke om du måtte ha et spesielt programvare i tillegg...men uansett da, så viste han fram boken Alice i eventyrland bare for å vise noen kule ting. Og det var kjempekult...du kunne dra sidene slik at det så ut som du bladde på ordentlig, også deler av bildene i boka kunne bevege seg. På den ene siden var det bilde av klokken til kaninen som hang ned fra noe og den svaiet frem og tilbake mens du leste. Det var kjempeartig! Men uansett, trykte bøker er det ingenting som slår!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ikke noe for meg. Jeg elsker lukta og følelsen av å ha en bok i hendene. Følelsen av å holde den og bla i den. Jeg klarer ikke å få det samme forholdet til en liten skjerm. Så jeg kommer til å niholde på bøkene mine fram til den dagen man kun får kjøpt ebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Personlig liker jeg ikke å lese fra skjermer(nå skal det sies at jeg ikke har forsøkt meg på lesebrett), jeg går fort lei og sliter mer med å fokusere skikkelig. Enda verre om jeg er trøtt eller sliten.

På grunn av det, og fordi det er mye mer stas med en skikkelig bok i hendene vil e-bøker ha svært liten betydning for meg. Det var et onde det ene året jeg hadde lærebøker på internett, men det er jo også et gode fordi mange vil få glede av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et lesebrett er faktisk ikke noe mere slitsomt å lese på en en vanlig bok, og en lesebrettskjerm kan ikke sammenlignes med en pc eller mobiltelefonskjerm, da det er to forskjellige teknologier bak disse. Og jeg vil anbefale folk å få testet et lesebrett før dere bestemmer dere om dere liker det eller ikke :)

Men det er jo ikke helt det samme å lese på et lesebrett hvor du bare har å trykke på en knapp for å bla, kontra å bla i en bok.

Så til tross for at jeg elsker lesebrettet mitt, så kommer jeg ikke til å kvitte meg med papirbøkene, og kommer til å fortsette å kjøpe papirbøker, selv om at det kommer til å bli noen e bøker i tillegg. :)

Jeg har faktisk stor tro på at e bøker kommer til å leve side om side med vanlige bøker i mange år fremover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel noe å få testet ut på et eller annet tidspunkt, men det kommer aldri til å erstatte bøker for min del. Å ha en liten hylle hvor lesebrettet står, når det ikke er i bruk kan ikke sammenlignes med en bokhylle full i ervervede skatter. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kan ikke tenke meg å gå over til e-bøker så lenge det finnes trykte bøker. En viktig del av lesningen er jo å slippe stråling, lys og flimmer fra skjerm og hvile øynene i boken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det verd å poengtere at feks et kindle-lesebrett ikke har en "vanlig" skjerm, men benytter såkalt e-blekk? - Dersom det hadde vært like slitsomt å se på som en dataskjerm hadde jeg ikke tålt det, men e-blekket verken lyser eller flimrer eller forstyrrer øyet mitt på annet vis. Det eneste jeg kan komme på er at den reflekterer lys litt uheldig dersom man sitter direkte under et konglomerat av små lamper, og lignende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Personlig synes jeg det er svært irriterende at jeg må bla om 4-5 ganger for et oppslag i en bok og at det er fysisk ubehaglig når kindle/e-reader går i svart hver gang den skal «printe» en ny side til skjermen, omtrent som å få et negativt blitzlys i øynene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er det verdt å poengtere. Det gjør jo e-bok til et bedre alternativ enn jeg tidligere antok, men jeg er jo fortsatt skeptisk da..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En roman i digitalt format er akkurat like mye en roman som en som er trykket på papir. Lukt, tekstur og omslagsbilde er fenomener som ikke er direkte relatert til verket. Å presentere e-bøkenes inntog som noe man må si bastant JA eller NEI til, virker for meg bare trassig - hvorfor skal jeg diktere dine lesevaner?

Selv storkoser jeg meg med lesebrettet mitt: Jeg kan justere tekststørrelse fritt til å passe nærsyntheten min, jeg kan bære femti bøker uten at det veier mer enn én, jeg fyller ikke opp min beskjedne ettroms-leilighet med enda flere papirutgaver jeg ikke har plass til, og jeg kan kjøpe/laste ned bøker så godt som når som helst, hvor som helst. Dét er grunnene til at jeg er begeistret for e-bøker. Det trenger ikke å være dine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legger meg flat for det argumentet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars Mæhlum